2018-10-08 16:10:33

ШАНОВНІ ЮРИСТИ!

 Щиро вітаю вас з професійним святом!

Законність та  справедливість є головними підвалинами міцної цивілізованої держави.  Бути юристом - велика честь і відповідальність, бо це означає  бути вартовими найбільших цінностей людини і суспільства. Ваші професійні знання, майстерність, творчий підхід та інтелектуальний потенціал завжди слугують інтересам працівників – членів профспілки і є запорукою захисту їх прав.

 Від щирого серця бажаю вам професійних успіхів, міцного здоров'я, благополуччя, натхнення та твердої віри в прагненні до утвердження закону і справедливості.

 

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                     Ігор Басюк

2018-10-04 14:12:14

АНОНС: ЩОБ ВЛАДА ПОЧУЛА ГОЛОС НАРОДУ! 9 жовтня в Івано-Франківську о 15.00 біля адмінбудівлі ОДА - АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК.

 

 

Заява Уряду щодо підвищення ціни на природний газ для населення викликала обурення у членів профспілок, особливо в умовах постійного зростання цін на споживчі товари та житлово-комунальні послуги. Питома вага вартості природного газу у собівартості житлово-комунальних послуг складає понад 80%. Незважаючи на це, Кабінетом Міністрів України передбачено скорочення видатків на пільги і субсидії на сплату таких послуг та придбання палива на 21%.

У той же час, у проекті Держбюджету на 2019 рік Урядом знову пропонуються занижені рівні основних державних соціальних стандартів і гарантій.

Так, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб більш ніж у 2 рази нижче за фактичний його розмір і майже в 3 рази нижче показника, розрахованого ФПУ відповідно до норм чинного законодавства та міжнародних зобов’язань України.

2018-10-03 16:25:58

ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята. Нехай ваша праця буде вдячною, хай рясно сходять посіяні в серцях дітей зерна добра, любові, патріотизму, віри й оптимізму. Ви часто прокладаєте перші сліди на ще не пройдених стежках, засвічуєте світло там, де темрява. Хай Ваші найкращі мрії та ідеали стануть реальністю.

Прийміть вдячність за високе і натхненне служіння – виховувати людину, за уроки на все життя. Невичерпної вам  енергії та завзяття, творчої  наснаги, здоров’я та процвітання.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                          Ігор  Басюк

2018-10-02 16:37:18

ПОЧАЛИСЯ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ: Профспілка працівників газових господарств дала НКРЕКП термін до кінця цього тижня

2 жовтня під стінами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) відбулась Всеукраїнська акція протесту представників газових господарств країни з вимогами розрахувати необхідні розміри заробітної плати хоча б до рівня промисловості.

 Після тривалої «осади» будинку та вимог до голови Нацкомісії Оксани Кривенко вийти до людей та дати свої роз’яснення по ситуації, вона все ж вимушена була вийти.

2018-10-02 11:39:46

ФПУ закликає Уряд не допустити поглиблення бідності в Україні

За дорученням Президії ФПУ Голова ФПУ Г.В. Осовий звернувся до Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана щодо забезпечення в Держбюджеті на 2019 рік виконання норм національного законодавства та міжнародних зобов’язань з метою реалізації громадянам України права на гідну працю та достатній рівень життя.

2018-10-02 11:29:35

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! ПРО МАЙБУТНЄ СФЕРИ ПРАЦІ В УКРАЇНІ ГОВОРИТИМУТЬ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ :

8 жовтня о 10.00 у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України «Жовтневий палац» у рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю ФПУ проводить круглий стіл на тему: «Майбутнє сфери праці та 100-річчя Міжнародної організації праці».

2018-10-02 10:22:56

Чи знаємо ми, який наступний сусід Росії «нападе на себе»?

Виступ Президента України на загальних дебатах 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН

Шановна пані Голово, Вельмишановні гості, Пані та панове, Від імені України я щиро вітаю пані Марію Еспіносу з обранням на посаду Голови 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Ми підтримуємо визначені Вами пріоритети та готові зробити свій внесок у їхню реалізацію.

2018-10-02 09:59:21

2018-й рік оголошено в області роком 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки,

8-9 листопада в Івано-Франківську відбудеться книжковий форум «Сторінками української книги».Книжковий фестиваль цьогоріч проводитиметься уже вп’яте.

2018-10-02 09:51:29

ВЕДЕТЬСЯ АКТИВНА КАМПАНІЯ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРПЛАТ. Поки що інформаційними роз'ясненнями

В приміщенні Центру дитячої творчості, що знаходиться у місті Івано –Франківську відбувся семінар – нарада з роботодавцями текстильної та швейної промисловості..Заступник начальника фінансово – економічного відділу управління Пенсійного фонду України в місті Івано – Франківську Галина Шпіляревич повідомила роботодавців про те, що проводиться аналіз звітності платників. В результаті аналізу фонду заробітної плати, на яку нараховується ЄСВ та кількості застрахованих осіб, встановлено ризики мінімізації заробітної плати.

2018-10-02 09:25:02

Тези до доповіді на IVз’їзді лісівників України Заступника Голови Держлісагентства Бондаря В.Н. ЧОМУ ФОРМУЄТЬСЯ ВРАЖЕННЯ ПРО НЕЕФЕКТИВНІСТЬ І НАВІТЬ ПРОТИПРАВНІСТЬ ВЕДЕННЯ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА?

 

 

Шановні колеги! Делегати і гості з’їзду! Необхідність проведення з’їзду лісівників України саме в цей час обумовлена не тільки складною ситуацією, в якій опинилася лісова галузь, а перш за все, нагальною потребою змін, необхідністю перегляду самого ставлення до лісового господарства, підтримки його подальшого розвитку. На жаль, протягом останніх років в суспільстві свідомо, з досить неоднозначною, на моє переконання, метою, формується враження про неефективність і навіть протиправність ведення лісового господарства в країні. Цифри і факти свідчать зовсім про інше.