2018-01-25 09:32:24

Галина НИКОРОВИЧ: « Якщо говорити про тенденції діяльності нашої об’єднаної служби, то вона - більш принципова і вимоглива»…

Г.Я. Никорович очолює первинну профспілкову організацію Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Профспілчанською роботою займається на громадських засадах багато років. Про свою колегу голова обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Ганна Чорній якнайкращої думки. « Г. Никорович - це дуже ініціативна і авторитетна людина. З її думкою рахуються колеги і керівництво. Попри велику зайнятість, відповідальну посаду, пані Галина встигає знати про всі проблемні питання колективу і колег, що в компетенції профспілки. На таких людях тримається справа, до якої ми покликані – відстоювання інтересів людей. Велика їй вдячність», - зазначає Г.Чорній.

Ми запросили Галину Ярославівну до розмови на сторінках газети, з тим, щоб почути, як почався рік. Чим займається лабораторія, які вона виконує обов’язки?  А, передовсім, як працює профспілка в організації?

І ось що ми довідалися з розповіді.

2018-01-25 09:27:00

«МИ ПОЧАЛИ ІНШИЙ, УСПІШНИЙ ВІДЛІК ЧАСУ»

Знане нині як ПрАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» ТМ «Ксенія» підприємство має більш, ніж 70-річну історію з часу свого заснування. Відтоді фабрика пережила різні періоди свого буття – від найбільшого піднесення, до практично руїни на зламі 90-х, коли розкрадалося обладнання, руйнувалися виробничі потужності, йшли з підприємства люди. З такої непростої ситуації У кінці 90-х - на початку 2000-х років з новим керівником і наново сформованою командою тут почали інший, успішний відлік часу.

Про нинішні здобутки і плани, про колектив і його роботу, смачну і якісну продукцію підприємства та співпрацю профспілки і адміністрації – у розмові із заступницями директора - з персоналу Тетяною Прошак, та з комерційних питань Марією Домчак, а також - з головою профспілкової організації підприємства Іриною Семак

2018-01-23 13:04:10

"Укрнафта" хоче продовжити видобуток надр на семи прикарпатських родовищах

Голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс звернувся до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука щодо продовження спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами у 2018 році.Мова йде про родовища для видобутку вуглеводнів, що знаходяться на території Івано-Франківської області, інформує кореспондент Бліц-Інфо. До травня завершиться строк дії семи спеціальних дозволів ПАТ "Укрнафта" на користування нафтогазоносними надрами з метою видобутку вуглеводнів. Майже всі вони були видані у 1998 році.
2018-01-22 12:58:38

В облдержадміністрації презентували пілотний проект реформування музейної галузі Прикарпаття

В облдержадміністрації за участю голови облдержадміністрації Олега Гончарука, народного депутата України Анатолія Матвієнка відбулася презентація концепції реформування Яремчанського музею етнографії та екології Карпатського краю, який стане пілотним проектом з комплексного оновлення музеїв Прикарпаття.

2018-01-22 12:34:09

Заява стане основою для переговорів про новий соціальний договір між урядами, бізнесом і працівниками

У Ватикані відбулася історична подія – Святий Престол запросив представників профспілок з усього світу для діалогу з питань економічної справедливості. У конференції під назвою «Від енцикліки «Populorum progressio» до «Laudato si»: Праця та організації трудящих – у центрі цілісного, стійкого та братерського людського розвитку» взяли участь понад 300 профспілкових лідерів з різних країн світу.

2018-01-22 10:56:34

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ, УКРАЇНО!

22 січня - величне державне свято на честь Дня проголошення в 1919 році Акту возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) та  Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину українську державу.

У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, в листопаді утворилася Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР).

У грудні 1918 року лідери цих двох держав у Фастові підписали попередній об'єднувальний договір. 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов в українську історію як Акт «Злуки» (Велика Злука), був обнародуваний у Києві, на Софійській площі.

День Соборності України символізує єдність українських земель. І хоча державі того часу не вдалося зберегти надовго свою єдність та незалежність, Акт Злуки був реальним втіленням багатовікової мрії українців про свою суверенну державу.

З тих пір кожен рік, 22 січня, на вулицях Києва та інших міст України можна бачити "живі ланцюги", які символізують історичне об'єднання країни.

Вітаємо український народ з величним державним святом! Дай, Боже, всім нам щирої любові до своєї землі і єдності - повік. 

 

З повагою, голова Ради профспілок області:                                                 Ігор Басюк

 

2018-01-16 11:45:26

ЗИМОВІ ТРАВМОНЕБЕЗПЕЧНІ ФАКТОРИ

«Прийшли похолодання, заморозки та ожеледь. Зима, звичайно, чудова пора року, проте насолоджуватися її красотами у побуті та виконувати роботи іноді заважають шляхи та тротуари, що перетворюються у морозну погоду у суцільну ковзанку, падіння бурульок, льодових (снігових) наростів та крижаних брил. Тому, варто звернути увагу на так звані «зимові травмонебезпечні виробничі фактори (чинники)», наголошує головний технічний інспектор в області В.Могильовський. З Цього приводу пропонує роз'яснення. 

2018-01-12 09:54:13

РЕАГУВАННЯ УРЯДУ НА ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК ЩОДО ЗАХМАРНИХ ЗАРПЛАТ ОКРЕМИХ КЕРІВНИКІВ

Міністерство соціальної політики на виконання доручення Кабінету Міністрів України вiд 29.11.2017 № 47572/1/1-17 розглянуло лист щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України вiд 19.05.1999  №859 „Про умови i розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних пiдприємств" та надало відповідь Спільному представницькому органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні. (додається).

2018-01-12 09:51:47

Уряд ухвалив рішення про перенесення робочих днів у 2018 році

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  «Про перенесення робочих днів у 2018 році» для працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя), крім органів Пенсійного фонду, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ, у 2018 році перенесено робочі дні з:

2018-01-11 13:03:20

СТВОРИМО РАЗОМ: УКРАЇНСЬКА МАПА ДИСКРИМІНАЦІЇ

Стаття 24 Конституції чітко зазначає « Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.»