2019-09-02 10:53:56

“Наші педагоги мають отримувати пристойну заробітну плату”, - Ганна Новосад

Ал це залежить від бюджету,  зазначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад. Підвищення заробітних плат потрібне саме для тих категорій, де вони найнижчі, тобто для вихователів та іншого персоналу дитячих садків, - наголосила вона.

 

За словами Міністра, реформа оплати праці передбачає збільшення оплати праці для всіх освітян від 20 до 70% вже наступного року, а також поетапне продовження підвищення зарплати для них до 2023 року. Також з рук міністра в прямому ефірі пролунав перший дзвоник. Цим Ганна Новосад продовжила традицію запроваджену екс-міністром освіти Лілією Гриневич.

 
2019-09-02 10:26:21

МЕДИЧНА ГАЛУЗЬ: АКЦЕНТИ І ФІНІШНА ПРЯМА...

29 серпня відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації.Захід пройшов за участі заступника голови ОДА Віталія Федоріва, директора департаменту охорони здоров`я ОДА Миколи Стовбана а також керівників обласних, міських та районних органів і закладів охорони здоров’я та спеціалістів департаменту.

Під час колегії учасники розглянули низку питань. Зокрема, мовилося про підсумки діяльності охорони здоров’я області за перше півріччя 2019 року та про першочергові аспекти діяльності медичної галузі Прикарпаття за рекомендацією МОЗ України. За словами Віталія Федоріва, обласна медицина, а саме – ряд закладів вторинного рівня, які фінансуються з обласного бюджету, та третинний рівень вийшли на фінішну пряму.

2019-09-02 10:11:06

Укрпошта хоче знову збільшити тарифи.ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Збільшення плати за послуги – лише за умови підвищення зарплат

 

На обговорення СПО об’єднань профспілок 28 серпня ц.р. було винесено пропозиції АТ «Укрпошта» щодо збільшення тарифів на послуги поштового зв’язку, а також доставку і приймання вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. Відповідно до Генугоди на 2019-2021 рр., пропозиції щодо перегляду Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації надсилає на погодження СПО об’єднань профспілок.

2019-08-29 09:42:42

Інформатизація сфери праці – виклики для профспілок

Яким чином цифровізація впливає на ринок праці? Чи можливо в умовах цифрового суспільства захистити права працівників? На ці та інші питання буде віднайдено відповіді у ході реалізації проекту «Цифровий ринок праці Дунаю» (DigiLaMa) за фінансування Міністерства соціальних та трудових питань Австрії.

2019-08-22 10:17:04

ШАНОВНІ ПРОФСПІЛЧАНИ!

Рада профспілок області сердечно вітає Вас зі святом — Днем Незалежності України!

Боротьба за її волю і щасливе процвітання продовжується. Пам’ятаймо про ціну нашої Незалежності, бережімо в пам’яті імена її  найкращих синів, які з покоління в покоління торують шлях до найвищих ідеалів буття своєї країни і Незалежної держави.  

В цей святковий день бажаю всім нам  міцного здоров’я, щастя, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в щасливому майбутньому.

Нехай ваша праця на благо рідної Батьківщини та українського народу завжди була плідною та натхненною і дарує  радість та задоволення.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                         Ігор Басюк

 

2019-08-22 10:01:53

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ ЗАНИЖЕНО ...

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляєщо фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах липня 2019 року у розрахунку на місяць на одну особу становив:

2019-08-10 15:39:15

Меморандум про співпрацю між ФПУ і Омбудсменом у дії

Розпорядженням Голови ФПУ Г.В.Осового 7 серпня ц.р. затверджено План заходів з реалізації Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Федерацією професійних спілок України на II півріччя 2019 року.До кінця поточного року на виконання пункту Меморандуму про консолідацію зусиль Сторін щодо здійснення заходів парламентського та громадського контролю за додержанням прав і свобод громадян планується:

2019-07-26 21:23:05

СУЧАСНЕ РАБСТВО, 30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Під час відрядження в Російську Федерацію Тарас[1] познайомився з чоловіком з Азербайджану. Дізнавшись, що Тарас не має сім’ї та схильний до вживання алкогольних напоїв, новий знайомий запропонував йому роботу в Азербайджані на два місяці. Тарас погодився.

В Азербайджані в Тараса відібрали трудову книжку, паспорт та інші документи. Чоловіка поселили на фермі, де вирощували велику рогату худобу, і змусили безкоштовно працювати чабаном… 24 роки.

2019-07-25 18:17:41

Мінсоцполітики підготувало проект закону щодо гнучких форм організації праці

Регулювання ринку праці застаріло і потребує змін, тому Мінсоцполітики підготувало проект закону щодо гнучких форм організації праці. Про що йдеться. За останні роки впровадження альтернативних форм організації праці стало доволі актуальною та обговорюваною темою серед роботодавців та працівників.

Це зумовлено стрімкою зміною характеру роботи, розвитком технологій, бажанням роботодавців випередити конкурентів, попитом працівників на кращий баланс між роботою та особистими потребами.

2019-07-23 17:53:18

СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ: ПОКИ ЩО ДИСКУСІЯ

Світовий банк хоче зупинити зростання «мінімалки» в Україні. Це дисонує з нещодавніми публічними заявами Уряду, в тому числі заявами очільників Мінсоцполітики на світових трибунах, щодо стратегії подолання бідності в країні. Це також не співпадає  з позицією Федерації профспілок України, яка зробила з цього приводу свою заяву.