2019-07-20 17:54:35

Мінімальна зарплата – це запобіжник, який повинен не дозволити заганяти у бідність працюючих

У Світовому банку вважають, що в Україні варто зупинити стрімке зростання мінімальної зарплати до завершення основних структурних реформ в економіці. Про це в інтерв'ю DT.UA заявила економіст представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач.

Федерація профспілок України категорично не погоджуються з таким твердженням, справедливо вважаючи мінімальну заробітну плату – інструментом попередження бідності.

2019-07-17 19:43:39

СПО ПРОФСПІЛОК. Гідно відповідати на виклики часу

Актуальним питанням сьогодення, серед яких - зміни на ринку енергоресурсів і надання житлово-комунальних послуг, забезпечення реалізації положень нещодавно підписаної Генеральної угоди на 2019-2021 роки, було присвячене засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, що відбулось 15 липня ц.р.

2019-07-16 21:17:03

МОЗ: У регіони почали розвозити найбільшу партію безоплатних ліків для пацієнтів із вірусним гепатитом С

У регіони розвозять найбільшу за останні роки партію препаратів для хворих на вірусний гепатит C, закуплених за державний кошт. Уже найближчим часом понад 7 тисяч пацієнтів із вірусним гепатитом C зможуть пройти інноваційний курс лікування безоплатно.Закуплені препарати - це новітні ліки прямої дії, що відповідають рекомендаціям Європейської асоціації з вивчення хвороб печінки щодо лікування гепатиту C. Інноваційний курс лікування полягає в тому, що пацієнт просто приймає таблетки впродовж трьох місяців.

2019-07-16 20:38:30

Закон гарантує позиції української мови у державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа

16 липня в Україні набрав чинності закон про державну мову. Це сталося через два місяці після опублікування його в офіційній пресі.Закон, що має назву «Про забезпечення функціонування української мови як державної», гарантує позиції української мови у державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа. Він також передбачає відповідальність посадовців за незнання мови. Втім, ця норма діятиме лише через три роки від дати ухвалення закону.

2019-07-16 20:30:09

В Україні вступили в дію нові вимоги до якості молочної продукції

В Україні вступили в дію нові вимоги до якості молочної продукції

12 липня в Україні набрав чинності наказ Міністерства агарної політики і продовольства, згідно з яким затверджуються нові вимоги до безпеки і якості молока і молочних продуктів. Цей документ повинен уніфікувати вказані українські та європейські вимоги, врегулювати значення основних мікробіологічних показників, адаптувати технологічні вимоги до сучасних реалій і скасувати застарілі норми в цій сфері.

2019-07-16 20:22:25

Керівникам членських організацій ФПУ! Шановні колеги!

 

На прохання членських організацій ФПУ 20 -26 жовтня 2019 року відбудеться  візит делегації  ФПУ до м.Париж (Франція) з метою ознайомлення з діяльністю Загальної  конфедерації праці Франції (ЗКП) щодо захисту трудових та соціально-економічних прав трудящих країни.

 Під час зустрічей з французькими колегами будуть висвітлені наступні теми:

2019-07-16 10:38:58

В УКРАЇНІ БУДЕ 92 плюс 10 райони

Вперше презентовано модель ідеальної європейської України з новою моделлю адміністративно-територіального устрою, в якій замість 468 районів буде сформовано 102. Це 92 райони, які знаходяться на підконтрольній території України і ще 10 – на тимчасово окупованій та у Криму. Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
2019-07-15 14:12:37

Проведено тактико-спеціальні навчання на Долинському ГПЗ ПАТ «Укрнафта»

Днями було проведено тактико-спеціальні навчання на Долинському  ГПЗ ПАТ «Укрнафта» на тему «Гасіння пожежі на установці осушки газу Долинського ГПЗ», під час яких рятувальники відпрацьовували  свої дії  спільно з працівниками об’єкту у випадку виникнення пожежі.

Ці навчання мали за мету перевірити  оперативну готовність працівників пожежно-рятувальної служби, взаємодію між рятувальниками, службами взаємодії та адміністрацією об’єкта.

2019-07-14 21:53:57

ДО проблеми, пов’язаної з примусовим стягненням коштів в ході виконавчого провадження,

Погашення заборгованості з виплати заробітної плати – ще той головний біль учасників господарських відносин. Часом ані якісні договори, ані судові рішення не гарантують повернення боргів. Але ж кревні, чесно зароблені гроші нікому «дарувати» не хочеться. Тому варто знати нюанси виконавчого провадження та його прогалини, яких, на жаль, не так уже й мало.
2019-07-14 21:47:43

Президія обкому профспілки. Головні акценти : мінімізувати негативні наслідки реформування охорони здоров'я

На президії обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, яка відбулася 10 липня, розглянуто п’ять важливих питань: «Про стан реформування галузі охорони здоров’я області та соціально-економічний захист працюючих в умовах проведення реформ», «Стан виплати заробітної плати в закладах охорони здоров’я області», «Про проєкт примірного колективного договору для комунальних неприбуткових підприємств вторинного та третинного рівня», «Про підсумки проведення заходів до Всесвітнього дня охорони праці в закладах охорони здоров’я області та аналіз стану травматизму», «Про проведення звітів і виборів в Профспілці працівників охорони здоров’я України».

З перших двох питань з доповіддю виступила голова обкому профспілки Наталія Бирчак. При цьому основну увагу було звернуто на захист прав працівників галузі, мінімізацію негативних наслідків реформування охорони здоров’я.