2019-06-11 11:29:04

НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ

Європейська та євроатлантична інтеграція України є пріоритетним напрямком розвитку країни. Цього вимагає Конституція, в якій віднедавна закріплено незмінність європейського та євроатлантичного курсу. Цього прагне українське суспільство − за останніми соціологічними дослідженнями, 57% українців підтримують вступ до ЄС, а 48,9% до НАТО. Водночас європейська інтеграція стосується не стільки набуття членства у цих структурах, скільки глибоких і масштабних реформ у всіх сферах суспільного життя України,які в підсумку мають забезпечити потужний економічний розвиток країни і перетворити її на комфортне місце для життя усіх громадян.

2019-06-11 08:42:41

Поновлено право працівників освіти на пенсію за вислугу років: рішення Конституційного Суду

4 червня 2019 року Конституційний Суд України ухвалив Рішення № 2-р/2019 щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Закону України «Про пенсійне забезпечення».Цим рішенням Конституційний Суд України визнав такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), положення пункту «а» статті 54, статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 5 листопада 1991 року № 1788–ХІІ зі змінами (далі – Закон 1788), внесеними законами України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року № 213–VIII, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 року № 911–VIII.

2019-06-06 15:42:33

Соціальна додаткова відпустка на дітей: з’ясовуємо усі нюанси

Чинним законодавством передбачено право працівників, які мають дітей, на оплачувану соціальну додаткову відпустку. Частіше за все цю відпустку працівники використовують влітку.Отже, сьогодні ми відповімо на усі запитання стосовно надання цієї відпустки.

Подробиці: https://buhgalter.com.ua/articles/trudovi-vidnosini/sotsialna-dodatkova-vidpustka-na-ditey-zyasovuyemo-usi-nyuansi/

2019-06-06 13:59:18

МАЛО НЕ ЗДАСТЬСЯ

Західний апеляційний господарський суд міста Львова задовольнив позовні вимоги Держрезерву до ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів».

Позов був на загальну суму понад 32 млн грн за невідповідне збереження матеріальних цінностей державного резерву. Про це повідомляють на сайті Державного агенства резерву України. Загальна кількість зерна, яка підлягала поверненню, становить 7 391, 109 тонн. Оскільки незабезпечення відповідачем матеріальних цінностей держрезерву встановлено рішеннями судів, яке набрало законної  сили, суд апеляційної інстанції приймає остаточне рішення про стягнення боргу на користь Держрезерву.

2019-06-06 13:46:42

КАЛУСЬКА ТЕЦ: БІЗНЕС-ПРОЕКТ ЧИ СХЕМА ПЕРЕДАЧІ В НАДІЙНІ СВОЇ РУКИ.?

22 травня, на останньому засіданні уряду (а прем’єр Володимир Гройсман уже заявив, що воно буде останнім для чинного уряду, оскільки він подає у відставку), було затверджено розпорядження Кабінету Міністрів про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства «Калуська ТЕЦ-Нова» у комунальну власність міста Калуш.

2019-06-06 13:34:07

КАЛУСЬКА ТЕЦ І РЕВЕРАНСИ КАБМІНУ

Калуська теплоелектроцентраль, фактично єдиний об’єкт генерації, який не належить компанії ДТЕК, передається у комунальну власність міста Калуша, та отримає спеціальну державну допомогу.Про це написав голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, представник президента Андрій Герус у Facebook.

"Вже після того, як прем`єр-міністр оголосив про свою відставку, на минулому непрозорому засіданні уряду було прийнято рішення вивести із державної власності Калуську ТЕЦ (а також було прийнято рішення про спеціальну державну допомогу цій ТЕЦ)", - написав він.

2019-06-06 13:27:00

ПОКИ НЕМА ЧІТКОЇ МОТИВАЦІЇ, ПРОФСПІЛКОВЕ ЧЛЕНСТВО НЕ ЗРОСТАТИМЕ…

Виклики і загрози профспілковому руху та  завдання членських  організацій в сучасних  умовах  (відповідно до постанови Ради Федерації профспілок України від 16.05.2019 р. )  обговорили учасники засідання Ради профспілок     Івано-Франківської області 5 червня цього року у широкому представництві соціальних партнерів – профспілок, роботодавців та влади. З доповіддю з цих питань виступив голова  Ради  профспілок області Ігор Басюк.

Про стан виконання Територіальної угоди у 2018 році та завдання профспілкових організацій  в  питаннях  колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин доповів  Володимир Уєвич – перший заступник  голови  РПО.

2019-06-06 08:27:02

ЧИ ВИЖИВЕ ПРОФТЕХОСВІТА? або Розпорядження Уряду не може підмінювати відповідні статті Конституції України та Закону України « Про професійно-технічну освіту».

 

 

ЧОМУ НІХТО НЕ РЕАГУЄ НА КРИТИЧНИЙ ДЕФІЦИТИ РОБІТНИЧИХ ПРОФЕСІЙ НА РИНКУ ПРАЦІ?

НАВПАКИ -  ВЛАДА ЗНИЩУЄ ПРОФТЕХОСВІТУ?

Представники Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти (ВАПП) і Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України 30 травня 2019 року взяли участь в інформаційному пікетуванні Окружного адміністративного суду м. Києва, під час якого повинно було розглядатись питання щодо визнання незаконним та не чинним Розпорядження Кабінету Міністрів України №831-р від 25 жовтня 2017р. « Питання управління державними закладами професійної (професійно - технічної) освіти, підпорядкованими Міністерству освіти і науки».

2019-05-30 12:27:14

Уряд повинен працювати!

Сьогодні Парламент на пленарному засіданні розгляне заяву Прем’єр-міністр України Володимира Гройсмана про його відставку. Якщо Верховна рада України прийме рішення про відставку Прем'єра, це призведе до відставки всього Уряду.

2019-05-30 11:34:58

ПЛЕЧЕ ДОПОМОГИ

Департамент соціальної політики Івано-  Франківської обласної державної адміністрації

Оголошує  конкурс

на залучення коштів обласного бюджету для надання соціальних послуг

Конкурс проводиться з метою залучення недержавних суб’єктів до надання соціальних послуг із використанням механізму соціального замовлення, зокрема: