2018-01-03 13:23:45

Є багато питань, які не були вирішені

Відбувся IV пленум Івано-Франківського обласного комітету профспілки працівників державних установ, на якому підбито підсумки роботи в 2017 році. Голова обкому Ніна Гушпіт у звітній доповіді «Про роботу обласної організації профспілки по соціально-економічному захисту спілчан» акцентувала увагу на позитивній динаміці щодо підняття мінімальної зарплати, дотримання норм нового Закону України «Про державну службу» в частині оплати праці, погодження з виборними профспілковими органами надбавок та виплат, залучення до роботи в конкурсній, дисциплінарній комісії та комісії з соціального страхування голів профкомів та профорганізаторів.
2018-01-03 12:45:34

Позиції та дії профспілки в умовах реформування медичної галузі

26 грудня в конференц-залі обласної клінічної лікарні за участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Миколи Стовбана, голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолія Піцуряка, голови координаційної ради з питань охорони здоров’я при ОДА Олега Петрини відбулося спільне засідання колегії профільного департаменту та пленуму обкому профспілки медичних працівників.
2018-01-03 12:32:39

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ЗМІЩУЄ ТЕМАТИКУ ДІАЛОГУ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ

Здійснення соціально-економічних реформ пов’язане з загостренням соціальних проблем, конфліктів, розбіжностей, які потребують узгодження інтересів різних соціальних груп та владних структур цивілізованим, безконфліктним шляхом. Інструментом вирішення цієї проблеми слугує соціальний діалог.
2018-01-03 12:21:11

СТАРТУВАЛА РЕФОРМА МЕДИЦИНИ У СЕЛІ

«Закон про сільську медицину підписаний! Президент Петро Порошенко дав офіційний старт реформі медицини у селі. Це означає, що для більш ніж 13 млн українців, які сьогодні проживають у сільській місцевості, медичні послуги будуть якісними і доступними. Зараз технічний стан існуючих сільських медамбулаторій та ФАПів жахливий. У 72% приміщень взагалі немає води, а у 82% — повністю відсутні туалети. Для медичних закладів це неприпустимо! Тому спільно з Міністерством охорони здоров’я Мінрегіон вже активно працює над розробкою ефективної мережі сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості. Це будуть енергоефективні будівлі з комфортними умовами та необхідним обладнанням», — сказав він.

2018-01-03 12:12:03

Податкова соціальна пільга у 2018 році

У головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області повідомляють, що відповідно до Закону України від 07.12.2017 року №2246-VIII «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум для працездатної особи (у розрахунку на місяць) становить 1762 гривні.
2018-01-02 14:24:10

Звернення ФПУ до Уряду та Антимонопольного комітету України щодо відновлення державного регулювання цін

З 1 липня 2017 року Кабінетом Міністрів України скасовано державне регулювання цін на соціально значущі продовольчі товари. Тим самим Уряд фактично відмовився від світової практики стримування цінових стрибків шляхом контролю за ціноутворенням у цій сфері.

2017-12-29 09:44:20

ПРО ЗАСТОСУВАННЯ СПИСКІВ, ЩО ДАЮТЬ ПРАВО НА ПІЛЬГОВУ ПЕНСІЮ

Постановою Кабінету Міністрів від 24 червня 2016 року №461 затверджено нову редакцію списків №1 та №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, до яких не увійшла низка професій.Наслідком тривалої роботи ФПУ і галузевих профспілок з Мінсоцполітики та іншими міністерствами і відомствами зроблено зміни до зазначених списків, якими з 1 січня 2018 року відновлюються окремі професії і посади, зайнятість в яких дає право на пенсію на пільгових умовах. Постанова Кабінету Міністрів України від 4 липня 2017 року № 479.

2017-12-28 10:30:04

Голова Крайової Організації ФСТ «Україна» Анатолій Садоха: « ЗАВЖДИ ЗБУДЕТЬСЯ ТЕ, В ЩО ДУЖЕ ВІРИМО…»

Вітаючи З Новим роком та Різдвяними святами всіх наших краян - профспілчан, людей, які віддані спортові та сприяють його розвиткові, хочу найперше сказати про позитивні напрацювання, які маємо в році 2017. Попри труднощі з фінансуванням, різні несприятливі ситуації, вдалося зберегти обласну організацію ФСТ «Україна» та 7 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Відтак, ми продовжили традиційні  змагання серед вихованців ДЮСШ, турніри з міні-футболу серед команд галузевих організацій профспілок, підприємств, установ та навчальних закладів. Як завжди, порадували нас результати весняно-осіннього легкоатлетичного кросу на призи профспілкової газети «Єдність». Примножують спортивну славу області та України виховані нами спортсмени, які беруть участь в міжнародних і всеукраїнських спортивних заходах.  Тому, є чим пишатися.

2017-12-28 10:26:24

Ніна ГУШПІТ : «Рік, що минає, заставив по-новому оцінити пріоритети»

2017 рік не назвеш простим. Економічна криза в державі, війна на Сході України, реформування – ті чинники, які не додають відчуття спокою та стабільності. Як і кожного громадянина нашої держави нас хвилює майбутнє України, її входження до європейської спільноти. Але для цього нам необхідно працювати над підняття соціальних стандартів, утвердження права, розвитку громадянського суспільства. Профспілка активно долучається до усіх процесів, які відбуваються в державі. В цьому році нам вдалося заставити Уряд дослухатися до нашого голосу, високопосадовці сіли за стіл перемовин з профспілками, врахували їх думку. Так, завдяки нашим консолідованим зусиллям вдалося добитися скасування заборони на отримання і пенсії, і зарплати працюючими держслужбовцями, відмінено 15 відсотковий податок для працюючих пенсіонерів, призупинено введення оплати за транспортування природного газу для населення, підвищено суми добових та оплати помешкання у відрядженнях для працівників бюджетної сфери.

2017-12-28 10:23:58

«Просто політики і люди-державники – це різні речі,- Андрій Дем’янчук,

Один з наймолодших профспілкових лідерів області.  Два з половиною роки  на звільненій основі він очолює Івано-Франківську міську організацію профспілки працівників освіти і науки, яка налічує понад 5 тисяч спілчан.Про рік, що минає, набутий досвід та бачення ролі профспілок у нинішньому непростому часі – в інтерв’ю з А. Дем’янчукам.