2023-10-27 12:05:20

Господині –педагогині

Постановою президії Коломийської районної організації  профспілки працівників освіти і науки України переможцями  серед волонтерів з числа первинних організацій закладів освіти в 2023 році визнано організацію Великоключівського  ліцею Нижньовербізької ТГ. Там учительки створили групу «Господині-педагогині» і ось уже півтора року постачають захисникам випічку. Консерви та інші смачні страви. На зустрічі у Великоключківському ліцеї грамоту вручено голові профспілкового комітету Світлані Костюк, грошову винагороду заступниці голови Христині Яцко і усім учасницям «Господиням» - квіти.

2023-10-25 15:48:52

Голова Федерації профспілок України ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «НАША МІСІЯ ЗАЛИШИЛАСЯ, А ЗАВДАННЯ СТАЛИ СКЛАДНІШИМИ»

Прикарпаття відвідав Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Він взяв участь в урочистому засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області з нагоди 75 ліття з часу створення, з чим привітав багаточисельний профспілковий актив краю, вручив ветеранам профспілкового руху відзнаки та нагороди ФПУ.

Окрім вітального слова та вручення подарунка Раді профспілок області, після закінчення урочистого заходу Григорій Осовий провів робочу  зустріч з профспілковим активом Івано-Франківщини.

2023-10-25 14:13:13

РАДІ ПРОФСПІЛОК ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 75 РОКІВ

З нагоди ювілейної дати 25 жовтня відбулося урочисте засідання Ради профспілок Івано-Франківської області за участі голів обласних організацій галузевих профспілок, членів Ради, соціальних партнерів, активістів та ветеранів профспілкового руху. В його роботі взяв участь та виступив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. 

Розпочалося зібрання зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих воїнів Збройних Сил України у війні проти Росії, з вдячності за мужність і звитягу всім, хто нині героїчно бореться на полі бою і працює в тилу задля Перемоги.

2023-10-23 10:58:17

На Благодійному осінньому балі студенти коледжу ІФНМУ зібрали кошти для ЗСУ

Студентський профком Івано-Франківського національного медичного університету долучився до проведення Благодійного осіннього балу. Усі кошти, виручені впродовж заходу, передали на збір для 92 окремої штурмової бригади танкового батальйону. Батальйон зараз знаходиться на Донецькому напрямку, хлопцям потрібно 10 планшетів для керування дронами та один Starlink.

2023-10-23 09:48:17

Війна не зупинить жіночий рух у Профспілці працівників агропромислового комплексу України.

Повномасштабне вторгнення росії призупинило заплановану роботу Профспілки працівників АПК України  у сфері гендерної рівності. Поряд з існуючими проблемами, з'явилися термінові питання, пов'язані з психологічною, моральною та матеріальною підтримкою жінок-працівниць та внутрішньо переміщених членів профспілки, які втратили роботу та домівки.

2023-10-23 09:37:49

СОЦВИПЛАТИ. НА СКІЛЬКИ ЗРОСТУТЬ СУМИ ДЕЯКИХ ВИДІВ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму у 2024 році зростуть прив’язані до нього соціальні допомоги.

Соцвиплати дітям і декретна допомога. Згідно з проєктом держбюджету на 2024 рік, загальний показник прожиткового мінімуму у 2024 році становитиме 2920 грн. Таким чином, мінімальна пенсія зросте до 2361 грн, тобто порівняно з 2023 роком — на 268 грн (зараз вона становить 2093 грн). Також зростуть прив’язані

2023-10-19 15:35:38

ВИКОНУЄМО СВОЇ ПАРТНЕРСЬКІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Реформа децентралізації влади та адміністративно-територіального устрою внесла певні зміни у професійну та профспілкову діяльність, через реформування структури значній кількості спілчан довелося змінювати звичне місце праці та освоювати нові ділянки роботи. Задля сприяння їм в адаптації до цих умов та підтримки місцевого самоврядування було підписано Меморандуми про співпрацю обласного комітету Профспілки працівників державних установ з регіональними відділеннями Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації громад.

2023-10-19 15:23:01

ПРАЦЮЄМО ЗАДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ СПІЛЧАН

З метою покращення діяльності Надвірнянської районної організації Профспілки щодо захисту трудових, соціально-економічних прав спілчан голова та завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету  Ніна Гушпіт і Валерій Крецул відвідали низку первинних профспілкових організацій району, зустрілися з їх головами та надали їм методичну і практичну допомогу, взяли участь у засіданні районного комітету Профспілки.

          Голова районного комітету Марія Юрчило проінформувала про роботу в умовах воєнного стану, здійснення соціального захисту спілчан, надання допомоги ЗСУ та членам профспілки, волонтерську діяльність.

2023-10-19 09:25:58

Студенти ІФНМУ передали дрони на передову

Студентський профком Івано-Франківського національного університету долучився до проведення благодійного ярмарку на підтримку військових.

Студенти передали два FPV дрони-камікадзе на потреби 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України «Едельвейс». У її складі воюють викладачі та студенти ІФНМУ.

2023-10-17 15:23:57

ЗАЯВА УЧАСНИКІВ КРУГЛОГО СТОЛУ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ «НАСТАВ ЧАС ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ» ТА МІЖНАРОДНОГО ДНЯ БОРОТЬБИ ЗА ЛІКВІДАЦІЮ БІДНОСТІ

 

Щороку 7 жовтня відзначається Всесвітній день дій за гідну працю, який за ініціативи Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) та підтримки Міжнародної організації праці (МОП) проводиться з 2008 року. Цьогоріч Міжнародна конфедерація профспілок затвердила тематику заходів до Дня гідної праці “Настав час для підвищення заробітної плати”.

Водночас, Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією, прийнятою      22 грудня 1992 року, оголосила 17 жовтня Міжнародним днем боротьби за ліквідацію бідності та закликала всі держави присвячувати цей День пропаганді і проведенню заходів, пов’язаних з ліквідацією злиднів та бідності.