2019-03-11 15:59:26

Праця і соціально-трудові відносини

З метою забезпечення соціального захисту працюючих, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці, 05 березня 2019 року лабораторією експертизи умов праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації проведено лабораторні дослідження стану шкідливих і небезпечних виробничих факторів на 9 робочих місцях Медичного реабілітаційного центру “Кремінці” та на 9 робочих місцях Західної філії ТзОВ “Зірка Буковелю”.

2019-03-11 15:54:46

Що таке «Пакунок малюка»? Хто має право отримати допомогу «пакунок малюка»?

Що входить до набору? Прикарпатців консультує Міністр юстиції Павло Петренко! Що таке «Пакунок малюка»? «Пакунок малюка» — це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Загальна вартість набору становить не більш як 5 тис грн. Отримання цієї допомоги не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні. Хто має право отримати таку допомогу?

2019-03-11 11:45:58

Андрій Рева розповів про перспективи реформування соціальної сфери в Україні

7 березня 2019 року Міністр соціальної політики Андрій Рева провів робочу зустріч з делегацією Міжнародного валютного фонду, яку очолює голова місії МВФ Рон ван Роден.

 У заході взяли участь заступники Міністра Лариса Попова та Микола Шамбір, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, фахівці Міністерства соціальної політики України.

2019-03-11 10:43:54

ХТО БУДЕ НАШ ПРЕЗИДЕНТ? З В Е Р Н Е Н Н Я Президії ФПУ з нагоди виборів Президента України

 

ШАНОВНІ СПІЛЧАНИ! Під час виборів Президента України без перебільшення буде вирішуватися доля України на найближчі 5 років. Вага вибору кожного з нас є високою. Цього разу у президентських перегонах на найвищу державну посаду заявили про свою участь рекордна кількість претендентів. Громадяни, голосуючи за того чи іншого кандидата, обиратимуть не лише яскраву особистість, а й візьмуть на себе відповідальність за майбутнє країни. Наш з вами вибір безпосередньо матиме вплив на подальший розвиток Української держави, забезпечення миру і безпеки, незмінність її зовнішньополітичного курсу на європейську інтеграцію.

2019-03-06 11:43:28

«Охорона праці на роботі майбутнього» — девіз Всесвітнього дня охорони праці 2019

      Міжнародна організація праці (МОП) заснована у 1919 р. для підтримки демократії та соціального діалогу, боротьби з бідністю й безробіттям, заборони використання дитячої праці. У 2019 р. МОП святкує 100-літній ювілей. Саме тому День охорони праці 2019 організація планує присвятити аналізу своєї сторічної діяльності, спрямованої на поліпшення рівняохорони праці. У майбутньому МОП продовжить рухатися цим шляхом з урахуванням тих значних змін, які відбуваються у технологіях, демографічній ситуації, організації праці та кліматі.

2019-03-05 12:38:32

ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ, З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ 8 БЕРЕЗНЯ.

ШАНОВНІ  НАШІ НЕПОВТОРНІ ТА ЧАРІВНІ ЖІНКИ!

Прийміть щирі та теплі вітання з нагоди свята весни, з Міжнародним жіночим Днем 8 березня.  Цей день несе у світ ніжність і красу, багато квітів, привітань, посмішок, компліментів.

Тож, розцвітайте весняними барвами життя, надихайте чоловіків  на натхненну поезію кохання, вдячності, любові.

Всім Вам творчих успіхів та  життєвих перемог.  Будьте коханими і кохайте, щоб кожен день життя був наповнений красою, щастям, радістю.

З повагою,

Голова Ради профспілок області        Ігор Басюк

 

2019-03-05 09:46:37

КОНСУЛЬТАЦІЯ, ПРО ПРАВА НА НЕРУХОМЕ МАЙНО

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко!
Доброго дня, Павле Дмитровичу!

 Хочу звернутися до Вас за порадою. Я довго судилася і нарешті виграла суд про визнання права власності на квартиру. Отримала рішення і тепер не знаю куди звернутися. Я людина похилого віку і мені складно самій розібратися в законах. Прошу, поясніть, що робити з цим рішенням суду?
Любов Крива

2019-03-04 14:33:51

ПРО дотримання трудового законодавства та колективно-договірного регулювання.

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України провів семінар-навчання для керівників та голів первинних профспілкових організацій з питань дотримання трудового законодавства та колективно-договірного регулювання.

2019-03-04 14:28:55

"Роль первинних профспілкових організацій в соціально-економічному та правовому захисті працівників об"єднаних територіальних громад"

 

Відбулося засідання круглого столу "Роль первинних профспілкових організацій в соціально-економічному та правовому захисті працівників об"єднаних територіальних громад" для представників ОТГ області, на якому обговорено питання фінансової переваги бюджетної децентралізації, перспектив децентралізаційної реформи, додержання законодавства про працю, колективно-договірне регулювання соціально-трудових відносин та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, організації громадського контролю за дотриманням трудового законодавства України.

2019-03-04 14:12:20

ПІДСУМКИ ТА ЗАВДАННЯ НА РІК ПОТОЧНИЙ

 Завідувач відділу соціального захисту та правової роботи Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ України Василь Моцюк взяв участь у розширеному засіданні колегії Державного архіву області, на якому підведено підсумки роботи архівних установ за 2018 рік, їх завдання на 2019 рік.