2018-06-22 12:52:45

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ. Рішуче відстоювати права та інтереси членів профспілок, всіх людей праці

Які виклики стоять зараз перед профспілками щодо виконання головного їх завдання - ефективного забезпечення соціально-економічного захисту працівників, розвитку соціального діалогу та профспілкового руху? Що потрібно зробити, щоб найбільш активно та надійно захистити принцип соціальної справедливості?

2018-06-20 10:29:16

Про своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ

Шановний Олеже Романовичу!

Шановний Олександре Максимовичу!

До Ради профспілок області  надходять звернення від профспілкових організацій бюджетної сфери окремих районів області  щодо заборгованості з виплати заробітної плати.

         Проблеми із своєчасною виплатою заробітної плати виникають через незабезпеченість видатками на оплату праці працівникам бюджетних установ області до кінця 2018 року  понад 400 млн. гривень. Крім того, окремі райони не спрямовують нерозподілені вільні залишки коштів загального фонду та кошти від перевиконання місцевих бюджетів в першу чергу на виплату  заробітної плати працівникам бюджетних установ.

2018-06-18 16:08:36

Надамо солідарну підтримку у боротьбі шахтарів за збереження державних вугледобувних підприємств та свої конституційні права!

 

19 червня шахтарі України та Профспілка працівників вугільної промисловості України проводять в м. Києві біля стін Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України акцію протесту.

Початок акції о 8.30 біля Верховної Ради України.

2018-06-17 19:02:32

Податковий борг "Укрнафти" у травні 2018 року досягнув чергової круглої цифри - 15 млрд грн.

Як пишуть у своїй статті для ZN.UA директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн і аналітик нафтогазового порталу enkorr Віталій Крижевський, вже більше трьох років нафтова компанія утримує національне "лідерство" за боргами перед державним бюджетом."Укрнафта" перестала сплачувати до державного бюджету ренту на видобуток нафти і природного газу і низку інших податків з серпня 2014-го. Надалі стало зрозуміло, що борг зростає щомісяця рівно на 1 млрд грн", - йдеться в статті.

2018-06-17 17:12:49

БЕЗСТРОКОВА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ НА ВСІХ СПИРТЗАВОДАХ від "УКРСПИРТУ"

Безстрокову акцію протесту оголосили працівники всіх українських спиртозаводів, які входять до складу державного підприємства «Укрспирт». Ініціювала акцію – профспілка ДП «Укрспирт».

 Акції протесту та перекриття автомагістралей відбулися у Київській, Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Харківській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській, Сумській, Рівненській та Вінницькій областях…

ЗНОВУ наступ на ДП «Укрспирт»...

Із Заяви об’єднананої організації Профспілки  працівників АПК в ДП “Укрспирт

2018-06-17 16:36:52

ПРАВО: ПРАЦІВНИК ТАКИ ДОБИВСЯ СВОГО

Ця судова справа затягнулася аж  на 4 роки. Про неї писали в газетах, виходили телесюжети, було, що присоромлювали чиновників, а хтось позивачеві клеїв різні ярлики. Врешті – кінцева крапка і рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області винесено на користь  позивачу -  Василю Васкулу , колишньому працівнику ДП «Кутське лісове господарство».

Коротка фабула справи виглядала так.

2018-06-15 15:36:25

Шановна медична спільното!

День медичного працівника , це свято не тільки лікарів, але також медсестер, фельдшерів, лаборантів, санітарів і всіх тих, хто так чи інакше пов’язаний з медициною.

Що найголовніше у вашій  професії? – фаховість, людяність, почуття відповідальності, відданість роботі. Справжні професіонали рятують мільйони життів, повертають щастя і радість родинам, дітям. Як багато важить ваше слово і довіра, вчасна і якісна допомога.

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом.  Бажаю вам якнайбільше вдячних посмішок пацієнтів, задоволення від праці, її гідних умов і належної оцінки держави.

Будьте в авангарді змін на краще, таких потрібних і бажаних суспільству.

Миру, любові, злагоди в сім’ях, натхнення і здоров’я, успіхів у почесній та нелегкій праці.

З повагою,

голова Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

2018-06-15 15:03:23

Здоровий спосіб життя - запорука успіху трудового колективу

З 6 по 10 червня 2018р. відбулася XIV Спартакіада Укрелектропрофспілки в с.Коблево Миколаївської області. В змаганнях взяли участь 17 команд, 294 представники галузі.

Івано-Франківська обласна галузева Рада профспілки працівників енергетики та ЕТП України була представлена двома командами, - - Калуської ТЕЦ-Нова - 5 чоловік і Бурштинської ТЕС – 23 учасники.

2018-06-15 09:09:52

Завдання номер один - підвищення дієвості профспілкових організацій

Принципова розмова щодо шляхів організаційного і фінансового зміцнення профспілок, а також необхідності їх представництва та участі у виборах до державних і місцевих органів влади відбулась сьогодні, 14 червня, на засіданні Ради Об'єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві.

 

 У роботі взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.

2018-06-13 16:39:40

ЩОБ ЗАБЕЗПЕЧИТИ СПРАВЕДЛИВИЙ РОЗПОДІЛ ТА РІВНИЙ ДОСТУП НАСЕЛЕННЯ ДО МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ

Міністерство охорони здоров’я розглянуло листа Ради професійних спілок Івано-Франківської області, надіслане Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету щодо збільшення обсягу медичної субвенції для виплати заробітної плати працівникам комунальних закладів охорони здоров’я Івано-Франківської області.

Законом України передбачено медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 57366.7 млн.грн., що менше від потреби на 31779,0 млн.грн. (36%).

Для Івано-Франківської області передбачено у 2018 році 2043, 1 млн.грн.