2020-01-21 12:55:54

НЕ ПЕРЕПЛУТАЙ, КОЛИ ТОБІ КАЖУТЬ ПРО ЛІБЕРАЛІЗАЦІЮ ПРАЦІ

Урядові пропозиції щодо зміни трудового законодавства, в т.ч. і з питань оплати праці, внесені до Верховної Ради України під Новий рік, викликали шквал негативних відгуків як від профспілкових фахівців та експертного середовища, так і суспільства в цілому.Зазначені ініціативи порушують не тільки національне законодавство, а й міжнародні зобов’язання України. Поки профспілки протестували проти таких антинародних змін та відстоювали свою позицію на засіданнях Уряду та профільного Комітету Верховної Ради, 13 січня 2020 року Урядом вноситься до Парламенту черговий транш «реформаторських законопроектів», в яких дублюються антиконституційні зарплатні норми законопроекту «Про працю», мотивуючи це «благими» намірами зростання прожиткового мінімуму (законопроекти за реєстр. № 2720 та № 2721).

2020-01-21 12:50:02

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА СВІТОВА ПІДТРИМКА ДІЙ УКРАЇНСЬКИХ ПРОФСПІЛОК

До ФПУ продовжують надходити листи підтримки від міжнародних організацій, зокрема, Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) і Пан’європейської ради профспілок (ПЄРР), національних профцентрів з усіх континентів.Про колосальну підтримку українським профспілкам від міжнародних організацій з трибуни Всеукраїнського профспілкового віче заявив Голова ФПУ Григорій Осовий.

2020-01-17 09:36:57

У КИЄВІ ВІДБУЛОСЬ ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ВІЧЕ ПРОФСПІЛОК

16 січня, до Києва на Профспілкове віче з’їхались представники понад 60 тисяч первинних профспілкових організацій з усієї України, яких делегували 7 млн. членів професійних спілок.

Представники трудових колективів підприємств, установ і організацій  всіх сфер економіки країни донесли до суспільства та керівництва держави тривогу і обурення через проведення владою так званих економічних і соціальних реформ.

2020-01-17 09:28:06

РЕЗОЛЮЦІЯ В с е у к р а ї н с ь к О Г О в і ч е професійних спілок на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці

Учасники Профспілкового віче – представники понад 60 тисяч первинних профспілкових організацій, які делеговані 7 мільйонами членів професійних спілок, прибули до столиці України міста Києва у переломний для нашої країни час, щоб довести до керівництва держави тривогу й обурення трудових колективів підприємств, установ і організацій усіх сфер економіки країни у зв’язку з економічними і соціальними «реформами» нового Уряду, які проводяться поспіхом і без належного громадського обговорення.Обираючи нову владу – Президента, Верховну Раду, якою призначено Уряд України, люди праці, як виборці, щиро сподівались на масштабні позитивні зміни: стрімкий розвиток економіки, створення нових робочих місць з гідною заробітною платою і належними умовами праці, відкриття трудової перспективи для молоді у своїй країні. Ветерани праці очікували належного матеріального забезпечення у старості за свій багаторічний трудовий стаж.

2020-01-17 09:17:46

Учасниками Всеукраїнського профспілкового Віче прийнято резолюцію, яку сьогодні делегатами від мільйонів трудівників передано до Офісу Президента України В.Зеленського, Верховної Ради України і КМУ.

 

 

У документі наголошено, що обираючи нову владу: Президента, Верховну Раду, якою призначено Уряд України, трудящі люди, як виборці, щиро сподівались на масштабні позитивні зміни, розвиток економіки, створення нових робочих місць з гідною заробітною платою і належними умовами праці, відкриття трудової перспективи для молоді у своїй країні. Ветерани праці очікували належного матеріального забезпечення за свій багаторічний трудовий стаж.

Але очікування людей не виправдались.

Економіка ще швидше котиться у прірву.

Замість рішучого подолання кризи, відродження національної промисловості, її державної підтримки і замовлень, забезпечення роботою безробітних українців, наповнення державного і місцевих бюджетів, Кабінет Міністрів за підтримки слухняних депутатів Верховної Ради зосередились на проведенні антисоціальних реформ, урізання державних соціальних програм і гарантій, руйнування системи державного соціального страхування і соціального захисту населення.

