2018-08-29 09:02:29

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ

 

Найближчим часом ЦЕНТРОМ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ заплановано запровадження нового проспілкового квитка з можливостями платіжної картки, який надаватиметься членам профспілок в межах проекту «Соціальна картка».Профквиток підтверджує право на отримання всіх послуг, передбачених Договором між Центром соціальних послуг та Організацією профспілки.  Перевагами нового профспілкового квитка є:

1. Ідентифікація члена профспілки для обслуговування сервісами: Юридична консультація (безоплатно 24/7)

2018-08-24 21:07:55

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, УКРАЇНО!

Любити рідну Україну, їй сили віддавати,
Щоби вона завжди могла радіти й  процвітати!

ВІТАЄМО ВСІХ ГРОМАДЯН  З НАЙВЕЛИЧНІШИМ СВЯТОМ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
 

2018-08-20 18:20:58

ВЛАДА ВСЕ ЩЕ КОЛЯДУЄ?

«Справедливі судді станьте на захист прав профспілок!», «Не віддамо профспілкову власність рейдерам від влади! STOP корупції!», «За порушення прав профспілок - до відповідальності!», «Хто зазіхає на профспілкове майно, той зазіхає на права мільйонів людей!», «Судді дайте рішуче по руках рейдерам профспілкового майна!». З такими та іншими  гаслами, які говорять самі за себе, вийшли 15 серпня представники профспілок на інформаційну акцію-пікетування Окружного адміністративного суду м. Києва. Вона була проведена на підтримку  Полтавської обласної ради профспілок під час розгляду в суді справи про визнання противоправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у Полтаві Генеральній прокуратурі України».

2018-08-20 18:18:27

ПРОФСПІЛКИ КАЖУТЬ : "НІ"

СПО об’єднань профспілок опрацьовано проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», надісланий листом Мінсоцполітики від 06.08.2018 № 15319/0/2-18/56, на надано низку зауважень до нього.

Запропоновані зміни, зокрема, до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 в цілому значно погіршують умови отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, що призведе до поглиблення соціальної напруги у суспільстві в умовах постійного зростання тарифів на такі послуги і товари при загальних тенденціях до зниження платоспроможності переважної більшості населення.

2018-08-11 15:30:55

НА ЧАСІ СПІВПРАЦЯ БІЗНЕСУ І ВЛАДИ

Відбулося розширене засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участю заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського та представника Івано-Франківської обласної організації підприємців, роботодавців та орендарів Сергія Чирви.

На засіданні розглянуто питання про взаємну зацікавленість і відповідальність роботодавців та органів державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю, виведення заробітної плати з “тіні”, забезпечення стабільної господарської діяльності та бізнесу в області.Представник управління Держпраці в області проінформували про повноваження державних інспекторів праці та результати роботи щодо дотриманням трудового законодавства.

2018-08-11 15:20:16

ІНФОРМАЦІЙНА РОБОТА В ПРОФСПІЛКАХ

У рамках реалізації заходів Стратегії інформаційної діяльності ФПУ на 2018-2021рр. у ФПУ проведено робочу нараду з проблемних питань роботи профспілкових засобів масової інформації.

 

Мета, яка ставилася, - це не лише розібратися в ситуації, а й напрацювати алгоритм спільних подальших дій спрямованих на підвищення ефективності роботи профспілкової преси. Запропонувати в умовах кризових явищ в економіці шляхи, як профспілковим виданням не втратити свого читача і вистояти проти економічних негараздів.

2018-08-07 14:41:34

Інформація СПО об’єднань профспілок щодо стану виконання Вимог та реалізації рішень примирних органів в колективному трудовому спорі з Кабінетом Міністрів України

 

СПО об’єднань профспілок з квітня 2015 року знаходиться в колективному трудовому спорі (конфлікті) з Кабінетом Міністрів України. Рішенням Примирної комісії від 16 липня 2015 року з семи вимог:

- задоволено – три (стосовно погашення заборгованості з виплати заробітної плати, забезпечення дієвого державного контролю за додержанням законодавства у сфері трудових відносин, здійснення соціального діалогу у процесі розробки проектів нормативно-правових актів);

2018-07-27 10:34:19

Разом захистимо профспілкове майно!

В єдності наша сила! Геть руки від профспілкового майна! Дати рішуче відсіч рейдерам від влади! Такі заклики пролунали сьогодні  під час профспілкового мітингу біля Окружного адміністративного суду м.Києва.

Він відбувся у рамках акції підтримки Полтавської обласної ради профспілок під час розгляду судом справи про визнання противоправним та скасування розпорядження КМУ від 11.01.2018 № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у м. Полтава Генеральній прокуратурі України».

2018-07-27 10:32:40

ФПУ звернулась до Прем’єр-міністра України щодо затримки з виплатою пенсій

До ФПУ стали надходити багато звернень від пенсіонерів, профспілкових організацій щодо затримки з виплатою пенсій. Значна частина пенсіонерів не змогла отримати пенсію у встановлені для них строки. Враховуючи відсутність належної інформації з цього питання Федерація профспілок України звернулась до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з проханням терміново розглянути порушену проблему та дати доручення відповідним міністерствам і відомствам виправити ситуацію і надати в засобах масової інформації широку інформацію з цього питання.

2018-07-21 17:07:08

Захист прав профспілок – ключова умова незалежності їх діяльності

У № 130 газети Верховної Ради України «Голос України» від 18 липня 2018 р. вийшла стаття під назвою: «Від історії виникнення майна профспілок до реального захисту їхніх прав».

 

Авторами публікації виступили Голова ФПУ Григорій Осовий та заслужений юрист України, заступник Міністра Кабінету Міністрів України, керівник юридичного підрозділу Секретаріату Кабінету Міністрів України (2005 – 2015 рр.) Павло Кондик.