2019-06-26 16:07:38

ЗНАТИ І ДІЯТИ

Управління праці Івано-Франківської міської ради інформує:

З метою сприяння проведенню соціального діалогу Мінсоцполітики звертає увагу на необхідність виконання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки.

2019-06-26 15:48:34

Конституція України - гарант волі і незалежності народу

Шановні краяни!

Рада профспілок області щиро вітає всіх профспілчан  з визначним державним святом – Днем Конституції України, яка є фундаментом нашої державності,  самовиявленням українського народу жити в незалежній та соборній державі!

Ми продовжуємо будувати свою омріяну країну, вільну й багату, де кожна людина буде найвищою цінністю, де закон є один для всіх.

Бажаю всім нам твердо йти вибраним цивілізаційним шляхом,  виборюючи спільно реальність, де діють засади, закріплені в Конституції України. Нехай свято – День Конституції України - відкриває нові горизонти для розвитку та самовдосконалення!

Усім - мирного неба і натхнення жити і будувати свою сім’ю, родину, країну!

З повагою,

Голова Ради профспілок області            Ігор Басюк

2019-06-25 19:11:42

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ. Профспілки – за соціальну і справедливу Україну

У центрі уваги нової демократичної коаліції, яка буде формуватися після парламентських виборів в Україні, має бути соціальне спрямування розвитку економіки. Соціальна справедливість повинна йти пліч-о-пліч з економічною конкурентоспроможністю. Про це говориться у Зверненні ФПУ до учасників виборчого процесу до Верховної Ради України та членів профспілок «За соціальну і справедливу Україну!», текст якого було схвалено 25 червня на засіданні Президії ФПУ.

2019-06-24 21:34:58

ВІДТЕПЕР ОСВІТУ МОЖНА БУДЕ ЗДОБУТИ Й ВДОМА

Таке нововедення запровадило Міністерство освіти, а зараз відповідне положення на ухваленні в інших міністерствах, повідомляє портал Педагогічна преса.

Перейти на сімейну освіту зможуть всі охочі, достатньо буде лише написати заяву, а тому в МОН, з нового навчального року чекають на значне збільшення хоумскулерів. Сьогодні таких дітей в Україні 54 тисячі.

2019-06-24 15:19:42

Підбито підсумки виконання Галузевої угоди

 В Міністерстві соціальної політики України під головуванням Державного секретаря Міністерства Іванкевича В.В. та заступника голови Профспілки працівників соціальної сфери України Башкірєвой Г.М. відбулось засідання спільної комісії по підведенню підсумків виконання в 2018 році Галузевої угоди між Міністерством соціальної політики України та профспілками працівників соціальної сфери України і працівників державних установ України на 2016−2018 роки.

2019-06-22 20:56:59

ЗНАЙ НАШИХ!

Дебютна повнометражна робота Надії Парфан увійшла до конкурсної програми європейських документальних фільмів 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю. В український прокат стрічка виходить у жовтні 2019 року.

Головний герой фільму, Іван Васильович, багато років очолює профспілку комунального підприємства Івано-Франкіськтеплокомуненерго. Його opus magnum — профспілковий хор, у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери. Голова профспілки пишається творчими здобутками комунальників, але керується принципом «спочатку людям тепло — а вже потім співати». Опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Трудовий колектив намагається полагодити застарілі комунікації, поки розгнівані споживачі штурмують гарячу лінію. Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня?

2019-06-22 20:35:56

Шановні державні службовці!

Рада профспілок області шле Вам щирі вітання з професійним святом – Днем державної служби України!

Довіра до влади починається з праці державного службовця, який професійно і сумлінно виконує свої обов’язки, служить інтересам держави та громадян.

Ваша відповідальна праця забезпечує стабільність функціонування органів державної влади та управління. Саме від вашої компетентності, принциповості залежить успіх політичних, економічних та соціальних перетворень у нашій країні .

Бажаємо вам добра, міцного здоров’я і благополуччя. Нехай примножуються ваші здобутки у професійній діяльності й достаток у ваших родинах.

З повагою,

Голова Ради профспілок області:      Ігор Басюк

 

2019-06-20 13:06:37

РІШЕННЯ УРЯДУ: ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Захистити законні права працівників держустанов, що реформуються, забезпечити обґрунтовані тарифи на ЖКХ

 

 

19 червня відбулось засідання Кабінету Міністрів України. На ньому серед інших було розглянуто питання проекту постанови Уряду про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України  «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 р. № 91», що стосується скорочення граничної чисельності працівників районних державних адміністрацій на 50%. Цим проектом передбачається пропорційне скорочення штатної чисельності райдержадміністрацій по всіх областях України, за виключенням Донецької та Луганської областей, «у зв’язку з процесом  створення об’єднаних територіальних громад та передачі їм більшості функцій районних державних адміністрацій».

2019-06-20 13:02:36

Опрацювали питання стосовно розроблення концепції державної програми працевлаштування осіб з інвалідністю

19 червня 2019 року у Міністерстві соціальної політики України відбулося установче засідання робочої групи щодо опрацювання питання стосовно розроблення концепції державної програми працевлаштування осіб з інвалідністю. У засіданні взяли участь представники сторін соціального діалогу, а також Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих», Громадської організації «Всеукраїнська Асоціація підприємців та працюючих людей з інвалідністю України» та ін.

2019-06-20 12:58:51

ТРАВМИ НА ВИРОБНИЦТВІ. Цифрами про проблеми

. Фонд соціального страхування України за п'ять місяців цього року направив 3,4 млрд грн на щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві. "Упродовж січня-травня Фонд соціального страхування України, за оперативними даними, профінансував майже 3,4 млрд гривень щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві та членів їх сімей. Зазначені виплати щомісяця отримують близько 207 тис. осіб", - зазначили у фонді.