2023-08-31 09:55:38

АНАЛІЗУЄМО, ПІДВОДИМО ПІДСУМКИ, НАГОРОДЖУЄМО КРАЩИХ АКТИВІСТІВ

29 серпня голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт взяла участь та виступила на засіданні колегії головного управління Державної казначейської служби України в області.

          Захід проходив під керівництвом начальника головного управління, члена президії обласного комітету Профспілки Віри Смачило з дотриманням безпекових вимог в умовах воєнного стану.

2023-08-25 12:51:41

ПРИКАРПАТТЯ: ОСВІТЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ПЕРЕАТЕСТАЦІЇ

У зв’язку з набранням чинності 1 вересня 2023 року нового Положення про атестацію педагогічних працівників, на базі Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України проведено зустріч з представниками   Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та керівництвом Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. В ході зустрічі  постатейно опрацьовано Положення про атестацію, зосереджено увагу на змінах та обговорено проблемні питання.

 

2023-08-21 17:41:00

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА, З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ, КОЛЕГИ!

Рада профспілок Івано-Франківської області сердечно вітає вас з Днем державного прапора та  великим національним святом – Днем  Незалежності України.

Ми вибороли  ці свята у важких випробуваннях історії і продовжуємо відстоювати свою волю на полі битви. Наші ідеали, як кольори - мирне небо, щедрі поля, любов і повага до себе і до світу.

 Не може бути сумніву в тому, що відважний,  працелюбний народ  України зможе побудувати щасливу й величну вільну державу з могутньою тисячолітньою історією. Скільки віддано життів і скільки було мрій про це.

Ми боремося, ми віримо і просимо в Бога помочі у нашій святій борні та праці задля Перемоги.

Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає наш шлях до нового життя, до кращого прийдешнього.

Кажуть, дорогу осилить той, хто йде. Ми в дорозі. З нами Бог, за нами –Україна.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                    Володимир  Уєвич

 

2023-08-15 14:06:05

КОЖЕН РОБИТЬ СВІЙ ВКЛАД В ПЕРЕМОГУ

З ініціативи первинної профспілкової організації КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» Івано-Франківської міської ради відбувся благодійний захід – здача крові. На заклик стати донором відгукнулися працівники медичного закладу і в один серпневий день прийшли в Прикарпатський центр служби крові.

«Зробили добру справу. Спасибі всім небайдужим людям, колегам і друзям, які прийшли здати кров для наших військових! Ваш неоціненний внесок обовʼязково допоможе врятувати Життя! – написала у соцмережах голова первинної профспілкової організації МДКЛ Тетяна Боднар-Барицька. – Така добровільна пожертва може допомогти врятувати життя військових, які потребують термінової медичної допомоги».

2023-08-01 13:55:48

На підтримку профспілкового законопроекту

У рамках Угоди про співпрацю між Радою профспілок Івано-Франківської  області та відділенням НСПП в області  відбулося обговорення проєкту Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати, в тому числі у випадку неплатоспроможності роботодавця» (законопроєкт 9510).

З метою підтримки і просування законопроєкту 9510 Перший заступник Голови РПО Олександра Гринів  інформувала про його основні положення, до якого  увійшли профспілкові пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства в частині посилення захисту права працівника  на своєчасну виплату заробітної плати та створення гарантійної установи із задоволення  грошових вимог працівників у випадку неплатоспроможності  роботодавця.

2023-07-29 12:00:33

Позитивний досвід щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці в ДМП “ІваноФранківськтеплокомуненерго”

Спеціалісти відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (далі — Головне управління) відвідали ДМП ―Івано-Франківськтеплокомуненерго‖ з метою вивчення позитивного досвіду роботи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму задля запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров'ю працівників, спричиненої умовами виробництва, де виконання виробничих показників не ставиться в пріоритет по відношенню до питань охорони праці. Підприємство створене з метою надання якісних послуг фізичним і юридичним особам із централізованого теплопостачання та централізованого постачання гарячої води. Предметом діяльності є виробництво та транспортування теплової енергії.

