2018-11-21 11:56:24

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! ПРОСИМО АКТИВІЗУВАТИ РОБОТУ З ПЕРЕДПЛАТИ ПРОФСПІЛКОВИХ ВИДАНЬ.

«ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ» - Щоб не втратити газету, у ФПУ закликають провести активну передплатну кампанію. Бажаний результат – щоб газету передплатила кожна первинка.

Газета «ЄДНІСТЬ»  Ради профспілок Івано-Франківської області чекає свого передплатника та читача.

Наш індекс -30044. ЦІНА РІЧНОЇ ПЕРЕДПЛАТИ  - 36 грн.

 Виходимо 1 раз в місяць.  Більше про щоденну діяльність профспілок області читайте на офіційному веб-сайті  Ради профспілок; www.rpo.if.ua

 

2018-11-21 11:47:18

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ!

Уряд Арсенія Яценюка сповідуючи антисоціальну політику «затягування пасків» Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин» у грудні 2014 року вніс зміни, якими визначив, що дія статті 44 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» і статті 250 Кодексу законів про працю України та інших законодавчих актів, що стосуються соціального захисту громадян, застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового соціального страхування.

2018-11-21 11:36:02

Оцінити ситуацію та визначити подальші дії

Такою була мета селекторної наради за участі керівників всеукраїнських профспілок і територіальних профоб'єднань, що відбулась 20 листопада у регіональних філіях ПАТ «Укртелеком».

 

У ході засідання було підбито підсумки співпраці профспілок з центральними органами виконавчої влади за період, що минув після проведення Всеукраїнської профспілкової акції протесту 17 жовтня ц.р., а також обговорено подальші кроки, спрямовані на максимальне виконання вимог її учасників.

2018-11-21 11:31:42

Маємо бути готові до подальшої боротьби, змінюючи її форми

Про стан реагування органів виконавчої влади на вимоги учасників Всеукраїнської акції протесту 17 жовтня 2018 року та подальші дії ФПУ та її членських організацій з метою виконання цих вимог говорили учасники селекторної наради, в якій взяли участь керівники ФПУ, Центральних  комітетів та територіальних профспілок України.Про низку проведених зустрічей та їх результати проінформував учасників діалогу Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначивши, що загалом різних доручень профільним міністерствах Прем’єр-міністром В.Гройсманом було дано аж 32.

2018-11-19 09:59:03

РАДІ ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ - 70

«ПРОФСПІЛКИ – НЕ ПРОСТО ОБСТОЮЮТЬ СОЦІАЛЬНО - ЕКОНОМІЧНІ ПРАВА ТА ІНТЕРЕСИ ЛЮДЕЙ ПРАЦІ. ВОНИ СТАЮТЬ ОРГАНІЗОВАНОЮ ПРАВОЗАХИСНОЮ ГРОМАДСЬКОЮ ІНСТИТУЦІЄЮ, ЯКА НАЛІЧУЄ ПОНАД 5 МЛН. ЛЮДЕЙ». 

У широкому представницькому колі соціальних партнерів від влади та роботодавців Прикарпаття, представників облдержадміністрації і обласної Ради, міського голови Івано-Франківська, ветеранів профспілкового руху та нині діючих голів обласних галузевих профспілкових організацій,  за участі голови Федерації профспілок України, численних запрошених гостей – очільників громадських організацій, з якими співпрацюють профспілки, творчих колективів Прикарпаття, мистців від пісні, музики та слова, засобів масової інформації Рада профспілок області відзначила своє поважне 70-ліття з часу створення.

2018-11-16 10:38:21

18 листопада - День працівників сільського господарства України

День аграрія в Україні люблять та поважають. Адже  сільськогосподарська галузь для нашої країни завжди була однією із пріоритетних сфер розвитку . Маючи прекрасні чорноземи та працьовитий люд, маємо чудові можливості творити процвітаючу галузь.

У день професійного свята  щиро здоровимо профспілчан - працівників, які вирощують сільгосппродукцію і займаються її переробкою, забезпечуючи країну хлібом і до хліба. Низький Вам уклін та повага.

Прийміть найкращі побажання  здоров’я і благополуччя Вам і Вашим родинам!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                  Ігор Басюк

 

2018-11-16 09:19:12

Голова Федерації Профспілок України Григорій Осовий побував на Прикарпатті

Голова Федерації  профспілок України Григорій Осовий відвідав з робочим візитом профспілки Прикарпаття : взяв участь в урочистому засіданні з нагоди 70-річчя  створення Ради профспілок області, виконавши почесну місію з нагородження високими  нагородами та відзнаками Федерації Профспілок України активістів та ветеранів профспілкового руху Івано-Франківщини.

"Пройшли надзвичайно складні трансформації в житті країни та профспілок, які мали інакші умови діяльності в  радянські часи, і абсолютно інші зараз.Виклики, які постали перед профспілками в умовах монополізації ринку, антинародних дій олігархічної системи - надзвичайно великі і складні. Озвучувати порушення і невиконання владою гарантованих Конституцією прав та інтересів людей праці стало місією профспілок. Маючи за собою величезну силу - понад 5 млн. профспілчан, профспілки мають також величезну відповідальність перед цими людьми і перед країною.

2018-11-15 18:51:14

Шановні працівники радіо, телебачення та зв'язку

Прийміть сердечні вітання з нагоди вашого професійного свята та вдячність за відданість обраній справі, щоденну творчу працю та професіоналізм. 

Дуже багато залежить від компетенції, правдивості та актуальності інформації, яка пропагується в суспільстві. Хай ваше слово буде виваженим, таким, що об'єднує людей, пропагує високі ідеали, викриває зло, сіє віру, надію, впевненість у завтрашньому дні.

 

Бажаю всім працівникам радіо, телебачення та зв’язку міцного здоровя та щастя, натхнення, нових творчих успіхів та втілення в життя найсміливіших ідей! Злагоди та добробуту вашим родинам!

 

З повагою

Голова Ради профспілок області                                     Ігор Басюк  

2018-11-15 18:41:31

КОМЕНТАР ГОЛОВИ ФПУ. Уряд хоче збирати більше податків з високих зарплат: позиція профспілок

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні Кабміну 14 листопада.

2018-11-15 18:34:15

Виступ Голови СПО Г.В.Осового на засіданні Уряду 14.11.2018 (відео)

Для перегляду натисніть ТУТ