2018-03-19 09:38:56

18 БЕРЕЗНЯ – ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ЖИТЛОВО- КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

Рада Профспілок області надсилає найщиріші вітання з професійним святом працівникам галузі.

Ви створюєте умови для щоденної роботи підприємств, закладів і організацій. Від якості та надійності комунальних послуг, які ви надаєте, значною мірою залежить благополуччя кожного будинку, кожної української родини.

Дякуємо за сумлінність і старання. Бажаю усім вам міцного здоров’я, щастя, достатку й нових вагомих трудових здобутків!

З повагою, Голова РПО                                Ігор Басюк

2018-03-16 10:41:18

ПРОЕКТ ГЕНУГОДИ. Профспілки наполягають на дотриманні принципу справедливої оплати праці

Жваво, бурхливо, але по-діловому, конструктивно проходило 12 березня засідання Спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з ведення колективних переговорів з укладання Генеральної угоди на новий строк.

2018-03-16 10:37:37

Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні

Такою буде одна з тематичних доповідей, представлених на Асамблеї Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, що відбудеться на початку квітня ц.р. у Брюсселі. Друга із запропонованих тем, обговорених членами УСПГС на засіданні 13 березня, стосуватиметься кліматичних змін. Учасники засідання, в якому взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий, ухвалили рішення щодо активізації підготовчої роботи до Асамблеї, а також розглянули низку питань стосовно розробки стратегічного плану діяльності УСПГС на поточний рік та операційних планів її робочих груп, щодо внесення змін до регламенту Платформи, а також затвердження Спільної декларації П’ятого засідання УСПГС, що відбулось у Києві восени минулого року.

 

Члени УСПГС обговорили урядовий звіт про виконання Угоди про асоціацію у 2017 р.

2018-03-16 10:24:22

Про атестацію лабораторій та здійснення санітарно-гігієнічних досліджень

У зв’язку з вкрай негативною ситуацією, що склалася протягом 2016-2017 років з проведенням атестації робочих місць за умовами праці через відсутність правового регулювання атестації лабораторій підприємств, установ, організацій на здійснення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища та трудового процесу для проведення атестації робочих місць за умовами праці, ФПУ звернулась до Кабінету Міністрів України з вимогою надати необхідні доручення щодо прискорення розробки та затвердження Міністерством соціальної політики України разом з Міністерством охорони здоров’я України та Державною службою України з питань праці нового порядку атестації лабораторій та тимчасового подовження строку дії атестації на право проведення санітарно-гігієнічних досліджень для лабораторії підприємств, у яких закінчився термін атестації, на період часу до затвердження нового Порядку атестації лабораторій.

2018-03-15 16:32:25

Щодо ситуації навколо нерухомого майна ДП «Санаторій» Красні Зорі»

Голова Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» своїм листом за № 04 -19/283 від 05 березня 2018 року звернувся до Наглядової ради з проханням прийняти управлінське рішення відносно загрозливої ситуації щодо нерухомого майна ДП «Санаторій Красні Зорі».

23.02.2018 року Товариство отримало інформаційну довідку з державного реєстру речових прав на нерухоме майно  та їх обтяжень, з якої стало відомо , що власником 820/1000 об’єкта нерухомого майна площею 11804,5 кв.м, яке знаходиться по вул. Бернардацці (вул. Красних Зорь) буд 4/6 є Товариство з обмеженою відповідальністю «Будлайф Інвест». Як видно з довідки Державну реєстрацію права власності на вказану частину майна без виділення складових частин об’єкта, за ТОВ ««Будлайф Інвест» було проведено 04.12.2017 року державним реєстратором Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості та бізнесу «Мельник Тетяною Іванівною.

2018-03-15 12:34:04

Голова ФПУ Григорія Осовий взяв участь засіданні Міжнародної конфедерації профспілок у Брюсселі

6 березня 2018 року у Брюсселі відбулося 12-те засідання Виконкому Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок (ПЄРР). Головував на засіданні Президент ПЄРР Іраклій Петріашвілі.

