2017-04-25 09:58:49

Президія ФПУ: Час вимагає рішучих дій на захист прав людини праці

Якими мають бути дії профспілок у сучасних складних соціально-економічних умовах? Що необхідно зробити, щоб ефективно та надійно захистити законі права та інтереси працівників? Ці та інші питання були у центрі уваги учасників засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 24 квітня у Києві.

2017-04-21 11:54:55

На пенсію - без хвилювань і клопотів

У Коломийському об’єднаному управлінні ПФУ  відбулось чергове заняття  школи майбутнього пенсіонера для осіб передпенсійного віку. Заняття проводили заступник начальника Коломийського відділу обслуговування громадян Ганна Гринюк та заступник начальника відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Ірина Старик.

2017-04-20 14:29:28

Позиція профспілок: не допустимо безпідставного та необгрунтованого скорочення Списків...

Федерація профспілок України в офіційному листі на адресу членських організацій, зокрема і Ради профспілок області, висловила подяку за турботу про захист прав працівників у сфері охорони праці, розділяє занепокоєння та підтримує ініціативу профорганізацій щодо недопущення безпідставного та необгрунтованого скорочення Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників у яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу у шкідливих і важких умовах праці та за особливий характер праці, які затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 р. № 1290.

2017-04-20 13:37:09

Профком Бурштинської ТЕС: на захисті інтересів спілчан

Одним із рушіїв розвитку виробництва країни є робітничий клас, що створює матеріальні ресурси. Головне завдання профспілок – високий рівень заробітної плати робітничого персоналу, відстоювання честі та гідності працівників, що надзвичайно важливо нині, в час падіння престижу робітничих професій. У цій ситуації як ніколи потрібна сильна профспілка, яка представляє в переговорах із роботодавцем інтереси спілчан. Де є активна профспілка, там ефективний і колективний договір, і належний соціальний пакет.

2017-04-19 15:15:50

Банкова реагує на звернення РПО

В офіційному листі Адміністрації Президента України на адресу Ради профспілок області зазначено наступне: "Повідомляємо, що звернення президії Ради профспілок Івано-Франківської області щодо необгрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги надіслано для розгляду згідно з компетенцією до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яка поінформує про результати".

2017-04-19 09:52:59

Активно працюєш – знижку отримуєш!

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу почала діяти дисконтна програма Student card of IFNTUOG. Спеціальна картка надає знижки до 20 % студентам – членам профспілки – в таких популярних закладах Івано-Франківська, як ресторан швидкого обслуговування «Chicken Hut», спортивний клуб «S Line», еспресо-бари «Sunday Coffee», до того ж кількість цих закладів-партнерів постійно зростає.

2017-04-14 13:10:44

Вітаємо з Великоднем!

Шановні спілчани!

Великдень – час для переосмислення, прощення та єднання. Цей день спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями християнської моралі, зміцнює нас духовно. Я глибоко переконаний, що складні випробовування, які сьогодні випали на долю всього українського народу, повинні об’єднати нас, зробити сильнішими, мудрішими, людянішими. Зичу Вам, дорогі спілчани, щоб світле Христове Воскресіння наповнило Ваші душі радісними почуттями та новими сподіваннями, оселі – благополуччям і затишком, сім’ї – коханням, щастям і злагодою. Нехай Ваші зусилля будуть спрямовані на добрі справи, світлі помисли, відродження та уславлення рідного Прикарпаття та всієї України. Міцного Вам здоров’я, святкового настрою й достатку, Божого благословення в усіх добрих справах і починаннях!

Христос воскрес! Воістину Воскрес!

                                                                                                                                  Ігор Басюк, Голова

Ради профспілок області 

 

 

2017-04-13 13:30:34

Захистити лісогосподарську галузь та права її працівників!

12 квітня біля будинків Кабінету Міністрів і Міністерства агрополітики та продовольства України відбулась багатотисячна мирна акція на захист лісогосподарської галузі, законних прав та інтересів працюючих в ній людей. Ця акція проведена згідно рішення Президії ЦК Профспілки працівників лісового господарства України.

2017-04-12 14:46:13

Попередження травматизму – справа державної ваги

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці – «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці». Цей захід відзначається 28 квітня.

2017-04-11 09:41:28

Комунальна сфера: чого не враховано в законодавстві

6 квітня поточного року відбувся спільний пленум обласної організації та Івано-Франківського міського комітету профспілки працівників житлово-комунального господарства. На розгляд його учасників винесено питання «Про мінімальну зарплату 3200 грн. та посилення ролі профспілки з соціального захисту спілчан на підприємствах області».