2018-07-21 17:04:57

КСУ відновив соціальні гарантії чорнобильцям

КИЇВ. 18 липня. УНН. Конституційний Суд України ухвалив рішення, яким відновив соціальні гарантії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідний документ оприлюднено на сайті Суду.

Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) підпунктів 2–7, 12 та 14 пункту 4 розділу І Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76–III (далі – Закон № 76).

2018-07-21 17:00:35

ОСІНННІЙ НАСТУП ПРОФСПІЛОК: ГОТУЄМОСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКИХ АКЦІЙ ПРОТЕСТУ

21 червня 2018 року  відбулося засідання Президії ФПУ, на якому розглядалися важливі питання щодо ситуації, яка склалася у взаємовідносинах між соціальними партнерами, в першу чергу – між ФПУ та Кабінетом Міністрів України.

Планувалася зустріч членів Президії ФПУ із Прем’єр-Міністром України п.Гройманом В.Б. з метою отримання аргументованих відповідей і роз’яснень з приводу не врегулювання пропозицій профспілок щодо формування бюджету України, непрозорості формування цін на житлово-комунальні послуги, в першу чергу на природний газ українського видобутку, електроенергію, підвищення рівня соціальних стандартів, таких як прожитковий мінімум, мінімальна зарплата, регулювання цін на товари першої необхідності, не забезпечення пріоритету захисту українського товаровиробника, катастрофічної ситуації з міграцією за кордон кваліфікованої робочої сили, в першу чергу молоді, низьким  рівнем купівельної спроможності громадян України; незахищеністю малого бізнесу, прийняття рішень щодо відчуження законно набутого профспілкового майна, неефективним проведенням реформ, особливо в галузі охорони здоров’я, несправедливим розподілом в оплаті праці між працівниками державних підприємств і акціонерних кампаній та їх керівниками; незадовільного управління Фондом соціального страхування і іншими вкрай важливими проблемами, що впливають на життя не тільки членів профспілок, а і всього населення України.

2018-07-19 19:41:55

ЛІТО В ЗЕНІТІ: В ДРУЖБІ ВЖЕ ОЗДОРОВИЛОСЬ ПОНАД 700 ДІТЕЙ

Уже тридцять третій рік поспіль Лікувально-оздоровчий комплекс  “Дружба”  приймає хлопчиків і дівчаток з Івано-Франківщини, Львівщини, Києва та інших місць України. За дві зміни цього літа в «Дружбі»  уже відпочило і оздоровилося понад 700 дітей, а до кінця оздоровчого сезону  тут буде прийнято до 2000 дітлахів, повідомили нам в дирекції закладу, і ще розповіли:

2018-07-19 19:20:28

СОЦІАЛЬНІ ПАРТНЕРИ ВІДНОВЛЮЮТЬ РОБОТУ ФОНДІВ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

Спеціальна тристороння робоча група з представників профспілок, роботодавців та Мінсоцполітики має до осені напрацювати законопроект, що відрегулює роботу Фондів соціального страхування. Таке рішення прийнято на засіданні Спільного представницького органу обʼєднань всеукраїнських профспілок. Його підтримали також Міністр соціальної політики Рева А.О. та Голова СПО роботодавців Олійник Д.М.

 

Понад дві години тривало чергове засідання СПО обʼєднань профспілок. Основне питання – розблокування роботи Фонду соціального страхування України та Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

2018-07-19 19:12:39

Пенсійний фонд України підбив підсумки виконання основних пріоритетів діяльності у І півріччі 2018 року

На засіданні правління Пенсійного фонду України, яке відбулося 12 липня ц.р., було підбито підсумки роботи органів Пенсійного фонду у першій половині поточного року.

2018-07-19 19:05:34

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛКИ. Пріоритет – забезпечення прав та інтересів працівників

Підтримувати і надалі всі профспілкові акції щодо зниження тарифів і цін на газ, електроенергію, житлово-комунальні послуги, відновлення державного регулювання цін на соціальні товари. Взяти під профспілковий контроль проведення індексації пенсій для працівників торгівлі, які мають великий стаж проте отримували маленьку заробітну плату. Ці та інші важливі рішення прийнято 18 липня під час засідання Центральної ради Профспілки працівників і підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг.

2018-07-19 18:57:16

ФПУ- ДЕРЖПРАЦІ: СПІВПРАЦЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ

11 липня у Держпраці підписано Угоду між Федерацією профспілок України та Державною службою України з питань праці, щоб спільними зусиллями  забезпечити конституційні права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці. Угода також має забезпечити дотримання роботодавцями  прав і гарантій застрахованих осіб, постраждалих на виробництві.

2018-07-15 16:10:39

У Держбюджеті недозаклали 4,4 млрд гривень на зарплату вчителям

Освітня субвенція держбюджету не враховує багато чинників. Дефіцит освітньої субвенції для міст та об'єднаних територіальних громад на виплату заробітної плати вчителям у 2018 році складає 4,4 млрд гривень. При цьому на разі органи місцевого самоврядування здійснюють оплату праці педагогічним працівникам із коштів власних доходів місцевих бюджетів, щоб не допустити затримки із виплати заробітної плати.

«Така ситуація не сприяє оновленню матеріально-технічної бази шкіл, а також викликає соціальне невдоволення серед педагогічної спільноти», – йдеться в звернені Асоціації міст України до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із вимогою переглянути існуючий порядок нарахувань.

2018-07-13 14:21:35

Голова ФПУ Григорій Осовий мав робочу зустріч з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом

На доручення Президії Федерації профспілок України (Постанова Президії ФПУ від 21 червня)Голова ФПУ Григорій Осовий мав робочу зустріч з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом з метою проінформувати Голову Уряду про позицію профспілок щодо наступу на права профспілок, у тому числі майнові, та запропонувати шляхи вирішення цієї актуальної проблеми.

2018-07-13 14:15:30

Лілія Гриневич: Цьогоріч збільшено держзамовлення на вчителів, фахівців з IT та аграрних наук, але взагалі не буде замовлення на «Право» для заочної форми

 

Загальний обсяг державного замовлення на бакалаврів і магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування цього року складає 84 тис 610 місць. Оскільки кількість випускників шкіл цьогоріч скоротилася на 4%, то й держзамовлення складає близько 96% порівняно з 2017 роком.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич, коментуючи обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2018-му, що були затверджені Урядом 11 липня.