2017-04-10 16:50:20

Скасовано рішення НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу!

10 квітня 2017 року після проведення ФПУ пікетування НКРЕКП Комісія на своєму засіданні скасувала прийняте нею рішення, згідно з яким планувалося підвищення плати за газ для населення та промислових підприємств.

2017-04-10 15:14:45

"Зробимо Україну чистішою разом"

До Федерації профспілок України надійшло звернення від громадської організації "Let’s do it, Ukraine" про проведення 29 квітня 2017 року щорічної соціально-економічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій "Зробимо Україну чистою разом" під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко та за підтримки міністерств України.

Вся необхідна інформація щодо участі в акції ТУТ.

2017-04-10 14:03:17

Матеріали до підготовки та проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, щоб зменшити травматизм на виробництві.

Організаційний комітет з підготовки та проведення у 2017 році Дня охорони праці в Україні під девізом "Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці" на своєму засіданні 3 березня ц.р. прийняв Звернення до центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, профспілок, роботодавців, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ, організацій.

Звернення з підготовки та проведення заходів з нагоди Дня охорони праці

План заходів з відзначення Дня охорони праці

2017-04-07 09:38:55

Сила духу інвалідів праці

Запорукою відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві людей є їх медична, соціальна, психологічна, а також фізкультурно-спортивна реабілітація, що дає травмованим виробничникам належний імпульс для повноцінного життя.

У цьому плані обласне управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України має певні напрацювання, налагоджену роками роботу. Так, 5 квітня 2017 року у спортивному залі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання з ініціативи Фонду відбулися відбірні регіональні змагання V Всеукраїнської Спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

2017-04-05 17:16:06

Позиція профспілок: Вчасно та ефективно реагувати на порушення законних прав людини праці

Гостра та конструктивна дискусія щодо реакції профспілок на спроби погіршити становище працівників, пошук найбільш актуальних та ефективних шляхів забезпечення захисту їх законних прав та інтересів відбулись 4 квітня під час наради керівників всеукраїнських профспілок, профоб’єднань Києва та Київської області з обговорення готовності профспілкових організацій до всеукраїнської та територіальних акцій протесту (пікетів).

2017-04-04 16:43:28

Профком студентів Бурштинського ТЕК: у пошуках творчих ідей

Профспілковий рух у сучасних умовах потребує лідерів нової формації, фахівців компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. І одним із осередків активного профспілкового життя є студентська первинка, що дає можливість молоді реалізувати та вдосконалювати себе.

29 березня 2017 року в Бурштинському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбулося обласне методичне об’єднання голів студентських профкомів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Івано-Франківської області.

2017-04-04 10:54:06

Від переговорів з владою до масових протестів

Важливі проблеми економічного життя Прикарпаття, дальшого розвитку профспілкового руху обговорені на засіданні Ради профспілок області 29 березня поточного року. На порядок денний винесені питання: «Про підсумки виконання Територіальної угоди за 2016 рік» та «Про скликання VIII звітно-виборної конференції Ради профспілок області».

2017-04-03 14:43:47

Профспілки області обурені діями НКРЕКП

 Президія Ради профспілок області прийняла заяву до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем"єр-міністра України Гройсмана В. Б., Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Вовка Д.В. з приводу рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу. 

2017-03-14 16:11:26

Національний тур-марафон «Безпека праці – 2017»

стартував 3 березня поточного року в м. Івано-Франківську. Захід проходив у приміщенні турбази «Прикарпаття», його організаторами стали журнал «Охорона праці і пожежна безпека» та видавничий дім «Медіапро» при сприянні Ради профспілок області. Учасники тур-марафону – працівники з охорони праці підприємств області, страхові експерти Фонду соціального страхування від нещасних випадків і профзахворювань, голови галузевих профоб’єднань, профспілкові активісти – обговорили важливі питання організації безпечної праці в сучасних умовах.

2017-03-14 15:44:44

Поєдинки були напруженими

Традиційний турнір з міні-футболу на призи профспілкової газети «Єдність» набуває все більшої популярності. Його ініціаторами стали Рада профспілок області та крайова організація ФСТ «Україна». Цьогоріч у турнірі, який проходив у спортивному залі Івано-Франківської ЗОШ № 24, взяло участь 9 футбольних дружин.