2017-11-21 08:15:05

ІРИНА ПАХУЛЬСЬКА: "Профспілка - ЦЕ ВМІННЯ БУТИ ЗГУРТОВАНИМИ І ВІДПОВІДАЛЬНИМИ"

Голова профспілкової організації Івано-Франківського Центру технічної освіти №1 Ірина ПАХУЛЬСЬКА: «ПРОФСПІЛКА  - ЦЕ  ОСОБЛИВА АТМОСФЕРА  співпереживання один за одного. А в ширшому сенсі – це ВМІННЯ БУТИ ЗГУРТОВАНИМИ І ВІДПОВІДАЛЬНИМИ…»

Центр технічної освіти №1 в м. Івано- Франківську один з кращих професійних закладів в Україні, з багатою навчальною та практичною базою. На доброму рахунку й тутешня первинна профспілкова організація, яку понад 15 років поспіль очолює  викладач професійної підготовки  Ірина Пахульська. Попри те, що первинка Центру нараховує понад 600 членів, голова профспілки виконує цю роботу на громадських засадах. Але це аж ніяк не применшує зроблених справ.

2017-11-19 08:32:54

ХЛІБ - ВСЬОМУ ГОЛОВА!

З професійним святом вас, працівники сільського господарства та переробної промисловості!

Не секрет, не завжди ми пам'ятаємо про те, як непросто виростити і зібрати ті  багатства, які ми щодня бачимо на своєму столі. Ростити хліб і до хліба таке ж високе покликання, як давати у світ скарби духовні.

То ж хай не буде переводу мудрим українським гречкосіям, натрудженим рукам селянина; хай нуртує в нашому серці щира любов до землі – годувальниці, яку називаємо батьківщиною. Хай буде щедрою своїми плодами ваша праця, мине сум незораного поля. Щоб в щасті та здоров’ї зростала і процвітала нація, яка має таку благословенну чорну ріллю.  Щоб було вдосталь усім хліба, який усьому голова.

Голова Ради профспілок області                                               Ігор Басюк

 

 

 

2017-11-16 14:34:08

З ДНЕМ СТУДЕНТА!

Шановна молоде! Прийміть найщиріші вітання з таким світлим і натхненним святом - Днем студента. Міцних вам знань, сміливих ідей, чудового настрою і віри в свої сили.

Хай збудеться кожна ваша мрія, від якої стануть кращими  наші  держава, родина, і світ загалом. Здоров'я і везіння, мудрих наставників і бажання зреалізувати себе.

З повагою,

Голова Ради профспілок області         Ігор Басюк

2017-11-16 14:13:07

Сьогодні День радіо, телебачення та зв’язку

Це свято єднає  людей багатьох професій: журналістів, операторів, видавців, листонош, сортувальників – всіх чия праця виконує важливу суспільну місію - забезпечує громадянам  право на отримання інформації.

Поінформованість  відкриває нам вікно у світ знань і досвіду, єднає держави і континенти, народи і окрему людину; дає широкі можливості для контактів та спілкування.

Визначальним аспектом вашої роботи є відповідальне ставлення до своєї справи. Це справа – сумління та  високої кваліфікації, справа поваги до свого народу і його історії та традицій. Справа, з якої виростають справжні громадяни своєї держави, патріоти з - великим серцем і високим Духом.

Бажаю всім вам професійного зростання, невичерпної творчої енергії та величних ідей, процвітання, здоров’я, гарного настрою сьогодні та завжди.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                             Ігор Басюк.

2017-11-15 13:47:38

Кабмін збільшив виплати сім’ям загиблих в АТО

Кабінет міністрів збільшив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів сім’ям загиблих учасників АТО, а також військовослужбовцям, які отримали інвалідність під час участі бойових діях на Донбасі. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу. Таким чином, суму допомоги сім’ям загиблих на службі військових збільшили з 800 тис. грн до 1,2 млн грн., передає Інтерфакс-Україна.

