2018-11-29 14:19:20

Ролик «Знай своє право на землю».

Право власності на земельну ділянку у порядку спадкування за законом та заповітом.

Роз'яснення читайте на офіційному веб-сайті: https://minjust.gov.ua/

2018-11-28 13:58:02

Прикарпаття отримало 72 млн грн медичної субвенції

Під головуванням Миколи Палійчука та за участі голови обласної ради Олександра Сича і його першого заступника Василя Гладія 27 листопада відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, на якому розглядали і медичні питання.

2018-11-28 10:39:26

Збільшення розміру аліментів у рамках проекту Уряду та Мін’юсту

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко!

Доброго дня, пане Міністре! Скажіть, чи це правда, що з 1 грудня розмір аліментів збільшиться? Соня Гук

Хочу поінформувати шановну читачку, що на початку липня ми домоглися прийняття другого пакету законів у рамках проекту Уряду та Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває. Новації цих законів покликані захистити економічні права найменших українців та убезпечити їх від можливого економічного насильства з боку дорослих.

2018-11-28 10:34:26

ВОЄННИЙ СТАН. До уваги керівників членських організацій ФПУ

Верховна Рада України на своєму позачерговому засіданні, 26 листопада 2018 року, 276 голосами прийняла за основу і в цілому законопроект «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (реєстр.№9338) з поправками, що були озвучені Президентом України Петром Порошенко під стенограму.

2018-11-26 12:50:42

«Профспілкова співпраця»

З метою консолідації та координації зусиль щодо захисту соціально-економічних і трудових прав працівників  державних установ 20 листопада 2018 року в м. Івано-Франківську між Тернопільською, Чернівецькою та Івано-Франківською обласними організаціями Профспілки держустанов підписано Угоду про співпрацю.

2018-11-26 12:45:49

«Державне управління творити молодим»

20 листопада 2018 року в м. Івано-Франківську  відбулася зустріч представників молодіжних рад Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької обласних організацій Профспілки працівників державних установ, присвячена 100-річчю утворення ЗУНР та 100-річчю запровадження державної служби України. Очолювали делегації від областей голови обласних організацій Профспілки:  Тернопільської – Сергій Білан, Чернівецької – Олександр Охрімовський, Івано-Франківської – Ніна Гушпіт.

2018-11-26 11:57:08

Проаналізовано результати пенсійної реформи та намічені подальші кроки з поліпшення пенсійного забезпечення

21 листопада 2018 року у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відбулися слухання на тему «Результати пенсійної реформи».

У заході взяли участь народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, профспілок, громадських організацій.

2018-11-21 12:35:59

ЩЕ ОДИН САНАТОРІЙ …ВТРАЧЕНО?

Головний лікар закладу Михайло Падучак : « Ми знаємо: вже  завтра нас можуть «попросити ... »

Чарівний куточок Рогатинщини, санаторій «Черче». За своїм статусом  донедавна - це дочірнє підприємство ПРАТ «Укроздоровниця», власність профспілок України.

Понад сторічна  історія оздоровниці, що доля людини, яку життя випробувало  на всі сто…

В 90-і роки  на території  санаторію планувалося масштабне будівництво. Були виділені 90 млн. ще тоді радянських рублів. Мали з’явитися нова водо-грязева лікарня, два корпуси, котельня. Одначе…розпад СРСР, а за якийсь рік –два – настав багаторічний занепад санаторію. Дуже непрості роки, спроби різних організацій через судові вердикти  змінити власника. Проте, власником залишилася «Укроздоровниця».

Михайло Падучак очолює санаторій з 2004 року. Отож, просимо керівника розповісти  як  працюється закладові в теперішні непрості часи. Зрештою, вже рік як постало питання про зміну власника оздоровниці. Що далі?

2018-11-21 12:32:37

НАВІЩО РІЗАТИ КУРКУ. ЯКА НЕСЕ ЯЙЦЯ?

 Інтереси цього трикутника виглядають дуже просто і зрозуміло: держава має завдання - наповнити бюджет,  роботодавець -  заробляти більше і платити менше податків. Мотивація працівника – мати гідну зарплату, гарантії на безпечну працю, відпочинок, можливість у майбутньому отримувати пенсію.

Однак, паритету, вигідного всім, аж ніяк ще не досягнуто. Що заважає зробити ці стосунки та інтереси  цивілізованими і ефективними – говоримо із  заступником голови – виконавчим директором обласного об’єднання організацій роботодавців Василем  Скригунцем. Приводом для розмови є  , найперше, урядові новації  у сфері праці та розпочата широкомасштабна кампанія з перевірок роботодавців задля легалізації працівників та виведення зарплати з тіні, величезні штрафні санкціцї, які є загрозливими для малого і середнього бізнесу.

2018-11-21 12:16:20

З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

Сьогоднішній день – історичний. Згадуємо події Майдану і їх учасників, які змінили життя багатьох українців, об’єднавши їх довкола найвищих цінностей Україні.

Низький уклін всім захисникам української державності, загиблим патріотам, які пішли у вічність заради нашого майбутнього.

Слава Україні!   Героям слава!