2018-05-12 12:46:52

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. Негайно зупинити наступ на права профспілок

Порушення прав профспілок з боку влади та роботодавців набуває системного характеру і ця проблема вимагає негайного вирішення. Про це заявили учасники прес-конференції «Про наступ на права профспілок, у тому числі майнові», що відбулась 11 травня в інформаційної агенції УНІАН.

 В прес-конференції взяли участь  Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Євген Драп'ятий, голова Закарпатської обласної ради профспілок Володимир Фленько, голова Полтавської обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості, член Ради ФПУ Ольга Курінько,  керівник управління юридичного забезпечення майнового комплексу ФПУ Юрій Багатченко.  

2018-05-11 14:02:55

16 травня в Ужгороді - Всеукраїнська попереджувальна акція протесту

Згідно з рішенням Ради Федерації профспілок України, 16 травня в Ужгороді має відбутися Всеукраїнська  попереджувальна солідарна акція протесту «За права людини праці, за права профспілок в Україні». У цьому заході на підтримку Закарпатської обласної ради профспілок у її боротьбі проти наступу на її майнові права, за відстоювання прав всіх профспілкових організації країни,  будуть брати участь керівництво та представники Федерації профспілок України, її членських організацій з різних регіонів.

2018-05-10 15:54:02

Оплата і охорона праці та виробничого побуту працюючих жінок

6 травня в Женеві відбулося засідання жіночого комітету Міжнародного профспілкового об'єднання IUF працівників харчової промисловості, сільського господарства, торгівлі,готельного і ресторанного бізнесу, туризму і домашніх працівників.Комітет зібрався вперше після Конгресу профспілки у новому складі. Профспілки регіону Східної Європи і Центральної Азії представляла Надія Бурлака - Голова Івано-Франківської облради профспілки працівників харчової промисловості.

2018-05-09 18:16:54

Пам’ятаємо.

8 – 9 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення і 73-тя річниця Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни, відзначається 8 травня у низці країн з 2005 року. Так, у відповідній резолюції організації, яку було ухвалено 22 листопада 2004 року, було запропоновано державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відзначати один чи обидва ці дні (8 і 9 травня) як день пам'яті всіх жертв Другої світової війни. У документі також наголошувалося, що ця історична подія підготувала умови для створення Організації Об’єднаних Націй, покликаної позбавити майбутні покоління від лихоліття війни, та було закликано держави-члени ООН об’єднати зусилля у боротьбі з новими викликами та загрозами.

2018-05-05 13:57:27

ПЕНСІОНЕР МУСИТЬ БУТИ …ОБІЗНАНИЙ

Ігор Басюк, Голова Ради профспілок Івано-Франківської області, взяв участь в колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в області Н. Павлюк.

Цими днями  управлінці Пенсійного фонду підбивали підсумки роботи відділу організації та координації контрольно-перевірочної роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю за рік діяльності.

2018-05-04 19:48:51

«ВАЛІЗА У МАЙБУТНЄ» - Благодійний фото-проект

5-6 травня 2018 року на «стометрівці» Івано-Франківська вперше відбудеться  благодійна виставка фотографій випускників інтернату за підтримки відомого франківського фотографа Сергія Горічка.

«Валіза у майбутнє» - для 18 випускників Печеніжинської спеціальної школи –інтернату . Мета акції – забезпечити випускників речами першої необхідності у самостійному дорослому житті за межами інтернату.

2018-05-04 16:00:47

Нагородження переможців огляд-конкурсу «Краще підприємство з охорони праці»

З нагоди відзначення Всесвітнього Дня охорони праці 2 травня 2018 року в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулася церемонія нагородження переможців обласного огляд-конкурсу «Краще підприємство з охорони праці» за участю начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області  І.М.Якиміва, заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Б.М.Кобилянського, заступника голови Івано-Франківської обласної ради С.М.Басараба, директорів департаментів обласної державної адміністрації, представників районних державних адміністрацій, об’єднань профспілок та роботодавців області, Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

2018-05-04 15:54:06

Про спільне звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо прискорення розвитку вітчизняної промисловості

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник звернулись з листом до Прем’єр-міністра України, голови Національного комітету з промислового розвитку Володимира Гройсмана. Перш за все, вони від імені своїх організацій висловили вдячність за особисту підтримку пропозицій громадських організацій бізнесу та профспілок щодо прискорення розвитку промисловості країни.

2018-05-03 10:05:45

Про план заходів щодо виконання положень Територіальної угоди на 2018-2020 роки

Голова Івано-Франківської ОДА підписав розпорядження №219 від 26.04.2018р. з переліком заходів щодо виконання положень Територіальної угоди між обласною державною адміністрацією, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Радою профспілок області на 2018 -2020 роки в частині зобов’язань сторони органів виконавчої влади.Керівникам структурних підрозділів ОДА , територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, головам РДА належить забезпечити виконання плану напрацьованих заходів в межах повноважень.

2018-05-02 16:14:03

ДО ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ

В рамках Всесвітнього дня охорони праці в членських організаціях Ради профспілок Івано-Франківської області відбулася низка заходів, спрямованих на створення безпечних та здорових умов праці на підприємствах, профілактику виробничого травматизму.

2 травня в обласній філармонії за участю заступника голови ОДА Б.Кобилянського, заступника голови обласної ради С. Басараба, голови Ради профспілок області І. Басюка, об’єднань організацій роботодавців, управлінь Держпраці і дирекції ФСС та широкого профактиву області відбулося спільне урочисте підбиття підсумків огляду-конкурсу, оголошеного напередодні, на визначення кращого підприємства, установи, організації з питань охорони праці. Захід пройшов під гаслом «Захищене і здорове покоління».