2018-11-13 17:31:42

НА ЗАМІТКУ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ ( Консультує Міністр юстиції Павло Петренко!)

Минулого місяця повернувся з АТО. Чи я маю я право на земельну ділянку? Владислав Хоменчук

На які наділи мають право захисники вітчизни?

Учасники бойових дій та особи прирівняні до них мають право на першочергове відведення у власність або користування земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва (для городництва у користування). У межах норм безплатної приватизації (передачі) земельні ділянки передаються у власність у таких розмірах:

2018-11-13 10:52:35

МЕДИКИ ПРИКАРПАТТЯ НАЛАГОДЖУЮТЬ СПІВПРАЦЮ З НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ

Поки на найвищих рівнях тривають консультації між ФПУ та Урядовою стороною  по врахуванню пропозицій профспілок за результатами Всеукраїнської акції протесту у проекті Бюджету 2019 року, свою стратегію дій по відстоюванні прав та інтересів працівників на місцях розробляють регіональні галузеві профспілки. Так, працівники охорони здоров’я Івано-Франківщини на засіданні Президії обласної ради прийняли рішення про активну співпрацю з народними депутатами. (Тим більше, зараз сприятливий для цього час, адже політики фактично розпочавши передвиборчу кампанію, часто відвідують області та райони країни). Першою в низці очікуваних зустрічей, відбувся діалог медиків Прикарпаття з лідеркою «Батьківщини» Ю.Тимошенко, яка в ході розмови заявила, що з розумінням ставиться до проблем галузі, поділяє  тривогу від мало прогнозованих результатів реформ та пообіцяла конструктивну співпрацю.

Загалом же, ось на які акценти  медики звертають увагу всіх народних депутатів у спеціально напрацьованому зверненні, яке буде темою кожної зустрічі з політиками.

2018-11-13 10:11:05

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ.

Відбулись консультації в Міністерстві фінансів України. На виконання протокольного доручення Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка  після зустрічі з представниками профспілок, яка відбулась за результатами Всеукраїнської акції 17 жовтня, у ці дні проводяться консультації всеукраїнських галузевих профспілок у Міністерстві фінансів України. Під час цих консультацій представники профспілок інформують про позицію своїх профспілкових організацій та надають розрахунки стосовно збільшення бюджетного фінансування по відповідних галузях.

2018-11-09 09:12:24

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва!

Прийміть найкращі вітання з нагоди професійного свята. Галузь культури є визначальною у збереженні  надбань народу у всіх його духовних та матеріальних проявах – в слові, пісні, мистецтві, архітектурі , у вірі і традиціях, в історії. Саме в культурі народ увіковічує свою автентичність,  неповторність.

Дякуємо за збереження цих скарбів, за працю для розвитку духовності, виховання молоді на кращих зразках національних скарбів, за приклади служіння високим ідеалам. Завдяки вашому професіоналізму зміцнюється зв'язок поколінь, росте почуття гідності за свою країну.

Бажаємо натхнення, здоров’я і процвітання, хай вашою працею славиться наш український народ.

З повагою,

 голова Ради профспілок області                              Ігор Басюк

 

2018-11-02 13:04:00

Україна за рівнем життя залишається однією з найбідніших держав у світі.

Підсумки виконання Стратегії подолання бідності в Україні в цьому році та пропозиції соціальних партнерів до  проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії подолання бідності» обговорили 1 листопада учасники засідання Міжвідомчої робочої групи з виконання плану заходів з реалізації Стратегії подолання бідності.

2018-11-01 12:55:28

Шановні працівники соціальної сфери!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом. Соціальна сфера є  індикатором розвитку суспільства, ставленням до громадян.  Це забезпечення діяльності  Пенсійного фонду,  установ праці та соціальної політики, служби зайнятості, Фонду соціального страхування, це праця фахівців інших установ і організацій, що належать до  цього напрямку діяльності.

Від вашої злагодженої  праці залежить забезпечення людей пенсіями та допомогами,; це й допомога нужденним, хворим, тим, хто цього потребує.

Цінуючи ваш вклад в суспільну злагоду, бажаємо здоров’я, наснаги, вміння долати труднощі та досягати найкращих результатів. Хай  воздасться сторицею за кожен жертовний крок та працю для поліпшення добробуту людей.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                     Ігор  Басюк

 

 

2018-10-30 15:05:51

ПРОСИМО ДО ДІАЛОГУ

Федерацією профспілок Україно ініційовано проведення зустрічей із:

- Прем’єр-міністром України Гройсманом В.Б. – до внесення доопрацьованого Урядом законопроекту про Державний бюджет України на 2019 рік до Верховної Ради України на друге читання за участю керівників всеукраїнських галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань з метою обговорення шляхів урахування профспілкових пропозицій у цьому законопроекті;

- Головою Верховної Ради України Парубієм А.В. – у короткі терміни після подання Урядом доопрацьованого проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» за участю профільних комітетів (бюджетного, промислового, соціального, з питань освіти, охорони здоров’я тощо) з метою доведення профспілкових пропозицій та їх максимального врахування при прийнятті законопроекту.

2018-10-29 14:39:04

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! ПРОСИМО АКТИВІЗУВАТИ РОБОТУ З ПЕРЕДПЛАТИ ПРОФСПІЛКОВИХ ВИДАНЬ.

  «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ» , - єдине всеукраїнське друковане видання, що послідовно захищає права та інтереси людини праці.

Газета «Профспілкові вісті» видається з 1990 року. Сучасну назву отримала у 1999 році. З 2010 року виходить на 16 полосах у повнокольоровому форматі. Від 2010 року газета з різних причин, передусім економічних, втратила 40% тиражу(з 12 тис. до 8 тис.)

2018-10-29 11:46:19

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК - НА КОНТРОЛІ ФПУ

За результатами зустрічі Віце-прем’єр-міністра України П.В.Розенка з представниками профспілкової делегації щодо обговорення вимог учасників Всеукраїнської профспілкової акції 17 жовтня 2018 року надано низку доручень:

2018-10-29 11:42:32

Мешканцям Прикарпаття – про новітні технології Пенсійного фонду

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак в інтерв’ю для обласного телебачення розповів жителям області про модернізацію діяльності Пенсійного фонду та запровадження новітніх технологій.