2017-11-14 15:19:26

Профспілки - за сприятливе середовище для економічного зростання

Загальнонаціональна презентація результатів комплексного дослідження на тему «Створення сприятливого середовища для сталого підприємництва» відбулась 13 листопада у Києві. В заході взяли участь та виступили Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, Голова СПО об’єднань профспілок, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, регіональний директор Міжнародної організації праці в Європі та Центральної Азії Хайнц Коллер, академік НАН України Елла Лібанова та інші.

 У своєму виступі Григорій Осовий акцентував на принципових питаннях, що відображають позицію профспілок щодо актуальної у сучасних умовах проблеми економічного розвитку та створення  сприятливого середовища для сталого підприємництва у нашої країні.

2017-11-14 12:59:25

УХВАЛЕНО ЗАКОН, ЯКИЙ ДОЗВОЛЯЄ УСІМ ДІТЯМ НАВЧАТИСЯ ВДОМА

Верховна Рада України ухвалила новий закон "Про освіту", який передбачає реалізацію концепції Нової української школи. Одним із пунктів реформування освітньої системи є можливість домашнього навчання не лише для дітей з особливими потребами, а й для усіх охочих.

2017-11-14 12:50:48

ПІСЛЯ ЗУСТРІЧІ З ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ: ДАТА АКЦІЇ ПРОТЕСТУ ЗАЛИШИЛАСЯ ВІДКРИТОЮ

Як уже повідомлялося, Президією ФПУ 5 жовтня 2017 року прийнято постанову № П-10-3 «Про солідарний спротив профспілок наступу на права людини праці в умовах реформ». Згідно з документом, вирішено провести Всеукраїнську акцію профспілок при прийнятті Держбюджету-2018 та Трудового кодексу 14 листопада у Києві з одночасним проведенням акцій у регіонах.

2017-11-13 18:05:29

УКРАЇНСЬКИМ ПРОФСПІЛКАМ - 200 років

9 листопада у Львівському Національному університеті ім. Івана Франка відбулась Міжнародна науково-практична конференція, організована Федерацією профспілок України та присвячена 200-річчю від дня створення першої профспілкової організації на українських землях.

Захід відбувся на виконання рішення Президії ФПУ.

2017-11-13 18:01:08

ЗУСТРІЧ З ПРЕМ’ЄРОМ. Шляхом діалогу та знаходження спільних рішень

Актуальні та гострі питання розвитку України, ефективного захисту законних прав та інтересів працюючої людини обговорили 7 листопада  учасники зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з представниками найбільш впливових профоб’єднань держави.

 Конструктивний діалог соціальних партнерів відкрили виступи Глави Уряду Володимира Гройсмана та Голови СПО об'єднань профспілок, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.

2017-11-13 09:33:49

В.ГРойсман про зустріч з профспілками

В.Гройсман поінформував Уряд про " продуктивну серйозну тригодинну зустріч з українськими профспілками, Федерацією роботодавців України", зазначивши про наступне:

"Три години в цій залі ми говорили про проблеми, про шляхи вирішення проблем, аналізували ситуацію. Я радий тому, що в багатьох питаннях ми є однодумцями. І фактично все те, що ми вчора обговорювали, стосувалося конкретно питання економіки (розвитку національної економіки) і як досягнення національної економіки інвестувати в якість життя українських громадян.

2017-11-13 09:28:18

Перший результат зустрічі профспілок з главою Уряду – підвищення стипендій

Рішенням КМУ підвищено академічні та соціальні стипендії на 18%.Про це сьогодні на засіданні Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. При цьому він зазначив: «Ми ретельно працювали над тим, аби підтримати студентство і знайшли рішення про підвищення стипендій з 1 листопада». В.Гройсман назвав цю звістку гарною і акцентував увагу на тому, що Кабінет Міністрів України зробив це у рамках програм з підвищення соціальних стандартів.

2017-11-08 12:25:08

НА ПРИЗИ "ЗОЛОТОЇ ОСЕНІ"

На початку листопада Крайова організація ФСТ «Україна» спільно з Радою профспілок області провели традиційний профспілковий легкоатлетичний крос «Золота осінь-2017». На алеях парку культури і відпочинку ім.Т.Г.Шевченка зібралось понад 200 шанувальників оздоровчого та спортивного бігу з  профспілкових організацій, міських рад ФСТ «Україна», навчальних закладів та спортивних шкіл товариства, щоб перевірити свою спортивну підготовку, поспілкуватися з колегами по спорту та, по можливості, отримати заслужену нагороду за призове місце.

2017-11-08 11:12:20

ЧИ БУДЕ ПРОТЕСТ ПІСЛЯ ЗУСТРІЧІ ПРОФСПІЛОК З В,ГРОЙСМАНОМ

Вчора, відразу після завершення робочої зустрічі членів Президії ФПУ з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом відбулась нарада її учасників від профспілок.На ній члени Президії ФПУ обмінялись думками щодо результативності проведених в Уряді перемовин та надали конструктивну оцінку їх результатам, зокрема, враховуючи низку доручень, які надав Прем’єр-міністр безпосередньо реагуючі на порушені профспілками проблеми.

2017-11-07 13:05:42

Управління держпраці в області інформує:ПРО ОБЛІК ЧАСУ ПРАЦІ В ШКІДЛИВИХ УМОВАХ

Стаття 43 Конституції України гарантує безпечні умови праці. Помилки в обліку робочого часу в шкідливих умовах праці неприпустимі. Нормативні акти обмежують час роботи працівників, зайнятих у шкідливих умовах. І саме табель свідчить, чи дотримується роботодавець законодавчих норм.Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці, встановлюють скорочену тривалість робочого часу – не більш як 36 годин на тиждень (пункт 2 частини 1 статті 51 Кодексу законів про працю України).