2019-11-20 11:18:12

ФПУ ЗАСТЕРІГАЄ ВІД ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА

Державна служба статистики України своїм наказом з 1 січня 2020 року скасовує звітність про травматизм на виробництві. Зазначена форма державного статистичного спостереження регламентована законом про охорону праці та ратифікованою Україною Конвенцією Міжнародної організації праці (МОП) № 160. Крім того, вона має погоджуватись з Держпраці, профспілками та Фондом соціального страхування, як це передбачено Генугодою на 2019-2021 рр.

2019-11-18 12:34:47

ЗІ СВЯТОМ!

Рада профспілок області шле найщиріші вітання з нагоди професійного свята працівникам сільського господарства.

Бажаємо всім успіхів у праці, енергії, міцного здоров'я, нехай кожному з вас щедро віддячує професійна нива. Тепла і затишку вашим родинам, щедрого врожаю.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                              Ігор Басюк

2019-11-15 10:31:54

Про створення загальнонаціонального страйкового комітету "Заради майбутнього!"

14 листопада в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція на тему "Про створення загальнонаціонального страйкового комітету "Заради майбутнього!". Про створення вперше в історії незалежної України спільного загальнонаціонального страйкового комітету профспілок, самозайнятих і фермерів.

2019-11-15 10:29:22

Профспілки вийшли на акцію протесту проти звуження трудових прав працівників, за гідні умови життя

14 листопада біля Верховної Ради України відбулась акція протесту, у якій взяли участь активісти всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань, представники трудових колективів.

Спілчани провели мітинг на площі Конституції перед будівлею Парламенту з вимогами до проекту Держбюджету-2020 та на підтримку профспілкового проекту Трудового кодексу.

2019-11-12 10:59:27

Міфи та стереотипи ринку землі

Сьогодні народні депутати України у першому читанні розглядатимуть законопроект про ринок землі.

 

А напередодні, 11 листопада, у Києві, у Будинку профспілок відбулась зустріч керівників членських організацій ФПУ з представниками громадських організацій фермерів та аграріїв на тему: «Міфи та стереотипи ринку землі».

2019-11-12 09:10:42

Куди дівати 20 тисяч учителів?

Голова профспілки освітян прокоментував плани закрити тисячі шкіл по Україні. Державні малокомплектні школи закриватимуться, натомість відкриватимуться приватні, тобто іде комерціалізація шкіл, порушення Конституції, – вважає Труханов.Закриття малокомплектних шкіл – це прикриття процесу комерціалізації шкільної освіти. Про це в інтерв’ю «Главкому» розказав очільник Профспілки працівників освіти і науки Георгій Труханов.

2019-11-11 11:37:49

«Бомба», яка поки що не вибухнула

Одним з головних питань, запланованих до розгляду на засіданні Уряду 6 листопада ц.р., був законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно державних соціальних стандартів і гарантій. Цим законопроектом, розробленим Мінсоцполітики, фактично перекреслюється вся існуюча система соціального захисту, вибудувана за роки незалежності України. Соціальну політику пропонується передати практично в «ручне управління» КМУ, надавши Уряду право самостійно визначати і встановлювати основні соціальні стандарти і гарантії.

2019-11-07 12:56:37

Володимир Саєнко: «Ситуація, що склалася навколо реформування системи соціального страхування потребує виважених рішень від кожної зі сторін правління Фондом соціального страхування»

 

«Сьогодні у Комітеті з питань соціальної політики відбулося засідання робочої групи щодо обговорення законопроекту 2275 про зміни Закону України стосовно стабілізації системи державного страхування. На засіданні стало чітко зрозуміло, що державна сторона прийняла одностороннє рішення і не збирається враховувати думку ні роботодавців, ні профспілок як представників тристороннього діалогу» - написав 6 листопада на сторінці в Facebook Голова правління Фонду соціального страхування України, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

2019-11-07 10:00:40

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!

Рада профспілок області шле щиросердні вітання з професійним святом – Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва !

Вам випала почесна місію – обстоювати та формувати духовність народу, берегти почуття національної гідності, взаємного порозуміння та злагоди в суспільстві.

Ваша майстерність та професіоналізм збагачують  українську культуру. Ви бережете народні традиції, плекаєте любов до животворних джерел народного мистецтва.

Прийміть глибоку подяку за самовіддану, подвижницьку працю.

Творчих вам здобутків, миру, любові і злагоди, втілення найяскравіших творчих ідей, натхнення та процвітання у такій необхідній справі на благо духовного збагачення нашої держави.

З  повагою,

Голова Ради профспілок області                                             Ігор Басюк

 

 

2019-11-07 09:47:50

Григорій Осовий: «Необхідно консолідувати зусилля всіх членів профспілок на боротьбу з «лібералізацією» трудових відносин

З турботою про кожного найманого працівника через загрозу внесення ліберальних змін до трудового законодавства, які звужують права трудящих виборенені протягом тривалого часу, 5 листопада на розширеному засіданні Президії Київській міської ради профспілок обговорено питання щодо нового Трудового кодексу.

Члени Президії Київміськпрофради, профактивісти та представники трудових колективів столиці висловили занепокоєність стовно планів влади кардинально лібералізувати трудові відносини в Україні, довівши їх фактично до спрощення процедур прийняття – звільнення з роботи, а також позбавлення найманих працівників можливості обстоювати свої права на гідну зарплату, умови праці, соціальні гарантії тощо.