2019-05-28 11:54:53

Чому ВІЛ та СНІД стосуються кожного ?

21-22 травня 2019 року в Івано-Франківську за фінансової та методичної  підтримки  Міжнародної організації праці проходив тренінг для керівників профспілкових організацій Профспілки працівників АПК України.Наприкінці 2018 року Жіночий комітет профспілки працівників АПК України звернувся до координатора програм МОП з ВІЛ і  СНІД та сфери праці пані Ларисі Савчук про проведення такого навчального семінару.Профспілка впродовж багатьох років  проводить активну роз’яснювальну роботу з питань протидії насильству, тому вкрай необхідні більш глибокі  знання та інформаційні матеріали  для інформування працівників-членів профспілки стосовно ВІЛ/СНІД і протидії булінгу в трудових відносинах. Це стосується, в першу чергу жінок:

2019-05-27 15:20:21

Профспілки повинні об’єднувати людей, щоб захистити їхні соціальні пільги

Відбулося засідання Ради Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК. На порядок денний виносилися такі питання :

-  Про роботу обласної організації профспілки працівників АПК, її організаційних ланок у 2018 році щодо захисту соціальних та трудових прав членів профспілки.

    - Про звіти та вибори в організаційних ланках Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників АПК.

-  Про виконання бюджету за 2018 рік та затвердження показників бюджету обласної організації профспілки працівників АПК на 2019рік.

2019-05-27 15:06:19

Нова форма заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги

Нагадаємо, що наказом Мінсоцполітики N 441 від 21.04.2015 р. затверджено форму Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій та пільг (державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам зінвалідністю та дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, компенсаційних виплат та  "чорнобильської" допомоги, допомоги на поховання та ін.).

2019-05-27 14:57:38

Про право на пенсію за віком на пільгових умовах

Міністерство соціальної політики розглянуло звернення Федерації профспілок України щодо застосування списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 №461 (далі списки №1 та №2) та повідомляє:

2019-05-24 10:31:15

Інформація щодо рівня життя населення та рівня бідності

На виконання Генеральної угоди Міністерство соціальної політики України інформує про основні показники рівня життя населення та бідності у цілому по Україні та в розрізі регіонів.

 За даними Держстату у 2018 році номінальні доходи населення склали 3 219,5 млрд грн, що на 21,4% більше порівняно з 2017 роком. Наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, збільшився на 21,9%, а реальний наявний, визначений з урахуванням цінового фактору, - на 9,9%

2019-05-24 10:15:10

СЛАВА -Героям! В Івано-Франківську відкрито пам'ятник Роману Шухевичу

Досі в місті  не було гідного вшанування Генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. І ось, 23 травня - хвилюючий момент історичної справедливості. Пам'ятник  Герою встановлено символічно на вулиці Шухевичів, біля школи-гімназії №2. Автори — Ігор Семак та Євген Шатирко.

За задумом автора, Герой одягнений у шинель, яку розвіває вітер. Ігор Семак каже, що таким чином хотів надати скульптурі динаміки: "Рука стиснута в кулак, символізує мужність та незламність. Я вивчав історію життя, фотографії Шухевича, щоб скульптура передавала його дух".

На відкритті до Дня Героїв вшанували учасників АТО та ООС, які отримали відзнаки за "Честь і звитягу". Також відзнаки отримали матері загиблих на сході військових.

 

2019-05-24 09:53:07

Кабінет міністрів схвалив Український правопис у новій редакції. Нові правила написання опублікували на сайті Міністерства освіти і науки України.

 

Вибрано найцікавіші зміни, яких пропонують дотримуватись українцям.


1. Слова з анти-, віце-, екс-, контр- пишуться разом: антивірус, віцепрем'єр, експрезидент, контрудар (раніше екс-президент писався через дефіс).

2. Числівник «пів» зі значенням «половина» пишеться з іменниками окремо: пів аркуша, пів години, пів літра (раніше – писалося одним словом: півгодини).

2019-05-23 15:32:51

«Не лише показники роботи, а й людяність піднесуть вище наші рейтинги…»

Саме з такого акценту розпочав засідання колегії департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА  директор департаменту Володимир Корженьовський, закликавши колег, обговорюючи досить об’ємні та непрості питання порядку денного, бути по-діловому чіткими,  вносити пропозиції по вдосконаленню тих чи інших механізмів вирішення проблемних питань, виокремити те, що має бути обговорено додатково з виїздом на місце, чи в порядку навчання та вдосконалення інформаційної роботи тощо. А загалом, більше дякував фахівцях  за відповідальне й належне виконання своїх посадових обов’язків та закликав працювати ефективно, додаючи до спілкування з людьми власне серце та співпереживання.

2019-05-22 10:16:02

Верховна Рада прийняла в 1-му читанні законопроект “Про фахову передвищу освіту”- нові “правила гри” для коледжів і технікумів

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект “Про фахову передвищу освіту” - його підтримали 254 депутати. Проект передбачає,  що у коледжах і технікумах студенти отримуватимуть вже не вищу, а фахову передвищу освіту. Він також встановлює нові механізми для управління та фінансування цих закладів.

2019-05-22 09:39:10

Шановні працівники хімічної та нафтохімічної галузі Прикарпаття!

Рада профспілок області та обласна Рада профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості шле вам найщиріші  вітання з професійним святом - Днем хіміка!

Нехай  ваша копітка щоденна праця дає бажані результати, нехай достойно будуть оцінені  праця і старання, які  є запорукою  зростання добробуту  нашої країни та народу.

Бажаємо усім вам миру  та затишку у родинах, успіхів у всіх  найкращих починаннях, піднесеного святкового настрою!

З повагою,

Голова Ради профспілок області

                                                                                                               Ігор Басюк,

Голова  обласної Ради профспілки працівників хімічних та нафтохімічних

галузей промисловості 

                                                                                                               Ігор Бабій