2017-11-15 13:26:56

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Проект Держбюджету-2018 прийнято в першому читанні

14 листопада на вечірньому засіданні Верховна Рада України розглянула та прийняла в першому читанні проект Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік (реєстр. №7000), поданого Урядом, ухваливши Постановою висновки та пропозиції до цього законопроекту як Бюджетні висновки Верховної Ради України.

Протягом двох тижнів Уряд повинен підготувати та подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік до другого читання з урахуванням прийнятих Бюджетних висновків ВРУ.

2017-11-15 11:02:04

КАРПАТНАФТОХІМ. ТРЕТІЙ МІСЯЦЬ ПОСПІЛЬ НА МАКСИМАЛЬНИХ НАВАНТАЖЕННЯХ

Залишилися вже в минулому хвилювання, безсонні ночі, термінові виклики, пов’язані з підготовкою і пуском обладнання виробництв ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». І хоча клопотів у калуських нафтохіміків вистачає й нині, але це вже далеко не те, що спостерігалося тут у травні і на початку червня.

– Про ті всі події ми добре пам’ятаємо, – розповідає начальник виробництва етилену і поліетилену Іван Федорів, – а тому, аби вберегтися від подібних проблем, ще з більшою відповідальністю дбаємо за стан та роботу обладнання. Зважаючи, що часто в ході ведення пускових робіт причинами виробничих неполадок була робота контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, а також компресорного та насосного обладнання, нині приділяється підвищена увага їх стану. І вжиті заходи, скажу відверто, дали позитивний результат.

2017-11-15 10:37:08

Музей нафтопромислів Галичини увійшов у топ-10 найнезвичайніших музеїв України

В один із завершальних днів жовтня Музей нафтопромислів Галичини (Надвірна) заполонило різномов’я іноземних гостей, адже сюди завітали близько чотирьох десятків учасників Міжнародного паливного конгресу-2017, який проходив 26-28 жовтня на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серед відвідувачів – студенти та молоді науковці із 15 країн світу: Польщі, Австрії, Греції, Німеччини, Угорщини, Туреччини, Китаю, Лівану, Сирії, Єгипту, Йорданії, Анголи, Камеруну, Гани, Лівії та ін. До складу делегації увійшли також представники світових компаній-лідерів нафтогазової галузі: Шлюмберже, Укргазвидобування, УКРНГІ, «Бурова Техніка», CNGS Group, ПАТ «Укрнафта», UA-System, УкрНДІгазу, НПП «Укргазгеоавтоматика», ДТЕК. Очолював міжнародну делегацію  президент SPE International 2018 Дарсі Спейді.

2017-11-15 09:55:48

“ Сучасні гендерні аспекти, питання дискримінації у трудових відносинах»

 Таку тему обговорювали учасники семінару, що відбувся у м. Харкові згідно плану роботи Жіночого комітету профспілки працівників АПК та за підтримки Міжнародного профспілкового об”єднання  IUF. Це був один із найбільш ефективних і результативних семінарів з питань гендерної політики, в якому взяли участь профспілкові активісти Харківської, Запорізької, Донецької, Сумської,Чернігівської ,Київської та ряду інших областей України.

2017-11-15 09:42:27

ВР надала пораненим під час Революції гідності такі ж пільги, як учасникам бойових дій

Верховна Рада, прийнявши в цілому законопроек №5697, прирівняла в соціальному статусі постраждалих на Майдані до учасників бойових дій.Для цього у закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» парламентарі внесли новий розділ про статус постраждалих учасників Революції гідності. Йдеться про учасників Революції гідності, які отримали тяжкі, середньої тяжкості чи легкі поранення, що не призвели до інвалідності, якщо люди звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року. Цим особам, які матимуть посвідчення «Постраждалий учасник Революції гідності», надали пільги та соціальні гарантії, передбачені для учасників бойових дій.