2019-12-20 09:06:48

Позиція профспілок щодо соцстандартів донесена до парламентарів

18 грудня 2019 року Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів Парламентські слухання на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні».

Участь в парламентських слуханнях взяли фахівці ФПУ.

На слуханнях виступив Голова СПО об'єднань профспілок, ФПУ Григорій Осовий.

 

Запис виступу можна переглянути тут.

 

2019-12-19 14:18:52

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Як подолати виклики і загрози профспілковому руху

В сучасних умовах профспілки України мають об'єднати свої зусилля для недопущення прийняття ліберального трудового законодавства та інших негативних змін у законодавстві, спрямованих на руйнацію системи соціального захисту, соцстраху, а також тих, що загрожують скороченням робочих місць у ході приватизації.

 

Про це зазначено у Постанові Президії ФПУ, схваленої сьогодні, 18 грудня, на її засіданні після аналізу виконання рішення Ради ФПУ щодо загроз та викликів профспілковому руху і завдань ФПУ в сучасних умовах.

2019-12-18 09:48:05

Акція профспілок 17 грудня 2019 року (відео)

17 грудня 2019 року у Києві Федерація профспілок України, її членські організації в умовах лібералізації трудового законодавства та наступу на права профспілок провели солідарну акцію протесту профспілок.

 

Для перегляду натисніть на посилання:

2019-12-17 14:15:27

У Києві профспілки вийшли за трудові права

З метою солідарної підтримки Профспілки працівників агропромислового комплексу України, якою прийнято рішення про участь у широкомасштабній акції протесту аграріїв, спрямованій на відкликання законопроєктів щодо запровадження ринку землі "Ні, розпрожажу укураїни!", а також висловлення позиції профспілок щодо недопущення лібералізації трудового законодавства, тотальної приватизації державних підприємств із знищенням робочих місць, руйнації існуючої вистеми соціальног захисту та збереження соціальних стандартів, наступу на права профспілок, 17 грудня профспілкові активісти ФПУ в кількості 4,5 тис. вийшли на акцію протесту.

2019-12-17 10:14:41

ПРАВОВА ДОПОМОГА, ЩО ГАРАНТУЄТЬСЯ ДЕРЖАВОЮ

16 грудня в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито виставку , метою якої є ознайомлення мешканців краю з роботою системи безоплатної правової допомоги. Проходитиме вона з 16 по 20 грудня.

“Музей є майданчиком, що приймає різноманітні мистецькі та інформативні заходи.

Важливо, щоб виставкеа була не просто задекларована, що вона була, а мала користь”, -зазначила керівник музею.

У відкритті виставки взяли участь: Михайло Євчук – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області та Володимир Ковальчук, заступник директора Регіонального центру;

Володимир Федорак – начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА; Людмила Непийвода – Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області. Оксана Устимчук – керівник філії Державна установа «Центр пробації» в Івано-Франківській області та інші представники громадськості, волонтери, студенти-юристи…

2019-12-12 08:49:44

17 грудня ФПУ проводить солідарну акцію профспілок

17 грудня 2019 року у Києві Федерація профспілок України, її членські організації в умовах лібералізації трудового законодавства та наступу на права профспілок проведуть солідарну акцію профспілок біля Верховної Ради України.

 Акція проводиться на підтримку законопроектів Трудового кодексу України № 2410, Кодексу України про працю № 2410-1, вимог щодо недопущення тотальної приватизації державних підприємств із знищенням робочих місць, проти руйнації існуючої системи соціального захисту, за збереження соціальних стандартів, а також – проти запровадження ринку землі в Україні.

 Збір учасників акції на майдані Незалежності – з 08.30 до 09.30.

 Початок руху колони – о 9.30 з майдану Незалежності до Верховної Ради України.

 

Прес-центр ФПУ

2019-12-10 13:37:25

Сьогодні – Міжнародний день прав людини

Шановні спілчани!

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародний документ, що включає широкий перелік політичних, громадянських, соціальних, культурних та економічних прав і свобод. З 1950 року в усьому світі цю дату щорічно стали відзна­чати як Міжнародний день прав людини.

Прийняття Загальної декларації прав лю­дини привернуло увагу до основоположних прав людини і спонукало людство до розроб­ки та укладення численних конвенцій, де­кларацій та протоколів з прав людини. За­кріплені в декларації принципи рекомендо­вано до виконання в усіх країнах світу.

2019-12-05 11:06:13

Земля – це цінність, яку втративши не повернеш

На цьому наголосив Голова Громадської спілки "Аграрний союз України" Геннадій Новіков у ексклюзивному коментарі Пре-центру ФПУ, який він дав під час акції протесту аграріїв «Ні безвідповідальному продажу землі» 4 грудня у Києві.

- Хіба можна уявити українця без землі? – запитує активіст. - Українець – насамперед, хлібороб. Але через недолугу приватизацію, а згодом реформу ми, аграрії, на сьогодні лишаємося без грошей. Тому не можемо стати власниками своєї землі, викупити її. А іноземці та олігархи - можуть. Розпродаж землі на сьогодні – це лихо для України. Від продажу землі за таких умов,які  зараз пропонуються владою, українці не виграють.

2019-12-04 10:00:46

Членським організаціям ФПУ

У зв’язку зі зверненням Профспілки працівників освіти і науки України з приводу ініціювання звернення до уповноважених державних органів щодо внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань» повідомляємо наступне.

2019-12-03 09:06:24

РЕЗОНАНСНА ТЕМА: «НЕ КОНТРОЛЬ І ПОКАРАННЯ, А НАГЛЯД І СПРИЯННЯ»…

Саме такі пріоритети мають бути встановлені у стосунках підприємств і підприємців  з контролюючими службами. Про це йшлося минулого тижня на представницькому засіданні круглого столу, ініційованому владою роботодавцями та профспілками. Більше у матеріалі.