2019-03-04 08:36:05

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, СЛУЖІННЯ, ПАМ'ЯТЬ.

ЯК УКРАЇНІ ПОВЕРНУТИСЯ З ВІЙНИ?  БЛАЖЕННІ МИРОТВОРЦІ

Серед низки соціальних проектів, над реалізацією яких працює Івано-Франківський Карітас, - «Об’єднання людей заради миру». Центральною темою численних зустрічей, тренінгів, організації допомог - психологічної, матеріальної є, безперечно, війна на Сході країни і всі її втрати та больові синдроми.

 І є в цьому проекті речі універсальні для всього нинішнього українського суспільства та кожної людини: «Чи припиняється війна, коли стихає зброя? Як знайти шляхи вирішення та подолання конфліктів, що стають на перешкоді розбудови миру у суспільстві?»…

2019-03-01 18:48:06

Громадські об’єднання та підприємницька діяльність, Мінфін висловив свою позицію.

Міністерство фінансів України як головний орган у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики, з метою правильності застосування норм податкового законодавства, висловило свою позицію стосовно можливості здійснення громадськими об’єднаннями підприємницької діяльності і включення таких об’єднань до Реєстру неприбуткових установ та організацій (лист від 6 лютого 2019 року № 11210-09-5/3214).

2019-03-01 18:38:50

Інформаційний лист

Для використання в роботі доводимо до вашого відома, що наказом Мінекономрозвитку від 15 лютого 2019 року № 259 «Про затвердження Зміни № 8 до національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій», розділ 2 «Професіонали» Класифікатора за пропозицією профспілок доповнено новою назвою професії 

2019-03-01 18:33:37

Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь у Колегії Мінсоцполітики

28 лютого 2019 року в Києві відбулось засідання колегії Міністерства соціальної політики України на тему „Основні досягнення у соціальній сфері та перспективи розвитку”.

 Як член Колегії Мінсоцполітики у її роботі взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2019-03-01 18:30:24

КРУГЛИЙ СТІЛ. Григорій Осовий: "Україні потрібен ефективний суспільний договір"

За прикладом європейських структур ми в Україні маємо створити не просто соціальний діалог, а підписати справжній суспільний договір. Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у своєму виступі на круглому столі «Перспективи імплементації в Україні положень Глави ХХІ Угоди про Асоціацію Україна - ЄС щодо розвитку публічних комунікацій та соціального діалогу», що відбувся у Києві 1 березня.

2019-03-01 18:26:21

В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛАСЯ МАСШТАБНА МОНЕТИЗАЦІЯ СУБСИДІЙ

З березня 2019 року Уряд розпочав виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидію призначено у 2018 році. Першими «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий отримають пенсіонери, які отримують пенсію 4 березня. Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає, додому принесе листоноша.Усі НЕ пенсіонери зможуть отримати свою монетизовану субсидію з 12 березня у будь-якому відділені Ощадбанку. У платіжках за лютий субсидії відображено не буде – її видадуть на руки. Комунальні рахунки за лютий 2019 року субсидіантам надійдуть без відображення субсидії. Її у березні видадуть грошима  тим, кому допомогу призначено з 2018 року. Ними субсидіант має самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі. Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використати на власні потреби.

2019-02-28 11:21:46

Як укладати шлюбний договір? Що може бути внесено у договір? Строк дії шлюбного договору?

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко: 

На диво багато українців не знають, що у 1992 році Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб і сім'ю України», де вперше було зафіксовано таке поняття, як шлюбний договір. Однак цей вид договорів поки що не набув достатньої популярності серед українських родин. Минулого року такий договір підписали всього 2 544 подружжя, а це трохи більше 1% від кількості укладених у 2018 році шлюбів.

2019-02-26 11:56:13

Не МАЛО, НЕ БАГАТО - напруга в колективах та відтік кваліфікованих кадрів

Серед актуальних питань, які  обговорили учасники засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі представників всіх сторін соціального діалогу – влади, профспілок та роботодавців, яке проведено цими днями -  Про підготовку звернення щодо внесення змін до Закону України “Про оплату праці”.

О.Гринів, заступник начальника управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації, керівник секретаріату ОТСЕР, висловила загальне бачення проблеми, зазначивши наступне:

2019-02-26 11:52:49

ГРОШІ Є. ГРОШЕЙ - НЕМАЄ…

Одним із питань порядку денного засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі представників всіх сторін соціального діалогу – влади, профспілок та роботодавців, яке проведено цими днями, було -

«Про стан виплати заробітної плати працівникам структурних підрозділів ДП “Івано- Франківськоблавтодор”. 

2019-02-26 11:51:20

ЯКЩО НЕМА ЧИМ ДИХАТИ

В нашій області в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам щодо чистоти повітря, працюють 13264 особи, або 23,0 відс. облікової кількості працівників. Серед низки суспільно резонансних питань, які  обговорено цими днями на засіданні виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участі представників всіх сторін соціального діалогу – влади, профспілок та роботодавців -   « Про прискорення розробки національного стандарту “Загальні вимоги до повітря робочої зони”. Як повідомила присутніх Олена Петрущак - заступник начальника відділу політики зайнятості населення, охорони та умов праці управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації,  на підприємствах Івано-Франківської області за даними вибіркового статистичного спостереження, в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, працюють 13264 особи, або 23,0 відс. облікової кількості працівників.Вона також зазначила й наступне.