2018-03-28 11:42:03

В Івано-Франківську освітяни та медики вийшли на мітинг протесту під адмінбудинок

Гасла були емоційними й красномовними: "Медицині професійну реформу, а не знищення", "Хочу жити гідно!", "Не шоколадну брехню, а гідну платню", "Реформи освіти - міраж"…

У виступах звучали вагомі причини, чому люди не задоволені ставленням держави до себе. Оцінка результатів проведених реформ -  «погіршення у всіх сферах життєдіяльності суспільства».

2018-03-27 12:23:04

Пенсії для людей зі значним стажем та низькими зарплатами будуть збільшені без зміни пенсійної формули – Андрій Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю журналістам розповів про варіанти вирішення проблеми низьких пенсійних виплат для людей зі значним розміром трудового стажу та малими зарплатами: «Проблема полягає в тому, що суми внесків до пенсійної системи є різними. З 2000-го року все прозоро та зрозуміло – державного регулювання практично не було. А ось трудовий стаж людей, які вийшли на пенсію до 2000-го року, прийшовся переважно на радянські часи. І тут виникають запитання, тому що тоді держава регулювала зарплати – фактично встановлювало їх. До того ж, були сфери, які хронічно недофінансовувались. Наприклад, селяни в колгоспі – що вони могли на трудоднях заробити? Навіть коли їм почали платити після 1965 року, це були копійки. А санітарка, молодший медичний персонал, зарплати 60-80 карбованців. 40 років людина працювала і має пенсію 1300-1400 гривень»

2018-03-27 10:19:17

Затверджено Порядок формування спроможних мереж первинної допомоги

Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробили та затвердили Порядок формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Тепер є законодавче підґрунтя для прийняття планів розбудови мережі «первинки» у сільській місцевості, щоб кожен українець, незалежно від місця проживання, міг своєчасно отримати якісну медичну допомогу.

2018-03-26 10:02:53

І шана, і винагорода

До 100-річчя утворення технічної інспекції праці профспілок в Україні та 60-річчя її діяльності в області

Президія Ради профспілок області відзначила технічних інспекторів, які багато років пропрацювали в цій сфері. У святковій Постанові з цієї нагоди зазначено, що

"За багаторічну сумлінну працю в профспілках, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок по здійсненню контролю у сфері дотримання законодавства про охорону праці, створення здорових і безпечних умов працівникам підприємств, установ, організацій області та з нагоди 100-річчя утворення технічної інспекції праці профспілок в Україні та 60-річчя її діяльності в Раді профспілок Івано-Франківської області нагородити Почесними грамотами Ради профспілок області з виплатою грошових винагород:

2018-03-26 09:20:13

МЕДИЧНА РЕФОРМА: місце пацієнта

Медична реформа здійснюється за європейською моделлю сімейної медицини. Прийнято закон, який визначає основні віхи розвитку сімейної медицини. Сьогодні ми стоїмо на нульовій, початковій позначці, в очікуванні змін, які мають відбутися за рік - півтора. Саме про ці зміни та місце пацієнта у процесі реформування йшла мова під час семінару для профспілкового активу, який організувала Федерація профспілок Кіровоградської області. Відкрила захід заступник голови ФПО Оксана Терлецька.

2018-03-23 14:00:49

ПРОФСПІЛКИ МУСЯТЬ БУТИ В АВАНГАРДІ

АКТИВНЕ ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО ЗДАТНЕ МІНЯТИ ЯКЩО НЕ ВСЕ, ТО МАЙЖЕ ВСЕ

22 березня відбулося засідання Ради профспілок Івано-Франківської області , де обговорено низку актуальних питань, зокрема:

Про здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю та охорону праці на підприємствах, установах, організаціях області відповідно до Угоди про співпрацю між управлінням Держпраці в області та Радою профспілок області від 22 грудня 2015 року. (Доповідали Ігор Росипайло, начальник управління Держпраці в області та Ігор Басюк, голова Ради профспілок  області).   

Чи не найбільший інтерес та дискусії точилися довкола ситуації з виплатою заробітної плати в бюджетних установах області. Інформували присутніх з цього питання: Ірина  Мацькевич, директор департаменту фінансів ОДА, Володимир Уєвич, перший заступник  голови  РПО та Мирослав Габорак, голова обласної профспілкової організації працівників освіти та науки.

Також слухали питання збереження  газети „Єдність”, органу профспілок області, позаяк склалася складна фінансова ситуація з утриманням газети.

В порядку денному було розглянуто також питання - Про виконання за 2017 рік бюджету  Ради профспілок області  за 2017 рік, та її бюджет на 2018 рік -    доповідала Надія Шпирун, завідувач фінансовим відділом, головний бухгалтер РПО.

З нагоди 100-річчя утворення технічної інспекції праці профспілок в Україні та 60-річчя її діяльності в області відзначено колишніх працівників -  технічних інспекторів Ради профспілок -  грамотами та грошовими преміями.

2018-03-21 14:37:14

Динамічні зміни вимагають нових знань та умінь

Українське суспільство стоїть перед великими випробуваннями. 4 роки війни з Росією, фінансово-економічна криза, до кінця не змодельовані реформи, як і не зрозумілі їх наслідки, критичний відтік трудового потенціалу країни, незбалансована цінова політика… - все дає катастрофічний збій на шляху розвитку нашої держави. Все це викликає соціальну напругу в суспільстві. Люди розгублені, не можуть адаптуватися до таких умов.

2018-03-21 12:52:36

Майбутнє ринку праці в Україні

Як подолати низку факторів, що мають негативний вплив на розвиток трудового потенціалу України, вирішували учасники круглого столу «Майбутнє ринку праці в Україні», що був організований Конфедерацією роботодавців України за участі Міністерства соціальної політики України.

 У круглому столі взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Державний секретар Міністерства соціальної політики України Віктор Іванкевич, Президент Конфедерації роботодавців України Олег Шевчук, Виконавчий Віце – президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, директор Інституту економіки та прогнозування НАН України Валерій Геєць,  народний депутат Віталій Курило, Заступник Голови Держслужби зайнятості Юлія Жовтяк, віце – президент Інституту професійних кваліфікацій Сергій Притоманов, завідувач відділу соціальної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Цимбал та ін. 

2018-03-20 13:04:12

ДО ВІДОМА КЕРІВНИКІВ ОБЛАСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРОФСПІЛОК

Таврійський Національний університет ім. В.Вернадського проводить прийом слухачів для підготовки фахівців освітнього рівня магістр за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» на денну та заочну форми навчання за державним замовленням та за кошти фізичних (юридичних осіб).

2018-03-20 09:55:23

РЕЗОЛЮЦІЯ ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КРУГЛОГО СТОЛУ: «СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ»

У Верховній Раді України відбувся парламентський круглий стіл на тему: «Стратегія розвитку промисловості України», у якому взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, фахівці Департаменту ФПУ з питань економічного розвитку та ціноутвореннянародні депутати України, керівники об'єднань промисловців, підприємців, роботодавців та експортерів, очільники промислових підприємств та ін..

Вони обговорили сучасний стан, динаміку розвитку та механізми підтримки вітчизняної промисловості та звернулись до Прем'єр-міністра України Гройсмана В.Б.

 

Резолюція додається

Департамент з питань
економічного розвитку та ціноутворення ФПУ