2017-06-30 09:29:51

Соціальний діалог: саме про те, що турбує людей

Актуальні та гострі теми, що зараз найбільш турбують людину праці, всіх громадян України, обговорили 29 червня учасники консультативної наради членів СПО об’єднань профспілок, яка відбулась під головуванням  Голови  СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового. На засіданні виступив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

2017-06-29 13:56:53

ФПУ та АПСВТ: підвищувати якість та ефективність співпраці

Актуальні та важливі питання розширення та поглиблення співпраці Федерації профспілок України з Академією праці, соціальних відносин і туризму обговорено 26 червня під час робочої наради, на якій головував Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2017-06-27 17:18:17

Рекомендації сторін соціального діалогу – враховано

22 червня п.р. проведено спільне засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради та ради обласного об’єднання організацій роботодавців. Засідання відбулося на базі ПАТ “Івано-Франківськцемент”, де присутні ознайомились із цим високотехнологічним підприємством, укомплектованим найсучаснішим обладнанням провідних світових фірм – виробників цементних заводів з Данії, Німеччини, Австрії та ін. 

2017-06-26 15:40:15

Звільняємось від трудового «рабства»

Проект Трудового кодексу України (реєстр. №1658) вийшов на фінішну пряму – він готовий до другого читання у Парламенті. Понад два роки копіткої і професійної роботи народних депутатів, експертів, науковців, представників профспілок, Уряду, роботодавців на фоні гучних і не завжди коректних публічних дискусій, інколи – безпідставних звинувачень. Перед тим було ще 15 років роботи над попередніми редакціями кодексу. Весь досвід минулих років було враховано.

2017-06-23 09:54:00

Засідання Президії ФПУ: профспілки мають бути в авангарді боротьби за права людини праці

Сучасна соціально-економічна ситуація  в Україні, актуальні та гостри проблеми в сфері економіки, соціальних відносин, гідних та безпечних умов праці, відповідної її оплати вимагають від профспілок активно та ефективно захищати законні права та інтереси працівників. При цьому не можна зупинятися на старих, іноді вже не ефективних формах та методах профспілкової діяльності. Треба рішуче перебудовувати цю діяльність, відмовлятися від застарілих та не ефективних заходів на користь пошуку нових, сучасних. Про це говорили на засіданні Президії Федерації профспілок України, що відбулось 22 червня у Києві.

2017-06-22 17:12:57

Завдання профспілок – підвищити ефективність соціального захисту людини праці

Під таким гаслом 21 червня поточного року пройшла VIII звітно-виборна конференція Ради профспілок Івано-Франківської області. В її роботі взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, керівники департаментів та управлінь ОДА, обласного об’єднання організацій роботодавців, інших виконавчих структур і фондів. Про підсумки роботи обласного профоб’єднання за останні 5 років доповідь виголосив голова РПО Ігор Басюк.

2017-06-22 14:10:55

Спілчани Прикарпаття отримали профспілкові нагороди

21 червня п.р. в рамках звітно-виборної конференції Ради профспілок області відбулося нагородження профактиву.

2017-06-20 14:58:12

Позиція профспілок: державна підтримка у сфері оздоровлення дітей є недостатньою

Профспілкові організації висловлюють критичні зауваження з приводу того, що літня дитяча оздоровча кампанія пов’язана з численними труднощами, подолання яких залежить насамперед від урядової позиції. Федерація профспілок направила звернення Прем’єр-міністру України В. Гройсману стосовно державного сприяння в організації оздоровлення дітей.

2017-06-20 10:53:31

Про засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства

Відбулось засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства під головуванням Міністра соціальної політики України Андрія Реви, за участю Міністра освіти Лілії Гриневич, в.о. Міністра охорони здоров"я Уляни Супрун, Уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби та інших поважних осіб, де було розглянуто важливу та наболілу тему системи інституційного догляду та виховання дітей і перспективи її реформування в умовах децентралізації. У роботі комісії взяла участь Національна асамблея людей з інвалідністю.

2017-06-19 14:00:58

21 червня п.р. — звітно-виборна конференція профспілок області

21 червня 2017 року об 11:00 у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбудеться звітно-виборна конференція Ради профспілок області, на якій найвищий профспілковий орган Прикарпаття підіб’є підсумки своєї діяльності за останні п’ять років. Доповідь про пророблену роботу виголосить голова Ради профспілок області Ігор Басюк.

Серед інших питань порядку денного – визначення завдань профспілок області на наступний термін, прийняття звернень і заяв до найвищих посадових осіб держави щодо змін до Закону України «Про оплату праці», ситуації навколо ПАТ «Укрнафта», реформування земельних відносин та реформи системи охорони здоров’я України.