2019-11-07 09:22:41

Уряд почув голос профспілок

6 листопада Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий як представник трудящих взяв участь у засіданні Уряду.

Після перерви, що мала місце на початковому етапі роботи нового складу КМУ, представника профспілок, як це регламентовано, запрошено на засідання Уряду.

У своєму виступі Григорій Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з пропозицією щодо необхідності делегування представників від Уряду до складу Правління Фонду соціального страхування України і Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Було зазначено, що саме через не сформованість урядової Сторони у цих важливих органах соціального діалогу вони й до сьогодні лишаються непрацездатними.

2019-11-06 12:48:27

ПРИКАРПАТЕЦЬ РОМАН ТКАЧ РАДИТЬ: ТРИ ВАЖЛИВІ КРОКИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РИНКУ ЗЕМЛІ!

Нова влада, наполегливо, не зважаючи на застереження експертних кіл та громадську думку населення (53% українців проти скасування мораторію на продаж землі) - збирається запустити ринок земель с/г призначення вже найближчим часом. Про ризики говорити не буду - це окрема і складна тема.

Але я хочу порадити всім власникам земельних паїв зробити декілька важливих кроків, незважаючи від того запустять ринок чи ні, щоб захистити себе та свій земельний пай від можливих проблем:

1️⃣ Перевірте чи в наявності Ваші документи на земельну ділянку (пай).

2019-11-06 12:42:28

А ЧИ ЦЕ НЕ БУДЕ, ЯК МОВИТЬСЯ, САМІ СЕБЕ НАШИМИ Ж РУКАМИ? Читайте статтю: «ПРАЦЯ В УМОВАХ СВОБОДИ»

Ірина НОВАК, провідний науковий співробітник відділу досліджень людського розвитку Інституту демократії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, кандидат економічних наук

ТЕКСТ ПОДАЄМО Скорочено. Кілька вибраних тез для роздумів із  статі-дослідження.

« Нова влада заявила, що сповідує ідеологію лібертаріанства  «з національними особливостями». Чого очікувати в сфері праці?

2019-11-06 09:51:27

Профспілкова сторона буде змушена вийти з управління Фондом

16 жовтня на засіданні комітету ВР з питань соціальної політики було схвалено та рекомендовано до прийняття проект Закону України "про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи обов’язкового державного соціального страхування". Такі зміни можуть викликати порушення тристороннього діалогу та складу правління Фонду.

2019-11-05 09:41:49

ПРОФСПІЛКИ СПОВНЕНІ РІШУЧОСТІ ВІДСТОЮВАТИ ТРУДОВІ ПРАВА

Профспілковий проект Трудового Кодексу України має отримати широку суспільну підтримку та перетворитись у «народний».

2019-11-05 09:31:21

ГОЛОВА ФПУ ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ЗВЕРНУВСЯ ДО ГОЛІВ ПРОФКОМІВ ПЕРВИННИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕДПЛАТИ НА ГАЗЕТУ «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ»

 

Шановні колеги!

З кожним днем працівники отримують все нові виклики від влади. Це просування політики транснаціональних корпорацій на лібералізацію трудового законодавства, приватизація державних підприємств, продаж землі, реформування освіти та пенсійного законодавства та інші, які проводяться без врахування інтересів простих українців.

2019-11-05 09:23:00

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ ПІДПИСАТИСЯ НА СТОРІНКУ ФПУ У ФЕЙСБУЦІ

В мовах зростання ролі електронних  комунікацій , поширення впливу соціальних медіа і на профспілкову діяльність, Федерація профспілок активно задіяла і цей інформаційний інструмент. Приклаом цього є сторінка ФПУ у мережі Фейсбук, яка постійно наповнюється корисною інформацією ля працівника, який може отримати юридичні роз’яснення і кваліфіковані відповіі на проблемні питання трудових вдносин, як захистити себе від безпідставного звільнення, забнзпечити свої права на гідну оплату праці, лікарняний, відпустки, соціальні виплати тощо.

Запрошуємо Вас  особисто та профактивістів Вашої організації, підписатися на сторінку ФПУ в Фейсбуці

https: // www. Facebook.com/fpsu.administration

та стати її активними співавторами. Просимо цю інформацію довести до відома первинних профспілкових організацій.

2019-11-04 14:30:14

ПРАЦЯ МАЄ БУТИ ЛЕГАЛЬНОЮ

Це питання не сходить з порядку денного роботи органів влади, і її соціальних партнерів - роботодавців та профспілок. Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення під головуванням заступника голови ОДА Світлани Онищук провела аналіз результатів моніторингу, проведеного

територіальними органами головного управління Пенсійного фонду України, Державної податкової служби та Управління Держпраці в області, управління праці департаменту соціальної політики ОДА.

З початку 2019 року було проведено 112 засідань робочих груп райдержадміністрацій і виконкомів міських рад міст обласного значення щодо забезпечення дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та її легалізації, на яких проаналізовано дані моніторингу Пенсійного фонду України, опрацьовано 1924 суб’єкти господарювання, які за результатами звітності були віднесені до “ризикових”.

2019-11-04 14:26:59

БОРГИ ЗАТЯГУЮТЬ

1 листопада під головуванням заступника голови ОДА Світлани Онищук відбулося засідання обласної робочої групи, де розглянуто питання:

«Про стан погашення податкового боргу та заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску підприємствами-боржниками області»,  та « Про стан легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення».

В обговоренні питань взяли участь фахівці управління праці департаменту соціальної політики ОДА, головного управління Пенсійного фонду в області, Державної податкової інспекції, Національної служби посередництва і примирення, роботодавців та профспілок, управління Держпраці.

Заслухано оперативну інформацію, визначено шляхи виходу зі скрутного становища.

2019-11-04 14:13:03

ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ГОТУЄТЬСЯ ДО ЗВІТНОЇ КАМПАНІЇ

Відбулося засідання обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної  промисловості. Обговорено стан справ в первинних профспілкових організаціях, що входять в сферу впливу профспілки. Другим питанням порядку денного була підготовка до звітів і виборів в первинних профспілкових організаціях та проведення ХVI обласної звітно-виборної конференції в 2020 році. Розроблено графік проведення кампанії.