Учасники Всеукраїнського профспілкового віче

ЗАЗНАЧИЛИ:

2020-01-17 09:12:31

ЩОДО ОСНОВНИХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ДЕРЖБЮДЖЕТУ УКРАЇНИ НА 2020 РІК

З 1 січня 2020 набрав чинності Закон України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який прийнятий на засіданні Верховної Ради України 14 листопада 2019 року (реєстр. № 294-IX).

Державний бюджет України на 2020 рік сформовано на основі Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2020-2022 роки, схваленого Постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2019 № 555 (зі змінами постановою КМУ №883 від 23.10.2019), згідно якої передбачається зростання економіки на рівні 3,7% (2019 рік - 3%), зниження темпів інфляції  із запланованих на 2019 рік 7,4%  до 5,5% в наступному році.

2020-01-15 10:24:42

ПРОФСПІЛКИ БІЛОРУСІ: В УКРАЇНІ ВІДБУВАЄТЬСЯ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА АТАКА НА ПРОФСПІЛКИ

Виконком Асоціації Профспілок «Білоруський конгрес демократичних профспілок» (АП БКДП) у своїй Заяві висловив рішучий протест проти безпрецедентної атаки, розпочатої українськими властями на права трудящих і профспілок країни.

2020-01-15 10:02:05

ЗВЕРНЕННЯ СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК ДО ПАРЛАМЕНТАРІВ

СПО об’єднань профспілок на національному рівні вимагає від парламентарів дотримання суб'єктами законодавчої ініціативи Конституції України та міжнародних актів, ратифікованих Україною.

Профспілки готові у цивілізаційний спосіб врегулювати спірні позиції щодо реформування трудового законодавства з представниками влади і роботодавців на основі зареєстрованих у Верховній Раді України проектів Трудового кодексу України (реєстр. № 2410) та Кодексу України про працю (реєстр. № 2410-1), норми яких в переважній більшості пройшли експертизу в Міжнародній організації праці та у повній мірі відповідають стану розвитку трудових відносин в країні з перехідною економікою, - наголошено у зверненні.

2020-01-14 09:57:07

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ЕНЕРГЕТИКИ ТА ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ «УКРЕЛЕКТРОПРОФСПІЛКА» ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА ГАЛУЗЕВА РАДА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ЕНЕРГЕТИКИ ТА ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

 

 

 

12.01.2020р. № 01-18/4

Голові Верховної Ради України

Разумкову Д. О.

Депутатам Верховної Ради України:

Марусяку О. Р.

Мулику Р. М.

Вінтоняк О. В.

Мокану В. І.

Савчук О. В.

Фрісу І. П.

Прощуку Е. П.

Матусевичу О. Б.

Андрійовичу З. М.

Іванчуку А. В.

Тимофійчуку В. Я.

Голові фракції Політичної партії Слуга народу

Арахамії Д. Г.

Голові фракції Політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”

Тимошенко Ю. В.

Співголовам фракції Політичної партії “Європейська Солідарність”

Герасимову А. В.

Геращенко І. В.

Голові фракції Політичної партії Голос

Рахманіну С. І.

Співголовам групи За майбутнє

Бондару В. В.

Батенко Т. І.

28 грудня 2019 року Кабінет Міністрів затвердив законопроект “Про працю” для подальшого подання на прийняття його Верховною Радою України. Даний законопроект був затверджений на засіданні Кабінету Міністрів в закритому режимі без участі 5-ох репрезентативних профспілок України. Пропозиції профспілкової сторони при розробці даного законопроекту не враховані.

2020-01-14 09:04:07

Верховний Сyд постaвив крапку! За чиї гроші проводиться повірка лічильників

Касаційний цивільний суд Верховного Суду, розглянувши справу №235/499/17, постановив: надавачі послуг зобов’язані проводити повірку лічильників за власний кошт.Тому що кошти на повірку вже закладені в чинному тарифі. Це означає, що усі споживачі мають право вимагати провести повірку лічильників коштом надавачів послуг.

Підприємства-постачальники не поспішають витрачати гроші на повірки. А в деяких випадках у договорах на постачання комунальних послуг передбачають положення про обов’язок споживачів проводити такі повірки за свій кошт. Проте це незаконно, розповідає юрист Артем Кірюшин.