2019-07-02 21:44:33

Григорій Осовий: «Не можуть бути ціни вільні та захмарні, а зарплати регульованими і заниженими».

26 червня відбулося засідання Уряду в роботі якого взяв участь представник профспілок у КМУ, голова СПО Григорій Осовий.

Серед питань порядку денного, які обговорювалися, одним з найбільш важливих для людей було формування тарифів на електроенергію, опалення та гарячу воду, зокрема на місцевому рівні, а саме введення  граничної межі щодо їх зростання (вартості гігакалорії). Тема функціонування енергоринку напередодні обговорювалася також і серед профспілковців, які представляли практично всі регіони України за участю експертів і народних депутатів. Ці питання хвилюють практично 90% українських сімей, які є споживачами комунальних послуг.

2019-07-02 21:40:56

РЕЙДЕРСТВО ПРОЦВІТАЄ. ПРОФСПІЛКИ ЗВЕРТАЮТЬСЯ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

Рейдерство, це ганебне явище, яке сьогодні процвітає в Україні. Ситуація, що склалася останнім часом навколо дочірнього підприємства ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» «Клінічний санаторій ім. Пирогова» в Одесі викликає обґрунтоване занепокоєння та обурення у людей, які проходять курс лікування і тих, які лише придбали путівки до цього профспілкового санаторію.

2019-07-02 21:26:01

Президія Профспілки констатувала необхідність звернутися до Президента України В. Зеленського

26 червня відбулося засідання Президії Профспілки працівників охорони здоров’я України, основним питанням якого було обговорення поточної ситуації стану готовності закладів охорони здоров’я до впровадження реформи вторинного/третинного рівнів надання медичної допомоги та наявних проблем із незабезпечення фондом оплати праці закладів охорони здоров’я, які надають вторинну та третинну медичну допомогу.

Середній рівень заробітної плати в охороні здоров’я за квітень 2019 року склав 6 804 грн. (при цьому, в економіці - 10 269 грн., у промисловості - 11 588 грн., в освіті - 7 570 грн.) Катастрофічною є ситуація із «зрівнялівкою» в оплаті праці медичних працівників, які надають допомогу на вторинному та третинному рівнях.

2019-07-02 10:33:24

ГОТУЄТЬСЯ НОВА РЕДАКЦІЯ ЗАКОНУ ПРО ОХОРОНУ ПРАЦІ

З метою гармонізації національного законодавства з охорони праці до рамкової Директиви Ради ЄС розроблено проект нової редакції Закону «Про охорону праці» . Робоча назва законопроекту «Про безпеку праці та здоров’я працівників», який за планами Уряду має бути прийнятий у 2020 році. Законопроект розроблено на виконання заходів, визначенних Урядом на виконання Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні щодо підготовки законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ризикоорієнтовного підходу у сфері безпеки та гігєни праці".
Проект розроблено Мінсоцполітики  за участю  Держпраці та менеджерів проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці".

2019-07-02 08:14:51

НОВІ ТЕНДЕНЦІЇ. СОЦІАЛЬНІ ПАРТНЕРИ _ В ПРОЦЕСІ Інновацій

РИНОК ПРАЦІ УКРАЇНИ МАЄ СТАТИ БІЛЬШ ГУМАННИМ ТА ПРИСТОСОВАНИМ  ДО ЛЮДЕЙ З ПОТРЕБАМИ

Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА і, зокрема, фахівці управління праці департаменту беруть активну участь у вивченні та впровадженні у життя широкомасштабного 5-тирічного проекту Міжнародної організації праці, спрямованого на створення в Україні  інклюзивних можливостей працевлаштування, що фінансуються урядом Данії.

2019-07-01 15:42:43

Звернення ФПУ до учасників виборчого процесу до Верховної Ради України та членів профспілок.

Україна обрала шлях європейської та євроатлантичної інтеграції. Це шлях не стільки до набуття членства у відповідних структурах, скільки до проведення глибоких і масштабних реформ у всіх сферах суспільного життя України. Завдяки чому країна має стати економічно сильною, правовою і соціальною державою.
Федерація профспілок України, яка представляє інтереси майже 5 млн спілчан, виступає за розбудову України на засадах солідарності, єдності, рівності, соціальної справедливості та демократії, за стійке економічне зростання, повну зайнятість, якісні робочі місця, гідну оплату праці та справедливе прогресивне оподаткування, високоякісні громадське обслуговування, освіту та медицину, ефективне державне управління і місцеве самоврядування.

2019-06-27 12:11:50

У ЗВ’ЯЗКУ із ОЧІКУВАНИМ СКОРОЧЕННЯМ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ РДА

19 червня п.р. на засіданні Кабінету Міністрів України було розглянуто проект постанови Уряду про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 р. №91", який стосується скорочення граничної чисельності працівників районних державних адміністрацій на 50%. Цим проектом передбачається пропорційне скорочення штатної чисельності райдержадміністрацій по всіх областях України, за виключенням Донецької та Луганської областей, "у зв'язку з процессом створення об'єднання територіальних громад та передачі їм більшості функцій районних державних адміністрацій". Таким чином, Урядом прийнято рішення про масове вивільнення понад 27 тисяч працівників районних державних адміністрацій з 01.01.2020.

2019-06-27 12:00:24

-ОСЬ ВОНИ: пріоритетні стратегічні та інституціональні завдання промислового розвитку для Уряду та нового парламенту;

Відбувся форум «Industry4Ukraine». 25 червня 2019 року, за ініціативою Асоціації підприємств промислової автоматизації України, Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Торгово-промислової палати України, Офісу реформ при Кабінеті Міністрів України, Агенції Європейських Інновацій, ДП «Укрпромзовнішекспертиза», проведено форум «Industry4Ukraine», у роботі якого взяли участь спеціалісти Федерації профспілок України та її членські організації.

2019-06-27 11:23:41

Профспілки вимагали. Уряд нарешті вирішив

Виступ представника профспілок в Уряді, Голови ФПУ Григорія Осового на засіданні Кабінету міністрів України 26 червня 2019 року.

 

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 26 червня ухвалив програму Мін'юсту «Чесна платіжка», яка, за словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, має допомогти врегулювати ціни на тепло та гарячу воду. Володимир Гройсман заявив, що запроваджена програма  спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію ЖКГ.

2019-06-26 21:32:33

ТРИСТОРОННІЙ ДІАЛОГ В ОБЛАСТІ ВИЗНАНО УСПІШНИМ

Міжнародна організація праці визнала досвід Івано-Франківщини у веденні соціального діалогу успішним та запропонувала до вивчення. Олександра Гринів, заступник начальника управління праці департаменту соціальної політики, секретар обласної тристоронньої  соціально-економічної Ради повернулася з Києва та розповіла про свою участь у Проектах МОП.

Минулого тижня незалежні експерти Міжнародної організації праці провели Тренінг для секретаріату  Національної тристоронньої соціально-економічної Ради (НТСЕР) та секретарів територіальних тристоронніх соціально-економічних Рад, де обговорили «Соціальний діалог в Україні: стан, проблеми та перспективи розвитку. Роль інституцій в цьому процесі».  В його роботі взяла участь та виступила Олександра Гринів, заступник начальника управління праці   департаменту соціальної політики, секретар територіальної соціально-економічної Ради.