2017-08-09 15:09:30

СЕРГІЙ КАПЛІН ВНІС ЗАКОНОПРОЕТ ПРО ЩОДЕННУ ПЕНЮ ЗА ЗАТРИМКИ ЗАРПЛАТИ

Представник ФПУ у Парламенті Сергій Каплін зареєстрував два профспілкових законопроекти №7003 та 7004 щодо посилення захисту працівника у випадку затримки зарплати. Позбавлення трударів законної винагороди за їхню працю - злочин і керівники, які це допустили мають нести за це сувору відповідальність.

Крім компенсації за кожен день затримки зарплатні людям має нараховуватись пеня у розмірі 0,2% неотриманої суми.

2017-08-09 10:51:54

13 серпня - ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

ШАНОВНІ  КОЛЕГИ !

Прийміть найщиріші  вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників ветеринарної медицини!

Немає професій з великим майбутнім, але є професіонали, майстри своєї справи, які творять це майбутнє. Адже майстер – це людина, яка з задоволенням і найкраще робить те, що не виходить у інших. Це про вас, про обрану вами професію.

Бажаємо вам, щоб цей професіоналізм та відповідальне ставлення до праці були гідно оцінені державою, приносили вам матеріальне й моральне задоволення.

 Вірте в себе! Вірте в свої здібності! Будьте впевнені у своїх силах, і тоді зможете бути успішними та щасливими.

 Вітаємо профспілковий актив! Дякуємо вам за розуміння свого обов’язку, за активну громадську позицію.

Нехай ваше життя буде наповнене Любов’ю, Щастям та Вірою.  Добробуту і злагоди вашим колективам і вашим родинам.

ЗІ СВЯТОМ ВАС!  

                                                                                 З повагою,  Голова обласної організації  профспілки працівників АПК      Ганна Чорній    

2017-08-04 14:33:27

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Медичній реформі – ефективність, прозорість, соціальну наповненість

Актуальні проблеми у системі охорони здоров’я, пошук нових ефективних шляхів її реформування в інтересах людей праці та роль в цьому процесі профспілок – ці та інші важливі питання, що турбують зараз членів профспілок, всіх громадян України, обговорили 2 серпня під час робочої зустрічі Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий та Директор програм Центру солідарності АФП - КВП в Україні Трістан Масат.

2017-08-04 14:30:54

Перспективи впровадження медичного соціального страхування в Україні

Довгі роки очікує свого вирішення важке та надто складне питання забезпечення належного та доступного медичного обслуговування усього населення України.

2017-08-04 11:31:44

ЗАПРАЦЮВАВ «КАРПАТНАФТОХІМ»

У зв’язку з пуском основних виробництв «КАРПАТНАФТОХІМу», перед колективом товариства постали нові важливі завдання, пов’язані з реалізацією готової продукції.

2017-08-04 11:25:10

Богдан Войтович: «Основна мета роботи ФСК «Нафтохімік» залишається незмінною»

Фізкультурно-спортивний клуб «Нафтохімік» – місце для здорового відпочинку після трудових буднів працівників ТОВ «КАРАПАТНАФТОХІМ» та й всіх охочих до занять спорту калушан.Адміністрація закладу займається організацією та проведенням навчально-тренувальних занять, спортивно-масової і оздоровчої роботи. Про особливості роботи клубу в літній період та найближчі плани журналісту НК розповів його керівник Богдан Войтович.

2017-08-03 14:58:02

ЩЕ НЕ ВМЕРЛА … «УКРНАФТА». Голос профспілок заважає олігархам діяти повністю на свій розсуд. Але, чи надовго?

Голови обласних галузевих профспілкових організацій  та керівники підприємств нафтогазової і хімічної  промисловості Івано-Франківщини 1 серпня мали зустріч з офіційним представником Федерації профспілок України у Верховній Раді  народним депутатом Сергієм Капліним, який відвідав Прикарпаття.   Під час  зустрічі обговорено критичну ситуацію, яка склалася навколо ПАТ «Укрнафта».

2017-08-03 09:22:21

Керівникам членських організацій ФПУ

25 липня народним депутатом  Капліним С.М. внесено до Верховної Ради України проекти законів України реєстр. № 7002 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту працівника у випадку затримки виплати заробітної плати» та реєстр № 7003 «Про внесення змін до статті 168 Податкового кодексу України щодо посилення захисту працівника у випадку затримки виплати заробітної плати», які підготовлені на основі профспілкових законодавчих ініціатив, схвалених Президією ФПУ ( постанова № П-9-6 від  22.06.2017 та СПО об’єднань профспілок – рішення № 39-2 від 10.07.2017.

2017-08-02 15:34:04

До уваги керівників членських організацій ФПУ

Голова ФПУ  Григорій Осовий звернувся до керівників членських організацій ФПУ з роз’ясненням щодо права підпису листів заступниками Голови ФПУ.

2017-08-02 15:07:36

ПРО ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ ПРО ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ

6 червня Верховною Радою прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі оздоровчих дитячих закладів за №№ 2081 –VIII, яким внесено зміни до Закону «Про оздоровлення та відпочинок дітей» стосовно створення Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей з метою запобігання ліквідації, передачі під заставу, перепрофілювання, використання не за призначенням таких об’єктів, а також забезпечення доступності та відкритості інформації про дитячі заклади оздоровлення і відпочинку і послуги, які вони надають.