2020-01-27 14:39:42

Ексочільники держави звернулися до нинішньої влади з приводу ринку землі

Екс-президент України Леонід Кравчук, колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз та екс-прем'єр Вітольд Фокін звернулися до чинної влади із вимогою поставити на всеукраїнський референдум питання щодо відкриття ринку землі в Україні. Свою позицію вони пояснили у відкритому листі.

2020-01-27 11:09:15

30 січня в усіх регіонах України прокотиться «Хвиля гніву».

У трудових колективах, профспілкових організаціях, перед будинками місцевих органів державної влади відбудуться публічні заходи, вуличні протестні дії. Їх мета – продемонструвати обурення законопроектом  «Про працю», антипрофспілковим законопроектом № 2681 та іншими законодавчими актами, які  погіршують умови життя та праці трудящих, соціальні гарантії працівників на оплату праці, соціальний захист, соціальне забезпечення. Це й вимога - відкликати законопроект № 2178-10 щодо обігу земель сільгосппризначення, який несе загрозу національним інтересам.

**

Захистимо наші права, разом ми сила!

Понад  17 млн. українців працездатного віку та 2.5 млн. працюючих пенсіонерів будуть приречені на узаконену рабську працю. Це стане наслідком прийняття Закону України «Про працю» в новій редакції.

Голови обласних організацій галузевих профспілок Івано-Франківщини на Президії РПО, яка відбулася 20 січня та розширеній нараді 27 січня обговорили питання збереження трудового потенціалу, відновлення соціального діалогу в області на основі балансу інтересів влади, бізнесу і працівників. Прийнято Постанову П-19-1 на підтримку Резолюції Всеукраїнського віче профспілок та участі в протестних акціях 30 січня - в Києві та Івано-Франківську. Цими днями в області проходить активна інформаційна кампанія щодо так званої «трудової реформи» Уряду в трудових колективах підприємств, організацій, установ.

2020-01-27 09:14:05

УКРАЇНЦІ ОТРИМУВАТИМУТЬ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ЗАТРИМКУ ІЗ ВИПЛАТАМИ

Кабінет міністрів розробляє законопроєкт, яким запроваджують компенсації людям у разі затримок із виплатами. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. За словами очільника уряду, для усунення корупційних ризиків уряд встановить вичерпний перелік грошових доходів громадян, щодо затримки яких і проводитиметься компенсація.

2020-01-23 11:16:06

РОБОТОДАВЕЦЬ НЕ Є ДИКТАТОРОМ СВОЇХ ІНТЕРЕСІВ, А РОБІТНИК – НЕ РАБ

Михайло Цимбалюк, народний депутат від ВО "Батьківщина": нинішня влада проштовхує свій проєкт Трудового кодексу, спрямований на жорстке згортання прав працівників, знищення профспілкового руху і порушення міжнародних трудових стандартів.

2020-01-22 11:25:04

Президія Ради профспілок області - Постанова 20 січня 2020 р. м. Івано-Франківськ № П-19-1 Про дії профспілкових організацій області на захист трудових і соціально- економічних прав людини праці

 

16 січня 2020 року Федерацією профспілок України проведено Всеукраїнське віче на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці.

Учасники віче профспілок з тривогою зазначали, що так звана “трудова реформа” з боку влади – це брутальне порушення трудових прав людини, руйнування збалансованої законодавчої системи трудових прав і гарантій, ігнорування норм Конституції України, європейського і міжнародного права.

2020-01-22 11:05:22

УКРАЇНОЮ ПРОКОТИТЬСЯ "ХВИЛЯ ГНІВУ"

30 січня в усіх регіонах України прокотиться «Хвиля гніву». У трудових колективах, профспілкових організаціях, перед будинками місцевих органів державної влади відбудуться публічні заходи, вуличні протестні дії. Їх мета – продемонструвати обурення законопроектом  «Про працю», антипрофспілковим законопроектом № 2681 та іншими законодавчими актами, які  погіршують умови життя та праці трудящих, соціальні гарантії працівників на оплату праці, соціальний захист, соціальне забезпечення.

Про це говорили 21 січня учасники Наради керівників всеукраїнських профспілок, профоб’єднань м. Києва та Київської області, підбираючи механізм реалізації Резолюції Всеукраїнського віче профспілок, прийнятої 16 січня у Києві.

2020-01-21 15:39:26

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. 

Шановні співвітчизники! Для кожного з нас це час усвідомити та відчути себе господарем своє країни, своєї держави. Ми відповідальні за її майбутнє. Щиро вітаючи Вас зі святом, бажаю всім віри і оптимізму в утвердженні ідеалів наших борців і Героїв та побудови  мирної і процвітаючої країни; всім щастя та нових досягнень на благо рідного Прикарпаття і всієї України!

Слава Україні!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                    Ігор Басюк

 

2020-01-21 14:55:12

Стан виробничого травматизму на підприємствах Івано - Франківської області в 2019 році

Життя і здоров’я людини визначено Конституцією України найвищою соціальною цінністю.  Кожна сім’я, дружина, діти, повинні бути впевненими, що відправляючи ранком на роботу годувальника, він повернеться ввечері додому живим та здоровим. А це залежить від рівня організації охорони праці на підприємстві, рівня роботи служби охорони праці та фінансування заходів з охорони праці . Сам працівник в першу чергу відповідає за свою безпеку.

2020-01-21 14:50:39

Виступ Голови ФПУ на Всеукраїнському віче 16.01.2020

Шановні учасники профспілкового віче!

Вступив в свої права Новий 2020 рік із сподіванням кожного на краще, досягнення миру, добробуту, впевненості у завтрашньому дні. На жаль, ці святкові дні  були зіпсовані.  Причини вам  відомі. Саме тому Спільний представницький орган профспілок вирішив скликати невідкладно всеукраїнське зібрання профспілкових лідерів і активістів  для обговорення наших спільних проблем, викликів і загроз, які нависли над національним профспілковим рухом і правами працівників.

2020-01-21 13:51:19

АНОНС. ТЕЛЕКАНАЛ "ПРЯМИЙ" ЗА УЧАСТЮ ЕКСПЕРТІВ ФПУ

26 січня 2020 року о 9.10 дивіться в ефірі Телеканалу «Прямий» ток-шоу «18+», присвячене темі реформування трудового законодавства в Україні.

У програмі візьмуть участь заступник голови Атомпрофспілки Павло Прудніков і експерт АПСВТ Олена Кравченко.

Прес-центр ФПУ