2019-01-30 10:01:56

Щодо внесення змін до Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

 

 

З 1 січня 2019 року набула чинності постанова правління Фонду соцстраху від 12.12.2018 р. № 31 щодо внесення змін до Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Зокрема, відповідно до оновленого порядку на офіційному веб-сайті Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються санаторно-курортні послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

2019-01-30 09:59:35

Інформація центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо зустрічей з представниками профспілок

На виконання пункту 3 протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 №41287/7/1-17 за результатами зустрічі Прем'єр-міністра України В. Гройсмана з представниками всеукраїнських профспілок та профоб'єднань від 07.11.2017 Мінсоцполітики надало узагальнену інформацію, що надійшла від центральних та місцевих органів виконавчої влади, стосовно проведення щоквартальних зустрічей з представниками профспілок та їх об'єднань відповідного рівня для обговорення проблемних питань.

 

З матеріалом можна познайомитись тут.

2019-01-30 09:56:55

Затверджено Положення про обласний огляд-конкурс «Краще підприємство з охорони праці».

Спільним наказом Управління Держпраці в Івано-Франківській області та управління виконавчої ирекції Фонду соціального страхування в Івано-Франківській області від 16 січня 2019 року №52 –Д/05-ОД затверджено Положення про обласний огляд-конкурс «Краще підприємство з охорони праці».

Метою конкурсу є заохочення керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців до:

2019-01-28 14:48:30

ПРЕЗЕНТОВАНО СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ХІМІЧНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

Представники Федерації профспілок України 24 січня 2019 року взяли участь у презентації проекту Стратегії розвитку хімічної галузі до 2030 року, розробленому за сприяння Федерації роботодавців України та Союзу хіміків України. У зустрічі взяли участь керівники підприємств хімічної промисловості: «Украгрохімхолдинг», «Сухімпром», «Рівнеазот», «Хімпласт», Одеський припортовий завод, ПАТ «Азот», «УКРПЛАСТИК», «Дніпроазот», «НІОХІМ», «Черкаський НДІТЕХІМ», експерти, фахівці, вчені НАН України.

2019-01-28 14:10:29

Стартувала реєстрація на онлайн-курс з протидії булінгу в закладах освіти

25 січня розпочалася реєстрація на безкоштовний відкритий онлайн-курс для освітян з протидії булінгу (цькування) у закладах освіти. Курс стане також у пригоді всім, хто хоче дізнатися про причини цькування, про те, як запобігати йому та як правильно вирішувати конфліктні ситуації.
2019-01-28 10:38:14

ЩОБ БУЛИ ВІДНОВЛЕНІ ПРАВА ЛЮДЕЙ

Минулого тижня в області перебувала Представник Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини в західних областях Світлана Семчишин.  Вона зустрілася з представниками обласної Ради профспілок, управління Держпраці, департаменту соціальної політики облдержадміністрації та регіонального відділення Асоціації міст України.

Світлана Семчишин  найперше зазначила з яких питань найчастіше звертаються  мешканці західного регіону до Уповноваженого з прав людини, а також розповіла про повноваження Уповноваженого щодо здійснення парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини та громадянина.

2019-01-25 10:02:32

ВСЕ ПРО ТАРИФИ, І НЕ ТІЛЬКИ, ЦІ ПИТАННЯ БУДУТЬ предметом для обговорення під час круглого столу за участю урядовців, представників громадських організацій, у т. ч. і міжнародних, експертів з питань енергобезпеки.

 

 

21 січня відбулось перше у цьому році засідання УСПГС, де було розглянуто низку актуальних питань її діяльності в 2019 році.

 

Платформа обговорила план своєї роботи та робочих груп, зокрема, з підготовки звіту про роботу УСПГС протягом минулого 2018 року, з внесення змін до Регламенту УСПГС, проведення спеціалізованого семінару із стратегічного планування, підготовки тематичних доповідей та ін.

Серед заходів, що проходитимуть під егідою Платформи вже у найближчий період, – круглий стіл на тему: «Енергетична бідність в Україні та ЄС: як гармонізувати підходи і політику».

2019-01-25 09:57:44

Профспілки візьмуть участь у нараді з перспектив промислового розвитку України

За результатами засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності 4 січня 2019 року Головою Комітету, Першим віце-прем'єр-міністром України - Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим дане доручення відповідним міністерствам та ЦОВВ за участі профспілок у третій декаді січня ц.р. провести нараду щодо розвитку промисловості в Україні.

 

Витяг з протоколу засідання додається.

2019-01-25 09:55:44

ЩОБ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ БУЛИ БЕЗПЕЧНИМИ

Профспілка працівників освіти і науки України спрямувала звернення до Президента України Петра Порошенка щодо забезпечення безпечних умов праці та навчання всіх учасників освітнього процесу.

2019-01-21 13:39:44

Профспілки проти ущемлення прав ліквідаторів аварії на ЧАЕС на санаторно-курортне лікування

СПО об'єднань профспілок не погодив проект наказу Міністерства соціальної політики України про встановлення середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Цим Наказом пропонується потерпілим від аварії на ЧАЕС, віднесеним до 1-й категорії, а також дітям, яким установлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою, замість санаторно-курортної путівки виплачувати грошову компенсацію у сумі 524 грн. Ця цифра розрахована згідно з Постановою КМУ № 838 від 08.11.2017р., де розмір грошової компенсації замість путівки вищеозначеним громадянам визначено у розмірі - 35 відсотків від прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність (з 1 січня 2019 року – 1.497 грн).