2017-02-03 09:14:32

Президія Профспілки працівників охорони здоров’я України затвердила Заяву щодо реформування галузі

Професійна спілка працівників охорони здоров’я України як представник майже 800-тисячної медичної громади, висловлює своє занепокоєння наростаючою кризою в галузі, яка може призвести до остаточної руйнації системи охорони здоров’я.

2017-02-02 16:32:44

Григорій Осовий: Прийняття соціально значимих рішень можливе лише у соціальному діалозі

З посиланням на посадових осіб міністерств і відомств у ЗМІ поширюються заяви, що нібито в Україні занадто велика кількість працівників, що користується правом дострокового виходу на пенсію, а МВФ вимагає скорочення кількості професій і посад, які дають право на дострокову пенсію.

2017-02-01 09:08:40

Як діяти профспілкам в умовах децентралізації?

Проблемні питання діяльності профспілок в умовах децентралізації влади і створення об’єднаних територіальних громад обговорено сьогодні у ФПУ за участю керівників всеукраїнських профспілок та профоб’єднань. Головував на засіданні заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

2017-01-31 16:11:41

Президія РПО: Припинення підготовки спеціалістів середньої ланки матиме катастрофічні соціальні наслідки

Президія стурбована ситуацією, що склалася в трудових колективах навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Вона зумовлена тим, що згідно з частиною третьою ст. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про вищу освіту" останній прийом на здобуття освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста був здійснений у 2016 році.

2017-01-31 15:28:17

Ініціатива Федерації професійних спілок України - створення Центру з підтримки трудових мігрантів

Україна перебуває у виняткових обставинах внаслідок глибокої політичної та економічної кризи. На початку 90-х років ми були приблизно на одному рівні економічного розвитку з такими країнами, як Польща, Словаччина, Болгарія і Румунія. Зараз же Україна відстає від них у кілька разів. Заробітна плата українців в 5-8 разів менша, ніж заробітна плата поляків, словаків, болгар та румун.

2017-01-30 16:12:50

Богдан Бойчук: В умовах децентралізації найголовніше – зберегти духовну сферу

Процес децентралізації в області, здавалося, тільки зрушив з місця, як у побуті та ЗМІ вже обговорюються питання впливу адміністративно-територіальної реформи на різні сфери життєдіяльності людини. Про те, як позначиться послаблення централізації органів місцевої влади на культурній галузі, розмірковує голова обласної організації профспілки працівників культури Богдан Бойчук.

2017-01-30 15:05:31

Актуальні питання розглянуто на засіданні президії Ради профспілок області

Зокрема обговорено ситуацію, яка створилася в навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації. В цих закладах припинено прийом учнів, що вкрай негативно позначиться на підготовці молодших спеціалістів для народного господарства. З цього приводу вирішено направити відповідні звернення до Верховної Ради, Міністерства освіти України та до органів місцевого самоврядування.

На президії також заслухано питання про стан виробничого травматизму на підприємствах та в організаціях області в 2016 році.

Прийнято рішення провести засідання РПО 23 березня поточного року, на якому проаналізувати хід виконання Територіальної угоди на 2016 рік, укладеної між облдержадміністрацією, обласними об"єднаннями організацій роботодавців та Радою профспілок області.

2017-01-30 13:35:36

Відбулася робоча зустріч Григорія Осового з Главою держави

Відбулася робоча зустріч Президента України Петра Порошенка з Головою ФПУ, Співголовою НТСЕР Григорієм Осовим, заступником Голови ФПУ Володимиром Саєнком і представником профспілок України у парламенті Сергієм Капліним. Лідер профспілок поінформував Президента України про діяльність профспілок у сфері захисту законних прав та інтересів працівників.

2017-01-27 14:59:45

Європейські сусіди розпочали боротьбу за українських заробітчан

Через складну економічну ситуацію в країні все більше українців шукають щастя за кордоном. Так, лише Польща у 2016 році видала для громадян України близько 1,3 мільйона запрошень на тимчасову роботу. А кількість дозволів на постійну роботу наближається до 125 тисяч.

2017-01-27 14:01:24

Як мати велику пенсію, дізнавалися у школі майбутнього пенсіонера

В Коломийському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України відбулося чергове заняття "Школи майбутнього пенсіонера". Особливістю цього «уроку» було те, що заступник начальника відділу обслуговування громадян Ганна Гринюк вела його в залі центру зайнятості із безробітними передпенсійного віку.