2017-08-18 15:31:16

«НАМ НЕ ПОТРІБНА КРИТИКА, КОНФРОНТАЦІЯ, НАМ ПОТРІБЕН АНАЛІЗ І ПІДШТОВХУВАННЯ ВЛАДИ ДО ПРАВИЛЬНИХ РІШЕНЬ», - І.Басюк

Незалежній Україні - 26. Для людини  – багато, для держави – мізер. І все ж, це достатній період, щоб робити оцінку і підсумки. Україна  визнана світовим співтовариством суверенна, незалежна держава. Інше питання, що є внутрішні проблеми і вони складні для кожного українця, громадянина України. Ідеться про рівень і якість життя, про гідність людини. Але завдання наше спільне – об’єднувати державу і вирішувати протиріччя, які її роздирають.Про головні виклики сьогодення і місію профспілок  - у розмові з головою Ради профспілок Івано-Франківської області Ігорем БАСЮКОМ.

2017-08-18 09:31:23

Профспілки вийдуть на протест, вимагаючи прискорення медичної реформи

На початку вересня профспілки вийдуть на масовий протест, вимагаючи поліпшення соціально-економічної ситуації у галузі охорони здоров’я. Таке рішення було ухвалено 8 серпня на засіданні Президії галузевої профспілкиФедерація профспілок України тримає медичну реформу у полі зору, захищаючи як права та інтереси як працівників медичної профспілки, так і пересічних громадян – користувачів медичних послуг. Така робота проводиться на всіх рівнях: на рівні законодавчої та виконавчої влади. Представники профспілок плідно працюють з парламентськими фракціями, комітетами та окремими депутатами Верховної Ради, з роботодавцями, урядом та міжнародними структурами.

2017-08-14 10:21:20

Григорій Осовий: «Можуть постраждати не тільки працівники, а й імідж держави, яка стала на європейський шлях розвитку»

У Верховній Раді 12 липня у першому читанні прийнято законопроект № 6489, який на думку авторів повинен запобігти надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Начебто і благородна справа, а що насправді стоїть за положеннями цього документу.

2017-08-14 10:10:06

МІЖ ПРОФСПІЛКОЮ ТА МІНРЕГІОНОМ ПІДПИСАНА ГАЛУЗЕВА УГОДА. Заробітна плата і умови праці 650 тисяч будівельників в Україні поліпшаться

Напередодні професійного свята – Дня будівельника, який 2017 року в Україні святкуватиметься 13 серпня, була підписана Галузева Угода між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

2017-08-14 10:06:40

З А Я В А Президії Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок з приводу нестримного зростання цін на продукти харчування

Президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок прийняла Заяву з приводу нестримного зростання цін на продукти харчування, яка надіслана Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б., голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Резніченку В.М., голові Дніпропетровської обласної ради Пригунову Г.О. та голові Федерації профспілок України Осовому Г.В. для відповідного реагування.

2017-08-14 09:58:47

СЕРГІЙ КАПЛІН: НАФТОДОБУВНИКИ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ ВИМАГАЮТЬ ЗУПИНИТИ ЗНИЩЕННЯ ГАЛУЗІ

Представник Федерації профспілок у Верховній Раді замість депутатських канікул вирушив у робочий тур Україною. Вже об'їхав 15 областей. У Івано-Франківську на допомогу покликали представники трудових колективів нафтогазовидобувної та переробної галузей. Саме з Надвірної свого часу  у 1850 році тут почався видобуток. 120 років тому тут був відкритий нафтопереробний завод, який зараз фактично зупинився.

2017-08-10 12:52:29

Відбулись консультації представників профспілкової сторони із членами експертної групи МОП

Актуальні питання підвищення рівня та ефективності соціально-економічного захисту працівників, активізації ролі профспілок у цьому процесі обговорили 9 серпня в Києві представники профспілкової сторони та члени експертної групи Міжнародної організації праці. Вона знаходиться в Україні з метою обговорення актуальних питань, пов’язаних з дотриманням міжнародних трудових норм, зокрема щодо соціального забезпечення, інспекції праці, денонсацією застарілих (К32, К102) та ратифікацією більш сучасних конвенцій МОП (К152, К183) та надання відповідних роз’яснень.

2017-08-10 12:44:01

З В Е Р Н Е Н Н Я Президії Центрального комітету Профспілки металургів і гірників України до Федерації професійних спілок України

Пройшов майже рік з часу проведення минулорічного Маршу протесту профспілок у формі пікетування Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, метою якого був захист прав та інтересів працівників і ветеранів праці на гідне життя в умовах шокового підвищення цін на енергоносії і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Чи досягли ми сьогодні поставленої мети? На наше переконання - Ні!!!

2017-08-10 12:29:39

Я - українець! ТРИ ДЕФЛІМПІАДИ – ТРИ МЕДАЛІ

Знайомтесь – Володимир Миколайович Рій.  Тридцяти однорічний спортсмен, родом з м. Тлумача.У 2008 році він закінчив ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти, фізична культура» та здобув кваліфікацію вчителя фізичної культури, організатора туристичної роботи.

2017-08-09 15:16:32

Акції протесту медичних працівників бути – рішення прийнято!

Внаслідок ігнорування владою вимог Профспілки працівників охорони здоров’я України та погіршення соціально-економічної ситуації в галузі Президія Профспілки на своєму засіданні 8 серпня прийняла рішення про проведення у першій половині вересня Всеукраїнської акції протесту працівників галузі. Вела засідання Голова Профспілки Вікторія Коваль. В заході взяв участь та виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.