2019-04-23 16:07:33

Зарплатам керівників державних підприємств - економічно-обґрунтований рівень

Однією з серйозних проблем, які збурюють суспільство та викликають зростання соціальної напруги, постає отримання керівниками підприємств державної та комунальної форми власності надвеликих заробітних плат.

2019-04-17 10:18:50

Ненажерливе рейдерство

Безсоромне рейдерство по відношенню профспілкових оздоровчих комплексів та інших об'єктів профспілкового (читай - всенародного) майна з боку чиновницької братії не тільки набуває широких і загрозливих масштабів, а й показує поганий приклад нечистим на руку людям. Про це зокрема свідчить зовсім нахабна спроба прибрати до рук профспілковий санаторій "Жовтень", розпочата його колишнім директором. 

Треба тут відразу зазначити, що Федерація профспілок України, Наглядовою рада ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" оперативно і ефективно відреагувала на цю рейдерську спробу і подала на спритного і дуже підприємливого колишнього керівника до суду.

2019-04-17 10:12:54

ГЛОБАЛЬНІ ТЕМИ: СВІТ, ДЕ ЛЮДИНА - ТОВАР!

За сприяння департаменту соціальної політики облдержадміністрації спільно з Університетом Короля Данила та міжнародною організацією «Центральноєвропейська ініціатива» в Івано-Франківську пройшов III щорічний Міжнародний науково-практичний симпозіум «Протидія нелегальній міграції та торгівлі людьми». Співорганізаторами заходу також виступив благодійний фонд «Карітас УГКЦ» в Івано-Франківську. Участь в  симпозіумі взяла заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович.

До відома: Міністерство соціальної політики визначено національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми, та, відповідно до своїх повноважень, здійснює координацію діяльності органів виконавчої влади, проводить інформаційно просвітницькі акції, забезпечує встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та надає допомогу таким особам. Як озвучена тема стосується власне мешканців нашої області, які, як відомо, дуже активно мігрують за кордон на заробітки ? Які вживаються превентивні заходи?

2019-04-15 15:34:10

ФОРУМ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ. Голова ФПУ Григорій Осовий - роботодацям: "До слогану "Успішний бізнес - успішна країна" треба додати слова "Добробут людей"!

 

 

Консолідовані вимоги до українського політикуму та влади оголошено 11 квітня під час XI З’їзду Федерації роботодавців. Лідери вітчизняної промисловості заявляють: вони не можуть погодитися з тим, що закони, які регулюють промисловість нації мають стати предметом партійних суперечок. Тож пропонують власний економічний план, який має змінити економіку країни.

З доповіддю виступив Голова ФРУ Дмитро Олійник.

2019-04-15 11:43:33

Комунальна сфера ТЕНДЕНЦІЇ В ГАЛУЗІ НЕПРОСТІ, АЛЕ ПРОФСПІЛЧАНИ НАЛАШТОВАНІ РІШУЧЕ…

5-ий Пленум обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населеннябув присвячений темі  ефективності роботи профорганізацій області  щодо зміцнення профспілки та мотивації профспілкового  членства.

У своїй доповіді голова  галузевої профспілки Зеновій Павлишин зазначив, що на ефективність роботи профорганізацій впливає чимало факторів, серед яких, найперше, Колективні договори, Територіальні та Галузеві  угоди. Безперечно, великою є  роль особистості голови профкому, його ділові та організаційні здібності. Також, багато залежить від ставлення керівника підприємства до голови профкому, до членів профспілкового комітету, тощо, - акцентував доповідач.

2019-04-11 09:39:57

ФПУ поставила запитання до кандидатів у Президенти

Федерація профспілок України звернулася до кандидатів на посаду Президента України, які вийшли до другого туру, Порошенка П.О. і Зеленського В.О., із запитаннями щодо захисту прав та інтересів працівників і очікує відповіді на них.

Федерація профспілок України, в лавах якої перебувають майже 5 млн членів, відповідно до законодавчо визнаних прав та повноважень послідовно захищає соціально-економічні і трудові права працівників.

2019-04-11 09:27:22

ПРОГРАМА "СОЦІАЛЬНИЙ ПРОФСПІЛКОВИЙ КВИТОК"

Центр соціальних послуг запрошує профспілкових лідерів прийняти участь у семінарах-навчаннях щодо популяризації та впровадження програми «Соціальний профспілковий квиток» з метою мотивації профспілкового членства та підвищення рівня соціального захисту членів профспілок.

2019-04-10 15:03:16

РАДА ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ З ГЛИБОКИМ СУМОМ СПОВІЩАЄ

10 квітня на 67 році життя зупинилося серце Мамченка Валерія Миколайовича, першого заступника голови Профспілки працівників вугільної промисловості України, заслуженого працівника профспілок України. 

Рада Профспілок Івано-Франківської області висловлює глибоке співчуття родині покійного. Світла пам'ять про МАмченка В.М. як чесну, принципову і надзвичайно працьовиту людину назавжди збережеться у наших серцях. 

2019-04-10 14:21:09

ОХОРОНА ТА БЕЗПЕКА ПРАЦІ: НОВІ ВИКЛИКИ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ

10 квітня під головуванням заступника директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальника управління праці департаменту Я.Ульванської відбулася розширена нарада з представниками структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних установ та організацій щодо запобігання виробничого травматизму в області. Зокрема, в нараді взяли участь начальник виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області І.Якимів та начальник відділу профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду В.Соф’як, перший заступник начальника управління Держпраці в області Р.Мазур, заступник голови - виконавчий директор обласного об’єднання організацій роботодавців В.Скригунець, голова Ради профспілок області І.Басюк.

Головний меседж виступу п. Я. Ульванської – необхідність координації діяльності місцевих органів виконавчої влади щодо вирішення дуже складних і невідкладних завдань, які є зараз в питаннях охорони праці.   «Потрібно запроваджувати нові принципи управління безпекою праці та охороною здоров’я працівників на роботі, враховуючи тенденції, які маємо в питаннях зайнятості населення, в темпах розвитку технологій. Мають бути напрацьовані та узгоджені на всіх рівнях сучасні принципи та підходи, які можуть і мають запобігти виробничим ризикам. Також  слід пропонувати дієві заохочення для роботодавців щодо вигоди створення ними безпечних і здорових умов праці. І, найперше, самі працівники мають бути навченими розуміти і уникати тих ризиків та професійних небезпек, які є на конкретному робочому місці», - зазначила п.Ульванська.

2019-04-10 14:10:10

Стан виробничого травматизму в області за 2018 рік та проведення профілактичної роботи Фондом по запобіганню виробничого травматизму

 

Із виступу ВАсиля СОф'яка, начальника відділу профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в ІВано-Франківській області -  на нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА з питань запобігання виробничого травматизму -10 квітня 2019 року

Займатися профілактикою виробничого травматизму і профзахворювань необхідно щодня. Однак, часто роботодавці звертають увагу на умови праці лише після того, як з їхніми працівниками стається біда.

Впродовж  2018 року  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано - Франківській області отримало 131 повідомлення про нещасні випадки, внаслідок яких потерпіло 143 особи, з них – 41 зі смертельним наслідком або випадків смерті на роботі. Повідомлень про професійні захворювання не було.