2019-05-10 13:14:30

Робота без договору. Правові наслідки.

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко!

Пане Міністре! Я працював столяром на підприємстві майже півроку, отримував “наручно” зарплату, але, як з’ясувалося, офіційно мене ніхто не оформив. Про всі обов’язкові процедури при влаштуванні на роботу я дізнався вже потім, після інциденту. Як мені бути тепер?

В’ячеслав Мурований

Офіційне працевлаштування працівника – гарантоване Конституцією України право на працю, реалізоване шляхом укладання трудового договору.

2019-05-10 12:42:34

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

З початку року близько 4 тисяч безробітних взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Однією з послуг служби зайнятості, яка дає можливість тимчасового працевлаштування в період, коли особа шукає постійне місце роботи, є громадські та інші роботи тимчасового характеру.

2019-05-10 12:37:46

Визначено нові правила надання довідок чорнобильцям

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 26.09.2012 № 886 «Про комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках» 8 травня проведено засідання обласної комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках.

2019-05-10 12:29:26

ПРОФСПІЛКИ НОВООБРАНОМУ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

Шановний Володимире Олександровичу! Федерація профспілок України об’єднує, представляє і послідовно захищає права та інтереси 4.8 млн. працівників, студентів і робітничої молоді.

Сьогодні перед державою і громадянським суспільством, Федерацією профспілок України стоять значні виклики, подолання яких лежить у площині очікування змін, зокрема щодо вирішення таких питаннях як:

2019-05-10 11:04:25

Затверджено новий Порядок нещасних випадків на виробництві

«Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 337 від 17 квітня 2019 р.

Порядок визначає процедуру проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, що сталися з особами, визначеними частиною першою статті 35 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування ”.

 Завантажити тут.

 

2019-05-02 14:03:10

Підсумки засідань у Женеві

В період з 01 до 04 квітня цього року в м. Женева відбулося засідання Жіночого комітету, Молодіжного,Адміністративного та Виконавчого комітетів Міжнародної спілки працівників харчової і тютюнової промисловості, сільського господарства, ресторанного і готельного обслуговування, громадського харчування і суміжних галузей   (IUF) .

          У засіданні Жіночого  та Виконавчого комітетів  IUF брала участь і виступила голова Жіночого комітету профспілки працівників агропромислового комплексу України Надія Бурлака.

2019-05-02 13:27:35

Уряд України прийняв рішення щодо нормативу відрахування державними підприємствами частини чистого прибутку та сплату дивідендів господарськими товариствами, в яких є державна частка.

 

При цьому враховано позицію ФПУ, викладену у листі від всеукраїнських профспілок, що представляють виробничу сферу, в якому йдеться про неприпустимість різкого підвищення базового нормативу сплати частини прибутку в бюджет для усіх державних унітарних підприємств та їх об’єднань. На переконання профспілок, таке рішення призведе до різкого скорочення фінансових можливостей державних підприємств здійснювати технічне переоснащення, модернізацію виробничих потужностей, розвиток свого трудового потенціалу, що, в свою чергу, матиме наслідком зниження їх конкурентоспроможності.

2019-04-24 15:33:20

Позиція профспілок щодо розміру мінімальної зарплати – незмінна

23 квітня п.р. проведено чергове засідання робочої Комісії з визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2020 рік

 В рамках реалізації домовленостей Сторін, досягнутих під час першого, організаційного, засідання робочої Комісії з ведення колективних переговорів та підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2020 рік, вчора проведено другий раунд переговорів під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики України Ольги Крентовської.

2019-04-24 10:44:25

Шановні колеги!

Сердечно вітаємо Вас з Великоднем, зі Світлим Христовим  Воскресінням!

У житті кожного християнина  це особливо шановане і величне свято. Це - символ перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри – над безнадією.

Нехай кожен день вашого життя  буде сповнений миром та любов’ю, добрими помислами, радісними барвами, як Великодні писанки.

Святкового настрою, щирої молитви серця, великих Божих ласк.

 Дзвін перемоги лине із Небес:

 Христос Воскрес!

З повагою,

Голова Ради профспілок 

Івано-Франківської області                                   Ігор Басюк

 

2019-04-24 10:05:44

ПРО ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ ОБЛАСТІ ВЛІТКУ 2019 р.

В обласній державній адміністрації з ініціативи Департаменту соціальної політики ОДА  відбулося розширене засідання  оперативного штабу з оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році під головуванням заступника голови ОДА Богдана Кобилянського. Посадовець наголосив на важливості належної організації та підготовки до проведення оздоровчої кампанії, створення оптимальних умов для безпечного і  ефективного перебування  дітей та підлітків в закладах оздоровлення та відпочинку.