2018-04-11 09:36:27

З ПЕРШИХ ВУСТ. Григорій Осовий: «Засідання НТСЕР проходило в жорсткій дискусійній боротьбі ..."

На засіданні НТСЕР, що відбулося 5 квітня, профспілкова сторона загострила проблему збереження та розвитку трудового потенціалу. У гарячій дискусії навколо  цього питання взяли участь також відомі науковці Елла Лібанова, директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи, академік НАН України, і Валерій Геєць, директор Інституту економіки та прогнозування, академік НАН України, які ще раз підтвердили, що ситуація на ринку праці набуває все більш драматичного характеру.

2018-04-06 11:19:59

Подання позову до суду за новими правилами Цивільно-Процесуального Кодексу України

Наприкінці 2017 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Адміністративного процесуального кодексу України та деяких інших законодавчих актів". Які ж нововведення вже діють у 2018 році.

2018-04-06 09:01:40

5 квітня НТСЕР обговорила проблему збереження та розвитку трудового потенціалу України

Розгляд цього надважливого для країни питання на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради було ініційовано профспілками.

Від сторони органів виконавчої влади з доповіддю виступила Ольга Крентовська, перший заступник Міністра соціальної політики України. Від сторони роботодавців - Анатолій Кінах, Співголова НТСЕР, Голова Об’єднання організацій роботодавців України. Від профспілок - Олександр Шубін, заступник Співголови Національної ради від профспілкової сторони, заступник Голови ФПУ.

2018-04-05 09:25:48

ЗІ СВЯТОМ ВЕЛИКОДНЯ!

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Прийміть найкращі вітання з нагоди світлого і радісного свята -  Воскресіння Господнього.

Лине у вись передзвін Великодній, кличе молитва душу в політ! Хай зійдуть на землю щедроти Господні, хай крила розгорне оновлений світ!

Бажаю, щоб Вашому серці панували мир, радість і тепло. Хай кожен день Вам подарує щастя,

Щоб легкою була життєва путь, і за усе добро стократ воздасться.

Нехай Господь здоров'я шле з небес:

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 З повагою,

Голова Ради профспілок Івано-Франківської області       Ігор Басюк

 

2018-04-02 14:14:28

Підтримайте петицію проти руйнування системи екстреної медичної допомоги!

На сайті КМУопубліковано Петицію "Проти руйнування системи екстреної медичної допомоги".

 

Автори закликають підписатись проти знищення системи екстреної медичної допомоги.  Вони переконані, що Мінохорони здоров'я України  під гаслами реформування переслідує лише єдину мету – економію коштів платників податків та зменшення бюджетного фінансування медичной галузі за рахунок скорочення кадрового потенціалу.

 

Якщо вам не байдуже Ваше майбутнє, не байдуже те, що завтра до Вас чи Ваших рідних в екстреному випадку може ніхто не приїхати, що Ви чи Ваші рідні не зможуть отримати якісну і своєчасну медичну допомогу – приєднуйтесь до вимог петиції на сайті КМУ!

 

Прес-центр ФПУ

2018-03-30 13:54:35

СОЦІУМ. АМОРАЛЬНИЙ РАДЯНСЬКИЙ СОВОК НЕ ЗДАЄТЬСЯ

Третій рік в Івано-Франківську діє Громадська спілка «Івано-Франківська міська асоціація учасників АТО». Нині на її рахунку ініціативи, які показують приклади успішного вирішення найбільш проблемних питань, з якими часто сам на сам полишені воїни - недавні учасники бойових дій на Сході України. Здавалось би на рівні ініціатив - задумують неможливе. Проте – результати викликають щире захоплення людьми, які повернулися в мирне життя і знаходять спосіб допомогти собі і побратимам, яким  ще дуже не просто…

Про це розмовляємо з ГОЛОВОЮ ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА АСОЦІАЦІЯ УЧАСНИКІВ АТО" .

ВАСИЛЬ АНДРІЇВ: «МИ НЕ ЧЕКАЄМО, ЩОБ НАМ ВСЕ ДАЛА  ДЕРЖАВА, І Є ПРОТИВНИКАМИ ПОЛІТИЧНИХ СПРОБ БРАТИ НАШІ ЗАСЛУГИ НА СВОЇ ЩИТИ…»

2018-03-29 10:20:46

РЕЗОЛЮЦІЯ учасників мирної громадської акції протесту.ОСВІТА

Ми, учасники мирної громадської акції протесту, виходячи з необхідності належного фінансування галузі «Освіта» та негайного врегулювання освітянських питань, врахувати реальну ситуацію із забезпечення фінансування:

2018-03-28 14:26:44

МАЄТЕ БОРГИ З ВИПЛАТИ АЛІМЕНТІВ? ЦЯ ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВАС...

Нещодавно 06.02.2018р.  вступив в силу закон №7277 «Про посилення відповідальності за несплату аліментів», який вніс зміни до Сімейного кодексу. Завдяки цим нововведенням тепер один з батьків має право тимчасово вивезти дитину за кордон без дозволу іншого, який заборгував аліменти.

Для того, щоб вивезти дитину тимчасово за кордон з метою лікування, навчання чи відпочинку ,без дозволу боржника по аліментах, треба отримати довідку про наявність заборгованості по сплаті аліментів. До речі,  розмір  заборгованості  за аліментами   сумарно має становити  суму більшу , ніж потрібно заплатити за шість місяців. Така довідка видається органом державної виконавчої служби протягом 10 днів на вимогу стягувача і дійсна протягом одного місяця з дня видачі. Підставою видачі довідки  по –перше : має бути рішення суду  про визначення місця проживання дитини ( або з батьком, або з матір»ю); по друге : повинні бути присуджені аліменти; по третє: має відбутися примусове стягнення  аліментів через виконавчу службу.

2018-03-28 11:59:59

Додаткова відпустка працівникам за роботу на персональних комп’ютерах

Згідно з пунктом 1 статті 8 Закону України «Про відпустки» окремим категоріям працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, надаються щорічні додаткові відпустки за особливий характер праці – тривалістю до 35 календарних днів.

2018-03-28 11:50:46

РЕЗОЛЮЦІЯ ПРОТЕСТНОГО МІТИНГУ. 27 березня.2018 р. МЕДИЦИНА

 Ми,учасники сьогоднішнього мітингу,від імені медичної  спільноти Івано-Франківщини, висловлюємо свій протест з приводу відсутності дієвих кроків  з боку владних структур до безумовного додержання законодавства та Конституції України щодо належного фінансування охорони здоров’я та неухильного  забезпечення права працівників галузі на працю та гідну її оплату.