2023-10-17 15:13:56

ЩОБ НАБЛИЖАТИ УКРАЇНУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТРУДОВИХ СТАНДАРТІВ

17 жовтня, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію  бідності в Раді профспілок Івано-Франківської області під головуванням керівника  Ради профспілок Володимира Уєвича відбувся круглий стіл за участі голів обласних організацій профспілок,представників органів виконавчої влади, роботодавців, територіальних органів Держпраці, Пенсійного фонду України,  відділення НСПП та обласного центру зайнятості.

Девізом цьогорічного ювілейного Дня боротьби за ліквідацію бідності та Всесвітнього дня дій за гідну працю, який відзначався 7 жовтня, є гасло -«Настав час для підвищення заробітної плати». Гідна зарплата – запорука гідної праці.

2023-10-13 09:50:11

КОЛЕКТИВАМ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ – ПІДВИЩЕНА УВАГА ГАЛУЗЕВОЇ ПРОФСПІЛКИ

10 жовтня голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт відвідала Івано-Франківський геріатричний пансіонат і обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей, де діють первинні профспілкові організації що входять до її складу.

В Івано-Франківському геріатричному пансіонаті вона разом із заступницею директора Мар’яною Мокаль ознайомилася з умовами праці персоналу та  утримання  підопічних. А потім взяла участь у профспілкових зборах первинної профорганізації з обрання нового голова профкому, оскільки раніше обрана голова первинки пішла у декретну відпустку. Новим профспілковим лідером спілчани довірили бути соціальному працівникові Віті Грейді. Тут  одразу обговорили і питання активізації соціального діалогу між адміністрацією та профспілковою організацією закладу, зокрема і шляхом її удосконалення через колдоговірні взаємини з врахуванням останніх змін у законодавстві.

2023-10-12 10:44:31

Теплі слова з фронту: українські військові привітали ІФНМУ з Днем університету

Бійці 78-го окремого батальйону 102 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України, випускники, працівники й студенти ІФНМУ, з передової шлють вітання рідному університету.

«Ви вчили нас рятувати людські життя, а сьогодні ми їх боронимо», – говорять воїни у відеопривітанні.

Військові дякують рідному навчальному закладу за знання, підтримку й допомогу і бажають усіх гараздів університетській спільноті!

2023-10-11 11:05:13

Стан виробничого травматизму на підприємствах області та проведення профілактичної роботи Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області за 9 місяців 2023 року

 

 Впродовж 9 місяців 2023 року до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області поступило 59 повідомлень про нещасні випадки на виробництві, внаслідок яких потерпіло 62 особи, з них – 19 зі смертельним наслідком. Повідомлень про гостре професійне захворювання  COVID 19 не було.

2023-10-11 11:02:46

На потреби територіальних громад Івано-Франківщини платники податків сплатили понад 7,5 мільярдів гривень

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини за вісім місяців 2023 року надійшло понад 7,5 мільярда гривень податків та зборів, що на 1,2 мільярда гривень більше ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільше до місцевих скарбниць з початку року надійшло податку на доходи фізичних осіб – 5,3 мільярда гривень, це на 900 мільйонів гривень більше відповідного періоду минулого року. Суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих скарбниць 786,8 мільйона гривень єдиного податку та перевищили минулорічну сплату на 85 мільйонів гривень. Від власників та орендарів земельних ділянок впродовж січня-серпня 2023 року надійшло 602,8 мільйони гривень, також прикарпатці сплатили 187,3 мільйони гривень податку на нерухоме майно.

2023-10-10 12:05:35

УДОСКОНАЛЮЄМО ЗАКОНОДАВСТВО ЩОДО ВЕДЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

Перший заступник Голови Ради профспілок Івано-Франківської області Олександра Гринів взяла участь у розширеному засіданні робочої групи профспілкової сторони (в режимі відео конференції) з метою вироблення консолідованої профспілкової позиції щодо оновлення законодавства про соціальний діалог.

 Як відомо, Національна служба посередництва і примирення виступила ініціатором з розробки та напрацювання проєкту Закону України «Про соціальний діалог в Україні». 2 жовтня 2023 року відбулося установче засідання робочої групи НСПП, до якої увійшли представники від сторін соціального діалогу, органів державної влади, незалежних експертів представників громадської організації, науково-академічної спільноти.

2023-10-09 10:39:17

ГОЛОВА ФПУ ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ - 6 ЖОВТНЯ

33 роки – ФПУ досягла віку Христа. І ми з гордістю можемо зазначити, що це вже доросла організація, яка є найчисельнішою громадською організацією в  Україні.Відповідно вона несе і більшу відповідальність за те, що робить для людей, особливо сьогодні, під час військової агресії росії проти України.Наша організація не розгубилась у перші дні війни, сконцентрувавшись на тому, чим можна допомогти людям, які потрапили в біду. Ми з гордістю констатуємо, що профспілки виявилися тими, хто надав першу невідкладну допомогу людям, широко відчинивши перед ними свої санаторії, туристичні готелі, навчальні центри, бази відпочинку. Вони в дуже короткий термін облаштували їх, організували не лише притулок, а й щоденне гаряче харчування, провели масштабну роботу з міжнародними організаціями і профспілками, які надали фінансову підтримку для розміщення ВПО. І таким чином за півтора роки допомогу від ФПУ отримали понад 70 тис. громадян. Слід зазначити, що це не лише члени профспілок, а й звичайні люди, які втікали від жахіть війни - наші громадяни, які потребували допомоги.

2023-10-09 10:15:12

Студентський благодійний ярмарок

В Івано-Франківському національному медичному університеті у дворику центрального корпусу відбувся студентський благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України, приурочений до Дня університету.

Під час благодійного аукціону продавали лоти, які привезли викладачі-волонтери благодійного фонду «Жінки, ми сила» із Запорізького напрямку, – тубуси від снарядів, патрони, прапор 102 окремої бригади із підписами, університет неодноразово допомагав цій бригаді матеріальними засобами. Від викладачів та ректора університету була надана ікона, яку передав митрополит Війтишин, низка підручників та інші сюрпризи.

2023-10-03 18:31:54

ЗАЯВА СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ «НАСТАВ ЧАС ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ»

Щороку 7 жовтня відзначається Всесвітній день дій за гідну працю, який за ініціативи Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) та підтримки Міжнародної організації праці (МОП) проводиться з 2008 року. Профспілки на всіх континентах традиційно проводять різноманітні заходи, щоб привернути увагу урядів і роботодавців до проблем на ринку праці та соціально-економічного становища робітників і посилити боротьбу за трудові права.

2023-10-03 18:12:02

Підсумки літньої оздоровчої кампанії - 2023

Перший заступник голови Ради профспілок області Олександра Гринів взяла участь у засіданні обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2023 року. Захід відбувся 03 жовтня на базі спортивно-оздоровчого комплексу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника "Смерічка" в с.Микуличин.

     Дитяча оздоровча кампанія влітку цього року на Прикарпатті розпочалася з 01.06.2023 в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, наметових таборах і таборах мовного спрямування. Враховуючи її основне завдання - створення безпечних умов для дітей під час оздоровлення та відпочинку,  діти проводили дозвілля у  18 дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Івано-Франківщини, обладнаних безпечними укриттями на випадок "повітряної тривоги". Водночас, 9 з них взяли участь в експериментальному проєкті за принципом "гроші ходять за дитиною". Загалом влітку побувало понад 13 тисяч малих відпочивальників, більшість з яких з інших областей: Київської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської.