2018-12-17 12:00:43

РІК , ЩО МИНАЄ. ЕНЕРГЕТИКИ. КІЛЬКА ШТРИХІВ ПРО ГОЛОВНЕ

Найбільш знаковою подією в 2018 році для нашої профспілки було відзначення 50-ліття утворення Івано-Франківської обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та електротехнічних приладів України , яка почала свою історію 31.05.1968 року. Хотілося б згадати першу конференцію, на якій було  107 делегатів, яка обрала  першого голову профспілки - це був Сікун П. П., потім профспілку очолював Михайлів М. І., а далі Кисіль С. М., який чи не найбільше вклав зусиль у розвиток профспілкового руху в енергетиці.

2018-12-17 11:54:30

Новий рік – це крок в майбутнє, час надій і сподівань.

Шановні працівники та ветерани хімічної і нафтохімічної галузі! Прийміть найщиріші вітання з Різдвом Христовим та Новим Роком.

Нелегким нам видався 2018 рік. Влада не завжди прислуховувалася до вимог та пропозицій профспілок. Як результат, маємо європейські ціни та українські зарплати і пенсії.

Ми не опустили рук. Завдяки узгодженим діям  профспілок і керівників всі підприємства нашої галузі в області працюють та випускають продукцію.

2018-12-17 11:52:23

Дай, Боже, Вам любові і тепла

Ш а н о в н і   колеги, дорогі спілчани!

Прийміть сердечні вітання з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!
Напередодні  новорічних свят бажаю, щоб у кожну Вашу оселю завітав Дід Мороз і виконав Ваші найзаповітніші бажання.

2018-12-17 11:49:54

УСІМ ПРОФСПІЛЧАНАМ: ХАЙ ПРИЙДЕШНІЙ РІК РОЗПОЧНЕТЬСЯ З ОНОВЛЕННЯ…

Шановні спілчани, працівники житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення. Прийміть найщиріші вітання з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим!

Рік, що минув, був для нас та усієї держави надто важким – політично, економічно та соціально напруженим, затьмарений  втратами в зоні бойових дій та падінням життєвого рівня більшості населення.

2018-12-17 11:46:00

РІК,ЩО МИНАЄ. ОСВІТЯНСЬКА ПРОФСПІЛКОВА СПІЛЬНОТА : З НОВИМ РОКОМ та РІЗдВОМ. З новими надіями

Шановна освітянська родино!

Відходить в історію нинішній 2018 рік. Для працівників освіти краю він ознаменувався початком великих змін, що грядуть в освітянській галузі. На шляху до них були перемоги й поразки, були цікаві творчі здобутки й невдачі. Нелегким цей рік був і у вирішенні соціальних питань. Нам усім уже вкотре довелося багато працювати, аби забезпечити своєчасну виплату заробітної плати та її зростання, аби підвищити соціальний статус учителя та науково-педагогічного працівника. І в цій роботі ми завжди були єдині. Саме завдяки єдності органів управління освітою, галузевої профспілки, громадськості, освітян та батьків нам удалося позитивно вирішити багато складних для галузі питань.

2018-12-17 11:41:40

РІК ЩО МИНАЄ , ПРОФСПІЛКА ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ. З НОВИМ РОКОМ, З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ

Чим відзначився 2018 рік для обласної організації Профспілки працівників державних установ України?

Головними пріоритетами для нас був соціально-економічний захист наших спілчан. На постійному контролі перебувало питання виконання норм Закону України «Про державну службу» в частині підняття посадових окладів державним службовцям. Впродовж року відстоювали осучаснення пенсій колишніх державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Не оминули увагою і ріст тарифів на житлово-комунальні послуги. Проте, незважаючи і на десятки надісланих до Верховної Ради України звернень з цих питань, і участь у Всеукраїнській акції протесту ми не отримали бажаного результату.

2018-12-17 09:48:26

Заступник Голови Ради профспілок області, головний правовий інспектор РПО Уляна Гураль нагороджена Подякою ФПУ

 

В рамках відзначення 70-річчя Загальної декларації прав людини, на рівні Федерації профспілок України за участі в них Голови ФПУ Григорія Осового проведена низка заходів. Серед них - інформаційно-роз’яснювальна зустріч зі студентами та профактивістами зі всієї України, яка відбулася на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму. Від Івано-Франківщини в заході взяла участь заступник Голови Ради профспілок області, головний правовий інспектор Уляна Гураль.

2018-12-12 13:19:00

Обласний бюджет Прикарпаття на наступний рік складе 8,3 мільярди гривень

Про це йшлося сьогодні 12 грудня на спільному засіданні постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту, з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування, з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму. Зокрема, заслухали питання про основні параметри обласного бюджету на 2019 рік, пише Фіртка.

2018-12-12 12:32:40

ПРАЦЯ - ЯВИЩЕ, ЩО СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО

У рамках Всеукраїнського тижня права, що проводиться 10-14 грудня, у стінах Академії праці соціальних відносин і туризму ФПУ відбулась інформаційно-роз’яснювальна зустріч зі студентами, в якій взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий. Захід був приурочений до Дня прав людини, який відзначається щороку 10 грудня, і мав на меті набуття студентами додаткових знань у сфері забезпечення прав і свобод громадян, а також запобігання їх порушенню.

2018-12-10 13:19:53

Секретар обласної Тристоронньої соціально-економічної Ради Олександра ГРИНІВ: «Для закону ми є тим експертним середовищем, яке бачить практику і результати».

 

Соціальний діалог. Назагал, видається справою формальною співпраця таких різних за своєю діяльністю інституцій, як влада, роботодавці та профспілки. Тим не менше практика ведення соціального діалогу на Івано-Франківщині  позитивно оцінена  не лише самими учасниками обласної Тристоронньої соціально-економічної Ради, а й міжнародними гостями-партнерами.