2019-03-27 10:25:21

НА ПРИЗИ ГАЗЕТИ «ЄДНІСТЬ»

Цими днями відбувся традиційний обласний турнір з міні-футболу на призи профспілкової газети «Єдність». Організаторами заходу стала Крайова організація спортивно-культурного  товариства України спільно з Радою профспілок області. У спортивному суперництві  цього разу взяли 8 команд, представників галузевих профспілок: обласних профспілкових організацій -  працівників охорони здоров’я «Тонатос», держустанов, культури, хіміків (Надвірна «Нафтохімік Прикарпатття»), енергетиків «Енергетик» з Бурштина, будівельників «Ямниця»,  ФК «Юність», команда «Галицький двір».

2019-03-22 09:02:16

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ

15 березня ц.р. відбулося перше засідання Центрального міжвідомчого штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей, до складу якого входять представники зацікавлених міністерств та відомств держави, а також ФПУ – Драп’ятий Є.М., Маценко Т.М.

На засіданні було напрацьовано пропозиції до доручення Прем’єр-міністра України керівникам відповідних міністерств та відомств, головам обласних державних адміністрацій щодо сприяння дитячому оздоровленню.Зокрема, Федерацією профспілок України було подано та прийнято такі пропозиції.

2019-03-20 14:24:29

ЯКЩО РОБОТОДАВЕЦЬ ІГНОРУЄ СВОЇ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Стаття 20 Закону України Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності надає право профспілкам на ведення колективних переговорів та укладання колективних договорів і угод. Одночасно, цією ж статтею передбачено для роботодавців зобов’язання брати участь у колективних переговорах щодо укладання колективних договорів і угод.

Про результати моніторингу додержання прав профспілок області у 2018 році йшлося 19 березня 2019 року на засіданні робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

2019-03-20 10:51:55

Глобальні профспілки наголошують на пріоритетності розвитку української економіки

Глобальні профспілки наголошують на пріоритетності розвитку української економіки

19 березня 2019 року у Києві у Будинку профспілок відбулась робоча зустріч керівництва ФПУ з Кемалем Озканом, заступником генерального секретаря Глобального союзу ІndustriALL та керівниками всеукраїнських профспілок, що входять до цієї організації.

2019-03-19 14:42:26

ПРОЦЕДУРА РЕЄСТРАЦІЇ ШЛЮБУ!

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко

Доброго дня! Ми з моєю коханою дівчиною хочемо одружитись якнайшвидше але проблема в тому, що ми проживаємо в різних містах. Скажіть, що нам робити, куди подати документи і чи обов’язково для цього чекати місяць? Володимир Волков

Хто має право вступати в шлюб?

2019-03-15 11:11:08

Відкрито проект МОП з питань оплати праці в Україні та подолання її заборгованості

В Україні запроваджено дворічний Проект Міжнародної організації праці «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної заробітної плати та рівного винагородження», презентація якого відбулася 12 березня 2019 року. У презентації Проекту взяли участь експерти МОП – Маріоко Оучі та Олена Важинська, Сергій Савчук – Національний координатор МОП в Україні, Урядовий уповноважений з питань гендерної політики України, представники Міністерства соціальної політики України, Федерації профспілок України, організацій роботодавців, наукових установ тощо.

2019-03-14 11:20:59

В 2019 році День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення припадає на 17 березня.

 

Шановні комунальники!

Прийміть щирі вітання з професійним святом. Завдяки вашій праці у домівки  українців потрапляють тепло і вода, газ і світло. Вашою працею та стараннями гарнішають і розквітають  квітами вулиці, парки і сквери.  Краса завжди додає людині настрою працювати, жити, любити.

Вам доводиться долати чимало проблем, зважаючи на незадовільний на сьогоднішній день стан комунального господарства. Але наполегливість, бажання виконувати свою працю якісно, оновлення - допомагають  долати негаразди, успішно виконувати свої завдання.

Дякуємо за працю. Бажаємо  всім вам міцного здоров’я, весняного сонячного настрою , благополуччя та здійснення мрій.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                               Ігор Басюк

2019-03-14 10:01:31

СЬОГОДНІ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ВОЇНА_ДОБРОВОЛЬЦЯ. ЇХ ТЕПЕР в області - 153:

СТАТУС БІЙЦЯ-ДОБРОВОЛЬЦЯ НАДАНО ЩЕ ОДНОМУ  МЕШКАНЦЮ ОБЛАСТІ

Відбулося засідання комісії зі встановлення статусу осіб бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України.За результатами розгляду поданих документів Спеціальна комісія визнала бійцем-добровольцем антитерористичної операції одного мешканця області, якому буде вручене “Посвідчення бійця-добровольця антитерористичної операції”.Впродовж 2016-2018 років Спеціальна комісія визнала бійцями-добровольцями антитерористичної операції 152 жителів області та 1 особу – бійцем-добровольцем антитерористичної операції посмертно.

2019-03-14 09:48:43

В Івано-Франківську конкурсна комісія визначила переможців відбіркового туру конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

 

Загалом до Управління Держпраці надійшло 183 роботи. Учасниками конкурсу стали учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів Івано-Франківської області у віці від 6 до 18 років. Під час визначення переможців конкурсу, члени комісії надавали перевагу оригінальним та цікавим малюнкам, які максимально відповідають темі охорони праці.

2019-03-13 09:22:47

Управління Держпраці продовжує співпрацю з Радою профспілок області

Управління Держпраці продовжує співпрацю з Радою профспілок області. Начальник  Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло та голова Ради профспілок області Ігор Басюк підписали Угоду про співпрацю.«Ми продовжуємо нашу співпрацю у сфері здійснення державного нагляду та громадського контролю за дотриманням трудових прав працівників з метою попередження та виявлення порушень законодавства про охорону праці, гігієну праці,  законодавства про працю та зайнятість населення і вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень», - наголосив Ігор Росипайло.