2023-07-27 14:22:59

З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!

Шановні колеги! Рада профспілок Івано-Франківської області надсилає вам найщиріші вітання з Днем Української Державності! За нами тисячолітній шлях  історії мужнього, мудрого народу і ми маємо чим пишатися. Ми маємо в серці те, що не вмирає.

Триває боротьба за українську державність, українці щодня героїчно захищають свою землю  та її майбутнє. Ми пишемо нові сторінки історії свого незламного українського народу, ми демонструємо всьому світові мужність і волю до перемоги. Хай в цьому нам допоможе Господь.Бажаємо кожному українцю успіхів та процвітання. Наша сила в єдності і любові.

ЗА нами правда, за нами Бог.

З Днем української державності!

Слава Україні! Слава нації! Героям слава!

З повагою,

Голова Ради профспілок Івано-Франківської області:               В.УЄВИЧ

 

2023-07-27 13:38:49

З ДНЕМ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА!

Дорогі медичні працівники, колеги!

Рада профспілок області надсилає вам найщиріші вітання з професійним святом. Ви представляєте одну з найшляхетніших професій, адже оберігаєте найбільший дар Господній – людське життя! У цьому жертовному, щоденному служінні часто не маєте права на спокій, відпочинок, власні емоції чи навіть страх. І вдень і вночі Ви були поруч, аби встигнути допомогти хворому! У надважкий час Ви на цілодобовій сторожі людського життя. Кожен із Вас виконує надважливу функцію лікування та порятунку українців.

Нехай Господь додає вам віри і надії, що ми вистоїмо в цій боротьбі і дочекаємося перемоги.

Здоров'я і Божої опіки.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                                          Володимир      Уєвич

 

2023-07-24 10:03:30

МОЛОДІЖНІ РАДИ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖУСТАНОВ АКТИВІЗУЮТЬ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

 20 ЛИПНЯ МОЛОДІЖНА РАДА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖУСТАНОВ ПРОВЕЛА ВИЇЗНЕ РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ ТА НАВЧАННЯ. ТАКІ ЗАХОДИ МАЮТЬ ВЕЛИКУ ПОПУЛЯРНІСЬ СЕРЕД АКТИВНОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ МОЛОДІ, АДЖЕ ТУТ МОЖНА ПОЧЕРПНУТИ НОВУ ІНФОРМАЦІЮ, ЗБАГАТИТИСЯ ЗНАННЯМИ, ПОСПІЛКУВАТИСЯ З ОДНОДУМЦЯМИ, ОТРИМАТИ ПОЗИТИВНІ ЕМОЦІЇ. А ГОЛОВНЕ – ВСЕ ЦЕ ВИКОРИСТАТИ У СВОЇЙ ГРОМАДСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ.

          Першою локацією стала Лисецька територіальна громада, де її голова Анатолій Лущак розповів про діяльність, здобутки та плани органу місцевого самоврядування, кадрову політику, надав можливість ознайомитися з роботою ЦНАПу. Голова профспілкового комітету селищної ради Тетяна Гаєва проінформувала про стан справ у первинній профспілковій організації, а голова профспілкової молодіжки, заступник селищного голови, член Молодіжої ради обласної організації Профспілки Іван Говера – про конкретні справи та ідеї молодих спілчан.

2023-07-21 11:03:49

ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ ТА ОБЛАСНЕ ВІДДІЛЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ГРОМАД ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

 

Перша в Україні об’єднана територіальна громада – Печеніжинська селищна, була створена в ході реформи з децентралізації влади саме на  Івано-Франківщині у 2015 році. І саме в Івано- Франківську було підписано  один з перших рамкових документів про співпрацю між обласною організацією Профспілки працівників державних установ України та регіональним відділенням Асоціації міст України, умови якого успішно ними виконуються. Це дало приклад для інших партнерів Профспілки.