2018-03-12 12:27:06

СПІВЧУВАЄМО:

Рада профспілок Івано-Франківської області  

висловлює щирі співчуття  родині з приводу смерті  СТАСІВА Михайла Миколайовича, колишнього голови обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу.

Розділяємо біль непоправної втрати.

2018-03-12 08:46:37

"Це є втручанням у справи профспілок", -Генеральний секретар ЄФПОО Ян Віллем Гудріан

Генеральний секретар ЄФПОО Ян Віллем Гудріан звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

 

У ньому говориться:

«Шановний пане Президенте!

Шановний пане Прем’єр-міністре!

 

Нас проінформували про те, що атаки на профспілки активізувалися. Профспілки позбавляють права власності на майно, їм забороняють доступ до приміщень, в тому числі будинків профспілок. Це значно ускладнює їхню діяльність, робить її практично неможливою. Це є втручанням у справи профспілок, спрямованим на послаблення критики роботодавців, олігархів та уряду. Інше майно профспілок, включаючи лікувально-оздоровчі та спортивні заклади також витребується з їх власності. Тисячі людей потерпають від цього.

2018-03-07 09:26:54

ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ, ШАНОВНІ ЖІНКИ!

Рада профспілок області надсилає Вам найщиріші вітання зі святом весни - Міжнародним жіночим днем 8- березня .

Бажаємо вам щастя і тепла,

Щасливих  посмішок і радості доволі,

Щоб у душі завжди любов цвіла.

Щоб була втіха від життя, від долі.

Нехай кожен день посміхається вам квітами, стоголоссям шани і поваги вдома і на роботі. Нехай ця весна принесе у вашу оселю гармонію достатку, кохання, миру і спокою.  Будьте міцними у здоров’ї, натхненними в праці, успішними в дітях.  Хай здійснюються найпрекрасніші ваші мрії.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                        Ігор Басюк

 

 

2018-03-05 14:56:55

ЯК ПОДОЛАТИ БЕЗГРОШІВ'Я? і ЗБЕРЕГТИ "ШВИДКУ"?

Відбулося розширене засідання виконавчого комітету Івано-Франківської  обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

З першого питання порядку денного «Про забезпеченість до кінця 2018 року в кошторисах бюджетних установ витрат на оплату праці» доповіли Мирослав Габорак, голова обкому профспілки працівників освіти і науки, та Наталія Бирчак, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я. Про обласний огляд-конкурс «Краще підприємство з охорони праці»  доповів Ігор Якимів, начальник управління виконавчої дирекції ФСС в Івано-Франківській області. Про формування плану заходів з реалізації пріоритетних напрямів діяльності обласної тристоронньої соціально-економічної ради на 2018 рік  інформувала Олександра Гринів, заступник начальника управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації, керівник секретаріату ОТСЕР. Зважаючи на низку порушених  гострих проблем і невідповідностей, які не можуть бути вирішені на місцевому рівні, учасники зустрічі напрацювали документи -  

2018-03-05 10:55:45

У якій правовій державі можливо таке робити?

28 лютого Головою ФПУ Григорієм Осовим оперативно скликано засідання Президії ФПУ, на якому у гострій та критичній формі було обговорено ситуацію щодо посилення наступу на права профспілок, зокрема спроби владних структур привласнити будинки профспілок на місцях, які останнім часом стали все частішими.

Так, у Полтаві забирають Будинок профспілок для потреб прокуратури, в Ужгороді Будинок профспілок передають Державній судовій Адміністрації, в Івано-Франківську Будинок профспілок вже передано до комунальної власності. Такі ж не правові дії застосовуються і до профспілкових оздоровниць та спортивних об’єктів, навчальних центрів профспілок - в Чернігові, Хмельницькому тощо.

2018-02-26 15:22:29

Про засідання “круглого столу” щодо дій соціальних партнерів в умовах децентралізації влади

26 лютого  2018 року за ініціативою департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації проведено круглий стіл, на якому обговорено подальші дії соціальних партнерів в умовах децентралізації влади та залучення новоутворених об’єднаних територіальних громад до соціального діалогу .В даному заході взяли участь голова ради профспілок області І.Басюк, його перший заступник В.Уєвич, заступник начальника управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальник відділу з питань оплати праці, соціально-трудових відносин та правового регулювання у сфері праці  О.Гринів, заступник голови – виконавчий директор обласного об’єднання організацій роботодавців В.Скригунець.

2018-02-23 12:41:14

Керівникам членських організацій ФПУ Про навчання з питань охорони праці технічних інспекторів праці та інших представників профспілок з питань охорони праці

Шановні колеги!

Відповідно до Плану роботи ФПУ на І півріччя 2018 року, затвердженого Постановою Президії ФПУ від 21.12.2018 №П-12-6 (п. 65) та Розпорядження в.о. Голови ФПУ Саєнка В.В. від 16.02.2018 № 17 в період з 19 по 30 березня 2018 року буде проведено  навчання і перевірку знань з питань охорони праці технічних інспекторів праці та інших представників профспілок. Розклад занять сформовано відповідно до Плану та Програми навчання, затверджених Постановою Президії ФПУ від 28.02.2013 № П-16-12, додається (додаток 1).

Навчання проходитиме на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ (далі – АПСВТ) за адресою: м. Київ, Велика окружна дорога, 3, третій поверх, ауд. 307.  Проїзд: до станції метро «Теремки». 

2018-02-21 12:16:51

«Якщо влада стає…безперервною змовою»

20 лютого, у Всесвітній День соціальної справедливості, відбулося засідання Івано-Франківської обласної Тристоронньої соціально-економічної ради за участі: Ульванської Я.С., заступника директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації-начальника управління праці, заступника співголови обласної тристоронньої соціально-економічної ради від сторони облдержадміністрації; Басюка І.Є., голови Ради профспілок області, співголови обласної тристоронньої соціально-економічної ради від профспілок та Скригунця В.П., заступника голови, виконавчого директора обласного об’єднання організацій роботодавців, заступника співголови від сторони роботодавців.

На порядок денний зустрічі було винесено питання «Про дії сторін соціального діалогу щодо забезпечення в області соціальної справедливості та підписання Співголовами ОТСЕР Територіальної угоди між облдержаміністрацією, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Радою профспілок області на 2018-2020 роки.

2018-02-19 13:44:43

У світлі і за ширмою змін КАБМІН СТИМУЛЮЄ ПЕРЕРОЗПОДІЛ РИНКУ ПЕРЕВЕЗЕНЬ,

Як відомо, з 1 січня 2018 року набув чинності закон України про реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування. Передбачено передачу доріг місцевого значення зі сфери управління Укравтодорів місцевим органам влади. Також почали діяти нові вимоги до виконання ремонтно- будівельних робіт та експлуатації доріг.

Інше питання, яке бурлить на ринку перевезень – стримування владою страйку перевізників з вимогами підняття тарифів на проїзд та повернення державою коштів за здійснені перевезення пільгових категорій населення.

Про ці та інші питання говоримо з головою обласної організації професійної спілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Іваном Гавриляком.

«ХІБА МИ НЕ ЗНАЄМО ЧИЄ ЦЕ ЛОБІ?»…

2018-02-16 12:58:02

ПЕНСІЯ ПО-НОВОМУ. ЗА ВІКОМ

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсії» змінено норми статті 26 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими визначено умови призначення пенсій за віком.