Обговорювалися питання підготовки до Конгресу МКП, майбутнього сфери праці та взаємовідносин з МОН та Бюро з питань діяльності трудящих, балканської стратегії та політики Східного партнерства ЄС.Члени Виконкому також обговорили права профспілок, заробітну плату та соцальний захист у ланцюжках постачань багатонаціональних корпорацій, зближення розмірів заробітної плати між країнами Сходу і Заходу Європи, заслухали звіт генерального секретаря ПАРР Луки Вісентіні, звіти молодіжного та жіночого комітетів ПЄРР, затвердили план роботи на 2018 рік.

2018-03-15 12:04:30

ДО ВІДОМА ЧЛЕНІВ РАДИ ОБЛАСТІ

22 березня 2018 року об 11 год. в залі засідань управління виконавчої  дирекції Фонду соцстраху в області (вул. Мельника, 11) відбудеться чергове засідання Ради профспілок області

з ПОРЯДКОМ ДЕННИМ:

1.Про здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю та охорону праці на підприємствах, установах, організаціях області відповідно до Угоди про співпрацю між управлінням держпраці в області та Радою профспілок області від 22 грудня 2015 року.

2.Про ситуацію з виплатою заробітної плати в бюджетних установах області.

3.Про газету «Єдність».

4.Про виконання за 2017 рік бюджету та основні показники бюджжету Ради профспілок області на 2018 рік.

5.Про 100 річчя утворення технічної інспекції праці профспілок в Україні та 60-річчя її діяльності в області.

2018-03-15 09:46:36

ЦІНИ І СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ?

Учасники круглого столу «Нова політика цін і тарифів на соціально значущі товари і послуги: чи збережено принципи соціальної справедливості?», який провела ФПУ 15 лютого ц.р. з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості, наголосили, що лише об’єднання зусиль влади усіх рівнів, наукових, громадських та профспілкових організацій, спрямованих на досягнення соціальної справедливості у суспільстві на основі поваги до прав та законних інтересів громадян, підвищення рівня життя населення, соціальної стабільності в державі, забезпечення кожній людині гідних умов життя та ефективного соціального захисту, може забезпечити виконання нашою державою Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також реалізацію державної політики у сфері боротьби з бідністю та дотримання гарантованих Конституцією України прав людини на достатній життєвий рівень.

2018-03-15 09:43:44

ДО ВІДОМА ПРОФАКТИВУ

Про скликання четвертого засідання Ради ФПУ

Згідно з рішенням  Президії ФПУ  29 березня 2018 року в м. Києві у приміщенні готелю «Турист» скликається четверте засідання Ради Федерації профспілок України.

На розгляд Ради вноситимуться питання :

1.Про виконання рішень VII з’їзду ФПУ щодо організаційного і фінансового зміцнення Федерації профспілок України, її членських організацій задля посилення ефективності дій на захист прав членів профспілок.

2.Про виконання бюджету Федерації профспілок України за 2017 рік та бюджет ФПУ на 2018 рік.

3.Різне.

-Інформація про роботу Контрольно-ревізійної  у 2017 році.

-Інформація про стан виконання постанови Ради ФПУ від 25.04.2017 № р-3-2 «Про виконання вимог профспілок із захисту прав та інтересів працюючих та пріоритетні завдання на 2017 рік».

 

 

2018-03-13 09:21:14

ТЕРИТОРІАЛЬНА УГОДА

                                        між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківським обласним об’єднанням організацій роботодавців та

Радою профспілок Івано-Франківської області

на 2018-2020 роки

м. Івано-Франківськ

2018

Територіальна угода

між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією,

Івано-Франківським обласним об’єднанням організацій роботодавців та  Радою профспілок Івано-Франківської області

на 2018-2020 роки

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