2017-12-20 12:46:18

22 грудня - День енергетика!

Шановні енергетики!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом разом з вдячністю за працю, яка дозволяє працювати усій країні, представникам усіх інших професій, радіти благам, які ви надаєте та підтримуєте.

Бажаю всім, хто поєднав своє життя з цією благородною професією, стабільної, безаварійної роботи, щоб результати вашої праці стали міцним фундаментом для нових здобутків. Хай світло завжди поборює темінь, як поборює добро всілякі негаразди.

Щастя, міцного здоров’я та благополуччя вам та вашим сім’ям!  Щоб було затишно в наших оселях та в  серцях.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                   Ігор Басюк.

2017-12-20 09:41:22

ТРИВАЮТЬ ОСТАННІ ДНІ ПЕРЕДПЛАТНОЇ КАМПАНІЇ на інформвидання

Головам обласних галузевих профоб’єднань

Триває передплата на  журнал «Охорона праці» на 2018 рік, на сторінках якого відображена діяльність усіх учасників правоохоронного процесу.

Журнал поєднує у спільному занепокоєнні станом охорони праці на виробництві лідерів профспілок, державних службовців, керівників і спеціалістів підприємств.

Кожен передплатник 2018 р. отримає новий  порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Крім того, при наданні квитанцій на журнал, ДП «Редакція журналу «Охорона праці» надає знижки на всі заходи, які проводитимуться Редакцією журналу у наступному році.

Передплатний індекс    74377.

 

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПЕРЕДПЛАТИТИ ГАЗЕТУ "ЄДНІСТЬ" - ВИДАННЯ РАДИ ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ

2017-12-20 09:18:23

З А Я В А Федерації профспілок України

У неділю, 17 грудня у м. Києві, після чергового віче на Майдані Незалежності відбулися події, які ганблять ті політичні сили, що його проводили, і стали організаторами спроби силового захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв ФПУ (Жовтневий палац) для організації в ньому координаційного штабу.

2017-12-14 09:40:29

БЮДЖЕТ 2018. АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР

7 грудня пізно увечері Парламентом ухвалено Державний бюджет України на 2018 рік. Майже вперше у практиці законотворчої діяльності ВР це зроблено вчасно. В Уряді кошторис назвали бюджетом економічного зростання, яким передбачено ріст ВВП на 3%.Документ поки що офіціально не опублікований, але вже зараз можна зробити оцінку щодо врахування у ньому профспілкових вимог і пропозицій, спрямованих на соціальний захист працівників.

Коментує Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2017-12-10 07:43:46

Профспілки про врегулювання оплати праці керівників державних підприємств

В Україні хронічно поглиблюється нерівність в оплаті праці на всіх рівнях: міжгалузевому, територіальному, між підприємствами, в межах одного підприємства, що зумовлене відсутністю прямого її зв’язку з рівнем складності та кваліфікації праці, професійною освітою працівника, економічними результатами господарської діяльності підприємства тощо.

2017-12-10 07:39:42

Мінсоцполітики відкликало роз’яснення щодо врахування індексації до складу мінімальної зарплати. Що далі?

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№1774-VIII від 06.12.2016 р.) постало питання про перелік виплат, які не включаються до складу мінімальної заробітної плати, зокрема стосовно суми індексації заробітної плати, нарахування якої не залежать від виконаної працівником місячної (годинної) норми праці.

2017-12-10 07:30:58

ПРИЙНЯТО БЮДЖЕТ УКРАЇНИ НА 2018 РІК

Ухвалено Закон України про Державний бюджет на 2018 рік.

На жаль, у прийнятому Законі найважливіші вимоги профспілок щодо адекватних розмірів мінімальних стандартів та гарантій – прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, та, відповідно, базового тарифного розряду ЄТС – залишилися проігнорованими як Урядом, так і парламентарями.

2017-12-07 13:07:25

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА

В Головному управлінні Казначейства області проходить Всеукраїнський тиждень права на тему: «Реалізація і захист прав людини в межах компетенції цієї служби». Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року № 579-р затверджено відповідний план заходів, які включають і низку юридичних консультацій-роз'яснень. У зв’язку з цим Головне управління державної казначейської служби в Івано-Франківській області вважає за доцільне повідомити наступне: починаючи з 2013 року Державна казначейська служба України (далі - Казначейство) відповідно до вимог Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» здійснює виконання рішень суду про стягнення коштів, боржником за якими є державний орган.

2017-12-07 10:16:22

СТУДЕНТИ СВОЮ АКЦІЮ НЕ ПЕРЕНЕСЛИ та висунули органам державної влади серйозні вимоги

Не допустити передачу фінансування вищих навчальних закладів I – II рівнів акредитації - коледжів та технікумів з Державного бюджету України на місцеві бюджети, зберегти чинний порядок їх фінансування - такі головні вимоги до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України учасників пікетування органів державної влади представниками технікумів та коледжів зі всіх регіонів країни, що відбулося 6 грудня в Києві. Воно проходило за активної та ефективної підтримки Федерації профспілок України, її членських організацій.

2017-12-06 14:18:25

ПРОФСПІЛКИ НЕ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД СВОЇХ ВИМОГ, А ПРО ПРОБЛЕМИ ГОВОРЯТЬ ВІДКРИТО

У Раді профспілок області 6 грудня відбулася прес-конференція для засобів масової інформації. Розпочалася розмова з відміненої на сьогодні запланованої раніше акції інформаційного пікетування Верховної Ради та органів державної влади.

З цього приводу Федерація профспілок України зробила відповідну заяву. Як зазначив голова РПО Ігор Басюк, «відміна акції не означає, що профспілки відмовляються від подальшої боротьби за соціальний Державний бюджет -2018 року, справедливий прожитковий мінімум, створення робочих місць. НЕ погоджуються вони і з  обкраданням людей через встановлений Кабміном занижений коефіцієнт з урахуванням стажу роботи для виплати пенсії. Це ті пріоритети, які ставлять перед собою  на даний момент  профспілки і домагатимуться цього всіма законними методами. Щодо перенесення акцій протесту (вкотре), то   йдеться про загострення політичної ситуації, можливості насильницьких дій в м. Києві, відтак - про безпечне проведення  мирної акції, яке не можливо гарантувати учасникам пікетування».