2016-11-08 13:48:10

Пропозиції учасників мітингу протесту профспілок області - враховано

На виконання протоколу засідання робочої групи з підготовки і проведення Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року та з метою формування активної профспілкової позиції Федерація профспілок України надіслала на адресу Ради профспілок області Інформацію про стан виконання вимог, висунутих Радою ФПУ 23.06.2016 року та підтриманих учасниками Всеукраїнського маршу протесту профспілок 6 липня п. р., а також пропозиції щодо їх актуалізації.

Прикметно, що при підготовці до протестних акцій 17 листопада враховано і пропозиції учасників мітингу протесту профспілок Івано-Франківської області від 17 жовтня 2016 року.

Додаток на 10 арк.

2016-11-08 13:34:53

ФПУ – за збереження ДЮСШ і фізкультурно-спортивних товариств

Федерація профспілок України стурбована ситуацією, в якій опинились дитячо-юнацькі спортивні школи, фізкультурно-спортивні товариства «Україна» «Спартак», «Колос», що раніше отримували фінансову підтримку за рахунок коштів Державного бюджету та коштів Фонду соціального страхування, - на цьому наголошується у листі Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.

2016-11-07 16:11:42

Спір врегульовано мирним шляхом

28 січня 2016 року прийнято Закон України № 955-VIII «Про внесення змін до деяких Законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури». Прикінцеві положення даного Закону зобов’язували органи управління державних та комунальних закладів культури протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом розірвати безстрокові трудові договори з керівниками державних та комунальних закладів культури і провести конкурс на заміщення посад керівників таких закладів, після чого укласти контракт з переможцями конкурсу строком на 5 років.

2016-11-07 16:06:11

Наша спільна мета – захищати права людини праці

Федерація профспілок України категорично не сприймає будь-які спроби згорнути соціальний діалог, який великою працею вдалося відновити з приходом нового Уряду.

2016-11-04 16:21:04

Працівникам центру зайнятості - профспілкові нагороди

4 листопада п. р. в приміщенні обласного центру зайнятості під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області, на якому розглянуто ряд питань порядку денного: про роботу служби зайнятості Івано-Франківської області за 10 місяців 2016 року; про інноваційні форми роботи центрів зайнятості з шукачами роботи та роботодавцями; про реформування служби зайнятості та реорганізацію базових центрів зайнятості.

2016-11-04 14:47:39

В медичній галузі помітні зрушення

Затримка з виплатою заробітної плати постійно турбує медичних працівників Івано-Франківщини. Для подолання цієї проблеми постійно докладають зусиль органи виконавчої влади та профспілки. Як наслідок, вдалося досягнути певних зрушень.

2016-11-04 14:21:42

З Днем соціального працівника!

Дорогі краяни!

Прийміть вітання з нагоди Дня працівника соціальної сфери!

У першу неділю листопада країна вшановує соціальних працівників - людей, на яких покладена дуже відповідальна і почесна  місія. Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, Ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства. Щиро дякую Вам за сумлінну працю і вірю: ми з Вами єдині у прагненні соціальної справедливості, людяності, добра, у бажанні, щоб мешканці Прикрапаття мали гіду роботу та гідне життя. Переконаний: Вам вистачить снаги, витримки та професіоналізму для подолання всіх труднощів у справі поліпшення добробуту населення нашого краю, соціального захисту тих, хто його потребує.

Зичу Вам міцного здоров’я, добробуту, злагоди і домашнього затишку, звершення задумів, невтомного творчого пошуку, подальших успіхів у поліпшенні соціального захисту населення.

Голова 

Ради профспілок області

Ігор Басюк

 

2016-11-04 13:56:30

Антимонопольний комітет визнав неправомірним збір банківської комісії при оплаті комунальних послуг

З метою захисту громадян від додаткових поборів банківськими установами при сплаті населенням рахунків за житлово-комунальні послуги, Федерація профспілок України разом з іншими громадськими організаціями неодноразово зверталися до Антимонопольного комітету України, НКРЕКП, Держпродспоживслужби з вимогою розібратися з порушеним питанням та вжити відповідні заходи, спрямовані на користь громадян, оскільки споживач сплачує комісійну винагороду за прийом платежів двічі - її закладено в тариф на послугу ЖКГ, а також за послуги банку чи «Укрпошти» відповідно до встановлених ними тарифів. Разом з тим, якщо навіть постачальник комунальних послуг уклав договір і сплачує банку або «Укрпошті» витрати на прийом платежів, споживачам все одно доводиться платити комісію двічі.

2016-11-04 09:03:15

Григорій ОСОВИЙ: «Уряд і профспілки - за реформу оплати праці»

У сучасних складних соціально-економічних умовах розвиток нашої держави, захист законних прав та інтересів людини праці багато у чому залежить від конструктивної та ефективної взаємодії соціальних партнерів – влади, роботодавців та профспілок. Якою є роль профспілок у цьому діалозі, які дії вони здійснюють для його розвитку та забезпечення гідних умов життя та праці наших громадян? На ці та інші запитання відповідає Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.  

2016-11-03 16:54:13

З фіктивними довідками у Пенсійний фонд – зась!

Маршрут виїзного засідання правління Пенсійного фонду України, в якому взяли участь керівники структурних підрозділів та регіональних управлінь ПФУ в Івано-Франківській області, проліг через Галицьке об’єднане управління Фонду.