2018-06-27 15:34:16

Цінність гривні з 1996 року знизилася в 14 разів!

Як свідчать данні Національного банку України, купівельна спроможність національної валюти з 1996 року знизилася в 14 разів. «З часу проведення грошової реформи, банкнотний ряд в Україні поповнився номіналами нових банкнот. Зараз він є надмірним і не цілком відповідає змінам, що відбулися в країні за цей час. Збільшення кількості номіналів збільшує витрати на їх обіг. У порівнянні з 1996 роком купівельна спроможність банкноти 1 гривня зараз становить 7 коп., 2 грн – 14 коп., 5 грн – 36 коп., 10 грн – 71 коп.», – повідомив Віктор Зайвенко. За його словами, частка монет номіналом 1-10 коп. в обігу становить 73,4% від усіх монет, тоді як монет номіналом 25 коп. – 13,3%.

2018-06-27 11:37:10

Ігор ЯКИМІВ: «За рахунок коштів Фонду соціального страхування реалізується право на відновлення здоров'я

З 1 серпня 2017 року розпочав свою роботу Фонд соціального страхування України, створений, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Управління виконавчої дирекції Фонду в області включає 9 відділень: Верховинське, Галицьке, Долинське, Івано-Франківське, Калуське,  Коломийське, Надвірнянське, Снятинське, Тисменицьке. Його колектив у повному обсязі виконує усі функції та завдання, передбачені Законом, зокрема, з надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг, профілактики нещасних випадків, здійснення перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам, контролю за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду тощо. Про основні напрями роботи і її результати, а також і про проблеми розповідає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області Ігор ЯКИМІВ.

2018-06-27 11:16:49

VI обласна спартакіада серед потерпілих на виробництві "Сила духу"

Цьогоріч, уже вшосте управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області спільно з Івано-Франківською обласною організацією ФСТ «Спартак» та Радою профспілок Івано-Франківської області провели Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу» на базі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України. Це були відбіркові регіональні змагання, в яких взяли участь 97 учасників. Вони сформували 9 команд із усіх відділень управління виконавчої дирекції Фонду.

2018-06-26 20:55:46

Виступ представника трудящих України, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового на 107-й Міжнародній конференції праці

Шановна пані голова! Шановні делегати!

 Доповіді Генерального директора про виконання програми МОП за минуле дворіччя, а також про забезпечення рівності трудящих-жінок детально і об'єктивно показують стан в світі праці і виклики, які стоять перед нею.

Ми поділяємо позицію МОП, що гідна праця - це глобальна вимога, від чого політичне керівництво і ділові кола всього світу не повинні залишатися осторонь, а перегляд національних систем соціального захисту може бути тільки в напрямку їх розширення, враховуючи відновлення зростання світової економіки.

Українські трудящі також розраховують на успішну реалізацію Програми співробітництва за участю МОП «Гідна праця в Україні».

2018-06-26 15:51:04

З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!

Шановні колеги, дорогі  співвітчизники!

Щиро вітаю вас з Днем Конституції  України.  День прийняття Основного закону є історичним, важливим для кожного з нас, громадянина своєї держави. Адже Конституція закріплює  наші права та свободи, є фундаментом демократичного розвитку українського суспільства.

Висловлюю надію, що закладений в Основному Законі потенціал буде розкритий повною мірою, і він сприятиме розвитку економічної, культурної та духовної сфер України.

Зі святом!  Будьмо небайдужими громадянами своєї держави.

З повагою, Голова Ради профспілок області                                                    Ігор Басюк

 

2018-06-25 18:39:02

ЧАС ВИМАГАЄ НОВИХ ЗНАНЬ ТА УМІНЬ

Надія Бурлака, голова обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості взяла участь та виступила на семінарі

У Херсоні 18-19 червня 2018 року відбувся семінар для голів профкомів Південних регіонів на тему: «Трудові відносини – без насилля. Право на свободу об’єднання, достойну зарплату, безпечні виробничі умови – необхідний елемент гідної праці і життя». Програма заходу була дуже насиченою, а теми хвилюючі та надзвичайно важливі для кожного учасника.

2018-06-25 08:35:49

Законодавство у сфері оплати праці має бути реформовано

Забезпечення гідної оплати праці на основі справедливого розподілу результатів праці, належної оцінки внеску працівників у загальні результати роботи економіки та формування ВВП країни, - такою є одна з головних вимог профспілок, зокрема Федерації профспілок України. Про це заявив Співголова Національної тристоронньої соціально - економічної ради, Голова ФПУ Григорій Осовий під час виступу на Національному круглому столі у рамках НТСЕР щодо реформування  законодавства у сфері оплати праці, що відбувся 22 червня у Києві. 

2018-06-23 15:04:14

Шановні державні службовці, колеги!

Прийміть найщиріші вітання із професійним святом – Днем державної служби.

З вашого ставлення до людей, до виконання своїх обов’язків починається довіра громадян до всієї влади, повага до держави. Нехай Ваш професіоналізм, відповідальне ставлення до справи, профспілчанська принциповість та активність , великий досвід і надалі служать людям, та процвітанню країни.

Бажаю Вам міцного здоров’я, щастя і миру,  високих досягнень у професійній діяльності, та всіх гараздів в родинах.

 З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                 Ігор Басюк

 

2018-06-22 13:10:55

“Не заплатити зарплату – гріх,” – депутати просять збільшити медичну субвенцію на зарплатню медикам

На сесії обласної ради народні обранці розглянули звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та народних депутатів від області щодо ситуації із забезпеченістю видатками на виплату зарплати працівникам бюджетних установ області. Зокрема тих, які фінансуються за рахунок медичної субвенції з держбюджету.

2018-06-22 12:55:17

Б’Є- ЗНАЧИТЬ ЛЮБИТЬ, чи Б’Є- БУДЕ ПОКАРАНИй?

7 січня  в Україні вступив у дію Закон «Про запобігання домашньому насиллю», в якому, як стверджують фахівці, запропоновано новий підхід до боротьби з цим страшним явищем у суспільстві.Приписи нового закону викликають чимало питань. Тепер за ними  легко залишитися( хоча й тимчасово)  без житла, навіть  незважаючи на те , що це житло є власністю кривдника; мати обмежене спілкування, навіть в телефонному режимі з дитиною чи іншою постраждалою особою, навіть  наближатися  на визначену відстань тощо,  та ще й стати на все життя кривдником, чи й садистом, внесеним в Реєстр таких  осіб. А виключення кривдника з Реєстру можливе тільки в судовому порядку.