2018-06-12 19:41:55

Щодо майна профспілок: Йдемо в Європу, а чинемо не по-европейськи

Сьогодні, 12 червня, у газеті Верховної Ради України «Голос України», № 106 вийшла в світ стаття Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.

 

У ній зазначено, що нині у господарських судах України перебуває понад 200 проваджень, де органами прокуратури та іншими державними органами порушується питання щодо визнання права державної власності на об'єкти, що наложать профспілковим організаціям, вилучення та передачі їх у державну власність. Уже винесено низку рішень, згідно з якими npoфспілки позбавлені права власності на понад 70 належних їм об'єктів.

2018-06-11 16:28:26

У 2019 році планується почати автоматизацію процесу жеребкування для зарахування дітей у 1 клас на вільні місця через запуск та пілотування електронних реєстрів

 

Наразі в ЗМІ шириться інформація про те, що Міністерство освіти і науки України з 2019 року планує скасувати жеребкування та запровадити всеукраїнський електронний реєстр для вступу дітей до перших класів – ця інформація не відповідає дійсності. Для того, щоб уникнути подальшого поширення хибної інформації, МОН підготувало відповідне роз’яснення.

2018-06-11 16:16:28

Агропромисловий комплекс Прикарпаття презентував свою продукцію на ювілейній ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО – 2018»

 
 
Днями у Києві завершила роботу найбільша в Україні та Східній Європі Міжнародна агропромислова виставка «Агро – 2018», яка уже три десятки років виступає платформою для вдосконалення виробництва сільськогосподарської продукції, впровадження інновацій, презентацій новацій в усіх сферах агропромислового комплексу України та світу.
2018-06-11 15:40:38

Про дії профспілок у зв’язку з втратою чинності НПАОП з охорони праці та санітарного законодавства

 

 

Федерація профспілок України на численні звернення членських організацій щодо дій профспілок у зв’язку із втратою чинності з 1 березня 2018 року великої кількості нормативно-правових актів з пожежної безпеки, охорони праці та санітарного законодавства на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.12.2017 № 1022 «Про скасування, визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, деяких актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади з пожежної безпеки, охорони праці та санітарного законодавства» повідомляє наступне.

 

 

 
2018-06-11 15:31:12

Уряди повинні діяти в інтересах трудящих. Їм потрібно змінити правила, щоб припинити порушення та корпоративну жадібність ", - сказала Шаран Барроу

 

Міжнародна конфедерація профспілок оприлюднила щорічний глобальний індекс дотримання прав. У цьому рейтингу Україна потрапила до когорти країн, де не гарантуються права.

Цьогорічний глобальний індекс МКП показує те, що у світі відбувається зниження демократичного простору для трудівників та неконтрольовано зростає корпоративна жадібність. Кількість країн зі свавільними арештами та затриманням працівників зросла з 44 - у 2017 році до 59 - у 2018-му, а свобода слова була обмежена в 54 державах.

2018-06-09 22:23:09

ЛЬВІВ 2 червня. Відозва Регіонального Форуму Національної єдності: ЙДЕ ВІЙНА,ГІБРИДНА ВІЙНА НА ЗНИЩЕННЯ УКРАЇНИ.

«Інформаційна безпека в умовах гібридної війни Росії проти України»

Йде війна…Гібридна війна на знищення України. Усвідомлення цього трагічного факту повинно нині стати визначальним у діях кожного державного діяча, кожного політика і чиновника, кожного українця. І якщо нам вдалося спільними зусиллями зупинити мілітарний наступ на Сході України, то інша складова цієї російської агресії – інформаційно-диверсійна, що спрямована на розвал держави зсередини, стає щораз масштабнішою: прихована і підступна, як радіація, несе ще більшу загрозу нашій Незалежності.

2018-06-09 22:17:28

Маємо думати про майбутнє! Регіональний форум національної єдності у Львові

Головна, наскрізна ідея громадських діячів Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей – необхідність добитися національної єдності в рамках цілої України, адже нині починає реалізовуватися найнебезпечніший сценарій російських спецслужб – спровокувати силове протистояння між українцями, нацькувати їх одне на одного, поділити і кинути в жорстоке протистояння постмайданні політичні сили.

2018-06-08 15:07:47

Виступ представника трудящих України, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового на 107-й Міжнародній конференції праці

                                                               

                                          Шановна пані голово! Шановні делегати!

 У Доповіді Генерального директора про виконання програми МОП за минуле дворіччя, а також про забезпечення рівності трудящих-жінок детально і об'єктивно показують стан в світі праці і виклики, які стоять перед нею.

Ми поділяємо позицію МОП, що гідна праця - це глобальна вимога, від чого політичне керівництво і ділові кола всього світу не повинні залишатися осторонь, а перегляд національних систем соціального захисту може бути тільки в напрямку їх розширення, враховуючи відновлення зростання світової економіки.

Українські трудящі також розраховують на успішну реалізацію Програми співробітництва за участю МОП «Гідна праця в Україні».

2018-06-06 19:34:51

ДЕРЖАВНЕ РЕЙДЕРСТВО:

Профспілки хочуть поговорити з В.Гройсманом про НАСТУП ЧИННОЇ ВЛАДИ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК.

Одним з головних завдань, яке стало перед Федерацією профспілок України – це захист своїх майнових прав.

В останній день травня в Києві, в  ПрАТ «Укроздоровниця» відбулося засідання спеціально створеної робочої групи, яка надалі здійснюватиме керівництво діями членських організацій в областях та столиці з питань захисту майна профспілок, якого її активно позбавляє чинна влада.

2018-06-06 09:37:43

З ДНЕМ ЖУРНАЛІСТА УКРАЇНИ!

Шановні колеги!   У  день свята журналістів щиро вітаю Вас, фахівців, які обрали цю нелегку, неспокійну професію, щоб нести в світ Слово, інформацію, які визначають ті орієнтири, в яких живе наше суспільство, і світ загалом.  

Ваша праця потрібна і відповідальна. Вона – це відтворена історія сучасності.

Попри всі негаразди й проблеми на шляху вільного Слова, принципи справедливості, демократії і законності починаються з преси, з радіо-й телеефіру.

Дякую всім, хто високо несе відповідальність за правду, хто сіє в людях висоту і силу духу, хто об'єднує суспільство високими ідеями і любов’ю до своєї землі.  

Бажаю всім Вам успіхів у творчому пошуку, натхнення, щастя, здоров’я, здійснення нових задумів та удач, злагоди та достатку вам і вашим родинам!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                             Ігор Басюк