2017-11-07 12:46:54

З ВДЯЧНІСТЮ ЗА ДОПОМОГУ

Рада профспілок Івано-Франківської області отримала листа від Федерації профспілок Вінницької області за підписом Голови ФПО  М.Колесника.

В листі, зокрема, зазначено: «Президія Федерації профспілок Вінницької області висловлює щиру подяку за надання фінансової підтримки, яка спрямована на допомогу членам профспілок, які зазнали збитків, у зв’язку із надзвичайною ситуацією, що сталася на військових складах поблизу м.Калинівка.

Дякуємо за розуміння і підтримку».

 

 

2017-11-07 12:28:00

ПРО ЩО ГОВОРИТИМУТЬ ПРОФСПІЛКИ З В,ГРОЙСМАНОМ?

6 листопада керівники членських організацій Федерації профспілок України зібрались на робочу нараду, щоб обговорити порядок денний та зміст зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань, що має відбутися у Кабінеті міністрів 7 листопада.

 Вів нараду Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2017-11-06 09:47:22

В області зареєстровано майже 10 тисяч безробітних, – статистика

В Івано-Франківській області станом на вересень проживало більше 1 мільйона 300 тисяч мешканців, з них 605,2 тис – у містах, 773,4 тис – у селах. Зараз населення тільки зменшується, від початку року на більш, як 1 300 мешканців. Про це йдеться в довідці ГУ статистики в Івано-Франківській області про соціально-економічне становище населення області.

2017-11-06 09:43:49

ПРОФСПІЛКИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ

3 листопада на селекторній нараді, що відбулась у режимі он-лайн в «Укртелекомі», керівники всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань обговорили хід підготовки до проведення Всеукраїнської акції протесту в Києві і на місцях.

2017-11-03 11:55:57

Шановні працівники соціальної сфери. Рада профспілок області щиро вітає вас із професійним святом !

Ваша праця є почесною, адже  сповнена  найвищих людських ідеалів – почуттів любові, милосердя, гуманності. Ви вирішуєте проблеми людей, які потребують  спілкування та допомоги.

Піклуючись про людину, її майбутнє -  робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.Висловлюємо щиру вдячність за снагу і професіоналізм у справі поліпшення добробуту населення нашого краю, соціального захисту тих, хто його потребує.Бажаємо Вам здоров’я, творчого натхнення, здійснення всіх задумів і мрій, щоб Вас завжди супроводжувало бажання і можливість бути корисними справі, до якої ви покликані.

З повагою Голова Ради профспілок

Івано-Франківської області                                                 Ігор  Басюк

2017-11-02 10:39:47

ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ ЯК ЗАСІБ ВПЛИВУ

На засіданні Президії Ради профспілок області обговорено питання «Про стан забезпечення профспілками  громадського контролю за додержанням законодавства про працю на підприємствах, установах,  організаціях області».За результатами  проведених  перевірок та розгляду звернень громадян,  кількість виявлених порушень  трудового законодавства,  вчинених роботодавцями у першому півріччі 2017 року, значно зросла у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

2017-11-01 09:53:32

ЗІ СВЯТОМ ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ

1 листопада - знаменна дата в історії України – День проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Цього року ми відзначаємо 99-у річницю цієї вікопомної події. ЗУНР відкрила шлях галичанам та наддніпрянцям до об’єднання, відтак і втілення найзаповітнішої мрії – Соборності та Незалежності України.

Проголошення ЗУНР - це й початок величезної праці щодо створення широких можливостей для повноцінного національно-державного, економічного й культурного життя українців.

Як і в той час розгулу большевизму, так і сьогодні наша боротьба за вільну і незалежну державу відбувається в умовах російської військової агресії. Українські воїни на східних рубежах України, так само як козацтво, Січові Стрільці, Герої Крут, повстанці ОУН-УПА, Герої Небесної Сотні та тисячі патріотів, імена яких нам і досі не відомі, відстоювали і відстоюють мирне  сьогодення та щасливе майбутнє України.

Будьмо вірними цим святим ідеалам. Нехай на багатостраждальній українській землі, в наших родинах  запанують злагода, добробут та мир.

Слава Україні!                                          Героям Слава!

Голова Ради профспілок

 Івано-Франківської області                                              Ігор Басюк  

 

 

2017-10-31 09:18:15

ПРОТИ ПРАЦІ, ЩО В ТІНІ

В Україні, як і в усьому світі, незадекларована праця гостро засуджується, оскільки є однією зі складових тіньової економіки. В нашій країні її найпоширенішими формами є:

2017-10-31 09:09:32

ЧОМУ ТАРИФИ НЕСКІНЧЕННО ПІДВИЩУЮТЬСЯ

27 жовтня у ФПУ відбулась фахова дискусія з обговорення державної політики цін і тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги, а також визначення можливих шляхів зниження цін і тарифів для споживачів.

2017-10-30 15:18:51

У Войнилові радилися керівники закладів профтехосвіти

Департаментом освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти в області на базі Войнилівського професійного ліцею була проведена нарада директорів професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківщини «Організація ефективної співпраці заради розвитку системи управління професійно-технічною освітою».