2019-01-10 09:37:48

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ!


Шановні колеги! У зв’язку з майбутнім переїздом до Будинку спілок України (м. Київ, майдан Незалежності, 2)  ФПУ повідомляє про нову поштову адресу:

Федерація профспілок України а/с 392, Київ, 01001. Просимо взяти до уваги, що ФПУ взяла у користування абонементну скриньку № 392 на поштовому відділенні 01001.

А, отже, кореспонденція, адресована посадовим особам без зазначення назви організації «Федерація профспілок України», буде повертатися

кореспондентам. Тимчасовий телефон для довідок : 098-259-51-03 (управління діловодства апарату ФПУ).

З повагою, канцелярія

Федерації профспілок України 044 289-09-93 fpsu@fpsu.org.ua

 

2019-01-09 11:40:41

Реконструкція Будинку профспілок увійшла в сімку знакових змін міста за версією інтернет-видання «Сегодня»!

Зазначимо, що серед інших змін міста, мешканці столиці визначили як найпозитівнишу саме реконструкцію та відкриття Будинку профспілок на Майдані. Як символ волі, як символ Революції гідності, як яскравий та значний атрибут Києва. Це представникам ФПУ дуже приємно. Це - оцінка діяльності Федерації профспілок України, це - аванс довіри найбільш численному профспілковому об’єднанню України, що стоїть на захисті прав та інтересів людей праці.

Прес-центр ФПУ

 

2019-01-09 11:32:24

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко: процедура реєстрації шлюбу!

Доброго дня! Ми з моєю коханою дівчиною хочемо одружитись якнайшвидше але проблема в тому, що ми проживаємо в різних містах. Скажіть, що нам робити, куди подати документи і чи обов’язково для цього чекати місяць? Володимир Волков. Хто має право вступати в шлюб?Українське законодавство майже не ставить обмежень для тих, хто бажає поєднати своє життя у шлюбі. Фактично кожна особа, яка досягла 18 років та на момент подачі документів офіційно не є одруженою, може створити сім’ю.

2019-01-03 11:20:21

ПІДСУМКИ РОБОТИ ФПУ-2018. Протестна діяльність

Рік, що минув, був насичений для країни і національного профспілкового руху багатьма доленосними подіями, досягненнями, викликами і загрозами. ФПУ, її членські організації принципово і послідовно відстоювали законні права та інтереси працівників, членів профспілок.

2018-12-26 10:45:58

Як матері виїхати на відпочинок з дитиною за кордон без згоди колишнього чоловіка?

 Прикарпатців консультує Міністр юстиції Павло Петренко:. Завдяки другому пакету законів #ЧужихДітейНеБуває діти мають можливість безперешкодно виїхати за кордон для подорожей, лікування, спортивних змагань та навчання.

Як регулюється тимчасовий виїзд дитини за кордон при наявності боргу зі сплати аліментів?

2018-12-26 10:41:51

Кому надається допомога по безробіттю? Як визначається розмір допомоги по безробіттю? Прикарпатців консультує Міністр юстиції Павло Петренко!

 

Пане Міністре, вже декілька місяців шукаю роботу але нещастить. Чи маю я право на

допомогу по безробіттю та як її отримати? Володимир Гречко

Кому надається допомога по безробіттю?

Громадянам у разі втрати заробітної плати (грошового забезпечення) або інших доходів внаслідок втрати роботи через незалежні від них обставини. На допомогу по безробіттю може претендувати застрахована (офіційно працевлаштована) особа.

2018-12-26 10:01:59

Тут не просто навчають, тут лікують життєві рани

Можливо, не народилася б ця тема для розмови, якби моє журналістське око одного разу не побачило велике коло людей в чорному одязі, з опущеними головами, молодь і старших у військовій формі: хто без руки, хто на милицях, що зібралися в Крихівцях, в офісі «Карітасу»,   і в середині цього кола священик отець В. Чорній, який, тільки Господь знає як, шукав слів розради і підтримки цим людям.

Або, якби якось не трапилося мені оголошення котрогось з роботодавців, що «шукає працівників-оптимістів, безпроблемних людей». Подумалося, що відгородитися  від болю і негараздів просто, байдуже чи зверхньо переступити лежачого без шматка хліба, а от взяти суспільну ношу й понести…

Тут не просто навчають, тут лікують життєві рани

«Центр підтримки сім’ї в Івано-Франківську. Заклад  Благодійного Фонду «Карітас» УГКЦ. Місце, в якому батьків та дітей навчають бути інтегрованими, успішними та щасливими».

Цю коротку інформацію я прочитала в буклеті, який потрапив мені до рук. Та ось, одного дня маю прекрасну нагоду завітати сюди, щоб, зізнаюся, набратися стільки позитивних вражень, що хочеться довго розповідати, яку величезну, я б сказала, варту всього золота, справу започаткував благодійний фонд «Карітас».  

 Навіть в цьому тривожному, розділеному інтересами, захеканому світі, що кудись летить, виявляється, таки голосно звучить  універсальна, рятівна на всі часи річ - мова любові та добродійства.

2018-12-26 09:37:56

ДЕНЬ ПРОФСПІЛКОВОГО АКТИВІСТА

20 грудня 2018 року обласним комітетом Профспілки працівників державних установ України проведено День профспілкового активіста для голів первинних профорганізацій обласного центру та об'єднаних територіальних громад. Учасники заходу взяли участь у тренінгах «Організаційна та інформаційна робота в первинній профспілковій організації», «Колективно-договірна робота», опрацювали методичні матеріали з підготовки фінансових та статистичних звітів, проведення профспілкових зборів та зборів по підведенню підсумків виконання колективних договорів, обмінялися досвідом роботи.

2018-12-21 10:10:11

З НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

З НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

Новий рік вогнями сяє, віє білими снігами,

На мир-долю засіває, щастя-радості бажає!

Куті смачної, коляди гучної, щасливого Різдва та на весь рік добра!

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з прийдешніми святами!

Сподіваємося , що в році Новому минуть всі негаразди в країні, запанують мир і злагода в кожній сім’ї та родині.

Нехай разом з Різдвяною Зорею віра серце осяває, Любов теплом зігріває,

Нехай чудо у ваше життя прийде, З собою щастя приведе!

Єднаймося довкола добрих ідей, які роблять державу  успішною, утверджують гідність, право та справедливість для кожної людини. Нехай наша праця приносить щедрі плоди.

Хай рік Новий дає нові  мрії та сподівання, здоров’я ,всі гаразди

Кожній родині   та всій Україні!

З повагою,

Голова Ради профспілок

Івано-Франківської області                                                         Ігор Басюк

 

2018-12-17 12:48:14

ПРАЦЯ В ШКІДЛИВИХ УМОВАХ

Семінар-тренінг для профактиву Бурштинської ТЕС відбувся у навчально-виробничому центрі ДТЕК .

В його проведенні взяли  участь фахівці з управління праці Івано-Франківської ОДА - Олена Петрущак, заступник начальника відділу політики зайнятості населення охорони та умов праці департаменту соціальної політики обласної державної адміністраціїі, Надія Павлишин - головний спеціаліст цього ж відділу; Уляна Гураль, заступник голови Ради профспілок області, головний правовий інспектор РПО, Василь Кучинський, правовий інспектор ЦК профспілки,  Василь Гриньків, голова Івано-Франківської обласної галузевої  Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП України.