2019-09-26 12:24:45

ЗАДЕКЛАРОВАНО РОЗУМІННЯ, СПІВПРАЦЮ ТА СПІЛЬНІ ВЕКТОРИ РУХУ

Відбулася робоча зустріч членів ПРезидії Івано-Франківської  ради профспілок області (Голова Ігор Басюк) та голів профкомів бюджетоутворюючих підприємств області з новопризначеним головою Івано-Франківської ОДА Денисом Шмигалем та керівниками профільних департаментів, управлінь і служб облдержадміністрації.

Профспілки ініціювали порядок денний зустрічі, серед перших питань – про подальшу співпрацю між ОДА та Радою профспілок області; про заборгованість по заробітній платі та шляхи її ліквідації; питання працевлаштування працівників у зв’язку з реформою в освіті, медицині, державних установах; про сприяння діяльності профспілок при створенні ОТГ,  ситуації на проблемних підприємствах, налагодження співпраці з профспілками в питаннях надання правової допомоги для захисту їхніх прав та інтересів через Регіональний центр надання безоплатної вторинної правової допомоги тощо.

2019-09-26 12:20:57

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. Профспілки захистять трудові права працівників!

23 вересня ц. р. виступаючи перед представниками бізнесу голова комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що ухвалений попереднім складом парламенту Трудовий кодекс «успішно заблоковано» і буде внесено ліберальний проект, який через півтора-два місяці він створить «дуже прості і дешеві умови відкриття і закриття робочого місця». Більше того, будуть «трохи дискримінувати найманого працівника».

2019-09-26 11:57:44

Шановні працівники та ветерани галузі туризму!

Рада профспілок області шле найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята. Туризм – найбільш гуманна та ефективна галузь, бо вона єднає людей у любові до прекрасного, сприяє подорожам та пізнанню себе і світу.

Це також можливість показати свою культуру, традиції, цінності, неповторність тим, хто ще не знає про Україну.

У Всесвітній день туризму бажаємо всім працівникам туристичних підприємств, туристам зі стажем і початківцям міцного здоров’я, добра, щастя та успішного втілення в життя всіх планів і задумів!

З повагою,

Голова РПО                       Ігор Басюк

 

2019-09-23 12:41:59

ПРОФСПІЛКИ ЯК РУШІЙНА СИЛА ПРОГРЕСУ

Настав час продемонструвати наступному поколінню, що профспілки є рушійною силою прогресивних змін в XXI столітті!

 

У 1968 році працівники по всьому світу разом зі студентами вийшли на вулиці, щоб кинути виклик несправедливості і самовдоволенню політичного істеблішменту. Сьогодні, знову ж таки, студенти беруть на себе ініціативу – на цей раз, щоб запобігти кліматичній катастрофі.

Вони просять дорослих – і профспілки – підтримати їх. У відповідь ми повинні показати, що робітничий рух готовий відстоювати ширші інтереси і підтримати масовий рух за зміни.

2019-09-22 13:50:15

ШАНОВНІ працівники машинобудівної та приладобудівної галузі!

Рада профспілок області щиро вітає вас з професійним святом.

Нехай примножуються ваші здобутки  в економіці країни, щоб галузь ставала конкурентоспроможною на вітчизняному та світовому рівнях.

Успіхів та плідної праці на благо держави і людей, добробуту і процвітання в родинах.

З повагою,

Голова РПО                                  Ігор Басюк

2019-09-20 10:23:45

ПРОФСПІЛКИ ПРИКАРПАТТЯ СПРИЯЮТЬ РОЗВИТКУ СПОРТУ

Голова Ради профспілок Івано-Франківської області Ігор Басюк та перший заступник голови РПО Володимир Уєвич взяли участь в урочистостях з нагоди  відзначення Дня фізичної культури та спорту, організоване Фізкультурно-спортивним товариством «Україна».

Відкриваючи захід, голова  Івано-Франківського ФСТ «Україна» Олександр Фотуйма  наголосив, що через 2 роки святкуватимемо 110 років з дня створення Товариства і дуже важливо, що ті традиції , які були закладені від початків, ми продовжуємо зберігати – вшановуючи спортсменів і тренерів, громадські організації, активістів міста і області,  які близькі до фізкультури і спорту, є протагоністами здорового способу життя. Ми продовжуємо організовувати змагання і турніри, як приклад – на приз газети «Єдність» Ради профспілок області, маємо намір відновити спортивні ігри ім.М.Гонковського…, щоб робити спорт більш масовим та організованим.

2019-09-20 09:09:23

Григорій Осовий: Не потрібно йти на поводу ділків від бізнесу

СПО об’єднань профспілок, проаналізувавши законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України, спрямований на послаблення відповідальності бізнесу за використання ним нелегальної праці, дав цьому різко негативну оцінку.

 

У Верховній Раді зазначений документ зареєстровано на початку вересня (реєстр. № 1233). Ним планується суттєво зменшити розміри штрафних санкцій, які на сьогодні накладаються на роботодавця у разі допуску працівників до роботи без оформлення трудового договору, без визначення умов заробітної плати, або нарахування ЄСВ. На переконання профспілок, такі заходи фактично покривають тіньову зайнятість та не задекларовані трудові відносини.

2019-09-20 09:01:33

Звернення Президії ФПУ з нагоди Дня профспілок України

Шановні спілчани – працівники усіх галузей економіки і сфер життя,

 

робітнича молодь, студенти, ветерани праці!

 

 

 

За майже 30-літній період своєї діяльності Федерація профспілок України стала провідним інститутом громадянського суспільства в Україні, захисником прав та інтересів людей найманої праці, ініціатором розвитку соціального діалогу в державі, активним учасником реформування та модернізації економіки на шляху розбудови соціальної, правової, демократичної держави та європейської інтеграції.

 

Сьогодні ФПУ є провідним національним центром профспілкового руху України, впливовою стороною профспілок у соціальному діалозі з Урядом і роботодавцями, повноцінним учасником європейської та світової профспілкової спільноти.

2019-09-19 15:49:45

РІВНИЙ ДОСТУП ДО ПРАВОСУДДЯ - ЦЕ КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО ГРОМАДЯН

В Івано-Франківську відбулася презентаційна прес-конференція Координаційного центру з надання правової допомоги, присвячена питанням ролі системи безоплатної правової допомоги в Україні. В якості соціального партнера та враховуючи підготовку двох сторін до підписання Договору про співпрацю, запланованого на жовтень, в заході  взяв участь Голова Ради профспілок області Ігор Басюк.

Регіональна прес-конференція стала продовженням дискусії щодо тенденцій та перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, правових інновацій та кращого досвіду.

2019-09-18 13:31:09

АКТУАЛЬНО. Коли і як ухвалять Трудовий кодекс?

 

Перед прийняттям нового Трудового кодексу обов'язково будуть проводитися обговорення і консультації з громадськістю.Про це заявила представник КМУ в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після Погоджувальної ради 16 вересня ц.р.